שום אפוי במלח גס וטימין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין, הדברים הקטנים שבחיים אלו שנותנים את הטאצ’ הסופי לארוחה ועושים אותה מושלמת.
למי אין שום בבית ? לי תמיד יש ובעלי מאוד אוהב שום אני משתמשת בו המון בתבשילים שונים.
הפעם החלטתי לתת לו את הכבוד שיהיה החלק המרכזי ולא חלק ממשהו אז הכנתי אותו אפוי עם מלח גס וקצת טימין נשמע די פשוט נכון ? אבל איזה שידרוג נהדר לארוחה
השום יוצא רך רך ומלא בטעמים ואני מגישה אותו ליד בשר טוב והמנה כבר נראית הרבה יותר טוב ולא עשיתי כלום באמת, השקעתי עוד שתי דקות הכנה והתנור עשה את השאר.
איזה כיף לאכול את הקטנים האלה, טעים! לא נורא שיחשבו שהשקעתי ועבדתי קשה מאוד (נכון!)
מה שהכי משעשע זה שההקדמה הזאת יותר ארוכה מהמתכון עצמו שהוא קצר מאוד.

מרכיבים:

2 ראשי שום מפורקים וקלופים
מלח גס
1/3 כפית טימין מיובש
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית

ריבועי נייר כסף – לקחת דף גדול של נייר כסף ולחתוך לריבועים קטנים

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים, להניח מספר שיני שום בערך 10 בכל נייר הכסף ולסגור, חום בינוני גבוה 200 מעלות כ30 דקות או עד שהשום רך ויש ריח טוב באוויר.

להגיש ריבוע נייר כסף לסועד (הפתעה) .

6794 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
miriam

שלום
האם מלח רגיל יתאים?

ליזי

איזה טעים!!!!!

סימה

זה ככ טעים!
אפילו בת הכמעט שנתיים שלי אוכלת את זה בכיף…

יעל

אפשר להחליף את הטימין במשהו אחר?
לא מוצאת אצל שום שכנה…. 🙂

אביה

ניקי, אחרי תקופה ארוכה שהייתי בחו”ל בטיול ולא יצא לי כמעט לבשל נורמלי אני שמחה לחזור לארץ וכמובן לאתר שלך שמככב אצלי קבוע כל שבת!
שאלה לגבי הכמות של המלח הגס. יש לי נסיון מר (או אולי מלוח) כשעשיתי תבשיל בטטות ושמתי יותר מדי מלח גס אז אני אשמח לתשובה ממש מפורטת לכמה מלח גס לשים לכמות השום שרשמת.
אם תוכלי לכתוב לפי כף או יותר וכו’
אין לי אומדן נכון לפי העין ואני בדרך כלל עושה דיוק לפי המתכון שלך..
תודה ושנה טובה

שרה

ניקי יקרה אין עלייך !
נשמע מצוין , תודה .

א

היי ניקי, לא הבנתי משהו במתכון.
רשמת שמניחים כ-10 שיני שום בכל ריבוע כסף
ולהגיש לכל סועד ריבוע אחד.
שני ראשי שום יספיקו בממוצע ל-2 סועדים (כ-20 שיניים)?
הבנתי נכון?
תודה