שום אפוי במלח גס וטימין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין, הדברים הקטנים שבחיים אלו שנותנים את הטאצ’ הסופי לארוחה ועושים אותה מושלמת.
למי אין שום בבית ? לי תמיד יש ובעלי מאוד אוהב שום אני משתמשת בו המון בתבשילים שונים.
הפעם החלטתי לתת לו את הכבוד שיהיה החלק המרכזי ולא חלק ממשהו אז הכנתי אותו אפוי עם מלח גס וקצת טימין נשמע די פשוט נכון ? אבל איזה שידרוג נהדר לארוחה
השום יוצא רך רך ומלא בטעמים ואני מגישה אותו ליד בשר טוב והמנה כבר נראית הרבה יותר טוב ולא עשיתי כלום באמת, השקעתי עוד שתי דקות הכנה והתנור עשה את השאר.
איזה כיף לאכול את הקטנים האלה, טעים! לא נורא שיחשבו שהשקעתי ועבדתי קשה מאוד (נכון!)
מה שהכי משעשע זה שההקדמה הזאת יותר ארוכה מהמתכון עצמו שהוא קצר מאוד.

מרכיבים:

2 ראשי שום מפורקים וקלופים
מלח גס
1/3 כפית טימין מיובש
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית

ריבועי נייר כסף – לקחת דף גדול של נייר כסף ולחתוך לריבועים קטנים


הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים, להניח מספר שיני שום בערך 10 בכל נייר הכסף ולסגור, חום בינוני גבוה 200 מעלות כ30 דקות או עד שהשום רך ויש ריח טוב באוויר.

להגיש ריבוע נייר כסף לסועד (הפתעה) .

3147 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב


44
תגובות

  הרשם  
עדכן
תאיר

אחרי שהכנתי את הפלפלים הקלויים המעולים והממכרים שלך נשאר לי המון שום בבית ומתחשק לי להכין גם את המתכון המופלא הזה, רק לא ברור לי – האם את השומים מגישים חם או בטמפרטורת החדר / מהמקרר?…
והאם הם הופכים רכים וניתן למרוח אותם גם סתם על חלה לדוגמה?… או משהו אחר במקום תוספת לבשר?
תודה על המתכונים הנהדרים!!!

מיכל

היי ניקי,

האם ניתן להשתמש בטימין טרי?
האם להוריד את העלים מהגבעול?

תודה

חנצי

ניקי שלום וברכה
יש לי שום טרי מקסים נראה לך שכדאי לי לעשות מתכון זה או שיש לך רעיון אחר? גם הגיבעולים שלו ריחניים, שבת שלום יקירה

אלי

היי ניקי,אין לי כרגע נייר כסף .אפשר לעשות בתבנית חד”פ קטנה מכוסה?

מירוש

‘גאוני’ זה מה שהאורחים שלי אמרו כשהגשתם להם את ההפתעה הזו. לא נשארה אפילו שן אחת לרפואה. מכיון שהיו לי הרבה אורחים הסתפקתי בכחמש שיני שום בריבוע כסף (נשברתי אחרי ראש השום הרביעי), אבל נראה לי שגם חמישים למנה לא היו מספיקות…!