שום אפוי במלח גס וטימין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין, הדברים הקטנים שבחיים אלו שנותנים את הטאצ’ הסופי לארוחה ועושים אותה מושלמת.
למי אין שום בבית ? לי תמיד יש ובעלי מאוד אוהב שום אני משתמשת בו המון בתבשילים שונים.
הפעם החלטתי לתת לו את הכבוד שיהיה החלק המרכזי ולא חלק ממשהו אז הכנתי אותו אפוי עם מלח גס וקצת טימין נשמע די פשוט נכון ? אבל איזה שידרוג נהדר לארוחה
השום יוצא רך רך ומלא בטעמים ואני מגישה אותו ליד בשר טוב והמנה כבר נראית הרבה יותר טוב ולא עשיתי כלום באמת, השקעתי עוד שתי דקות הכנה והתנור עשה את השאר.
איזה כיף לאכול את הקטנים האלה, טעים! לא נורא שיחשבו שהשקעתי ועבדתי קשה מאוד (נכון!)
מה שהכי משעשע זה שההקדמה הזאת יותר ארוכה מהמתכון עצמו שהוא קצר מאוד.

מרכיבים:

2 ראשי שום מפורקים וקלופים
מלח גס
1/3 כפית טימין מיובש
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית

ריבועי נייר כסף – לקחת דף גדול של נייר כסף ולחתוך לריבועים קטנים

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים, להניח מספר שיני שום בערך 10 בכל נייר הכסף ולסגור, חום בינוני גבוה 200 מעלות כ30 דקות או עד שהשום רך ויש ריח טוב באוויר.

להגיש ריבוע נייר כסף לסועד (הפתעה) .

6754 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמר

הי, ניקי.
2 שאלות: האם אפשר להכין את השומים יום מראש בתוך נייר הכסף ואז לאפות? והאם אפשר לשים אותם על האש במקום בתנור? אנחנו מתכננים טיול ובישול בטבע, וזו נשמעת כמו תוספת נהדרת לארוחה.

אורה34

יש תחליף לטימין? תודה

מיכל

שלום ניקי.
מהו הרוטב שנראה אדום בו השום נמצא ?
שנית, יש לקלף כל שן לתנור ?
מהי הכמות של מלח גס המתאימה לשני ראשי שום ?
תודה על תשובותייך (העתידיות)

אמא מבשלת

הי ניקי,
את יכולה לפרט מעט בקשר לנייר הכסף? האם בכל קובית נייר עוטפים מס’ שיני שום? או כל ראש שום בקוביה? כל שן בנפרד? אנא פרטי.
תודה

נינה

לא הבנתי משהו- האם קולפים את כל השיניים או שאופים בקליפתם? ולמה קוביות קטנות של נייר כסף? להכניס כל ראש בנפרד או את כל השיניים בתפזורת?
תודה

יעל

לקלף את השיניים או רק לפרק את הראש?

סימה אוחנה

המתכונים נראים פצצה.
יש לי שאלה האם צריך לקלף את השום לפני שמכניסים לתנור?