זעלוק סלט חצילים טעים בטירוף
מחפשים מתכון לסלט חצילים מנצח ? הגעתם למקום הנכון זה אחד מהסלטים שאני הכי אוהבת להכין.
חצילים זאת אהבה מהביס הראשון ואם יש סלט שחובה שיהיה בשולחן השבת זה סלט חצילים.
מה שיפה במתכון הזה שאפשר להכין יום יומיים מראש והוא רק יותר טעים אבל אני לא אחראית על כל הטעימות שבדרך לא בטוח שישאר משהו לארוחת שישי.
סלט חצילים ללקק ת'אצבעות והכי קל שיש אני אפילו לא מטגנת את החצילים אלא הכל נכנס לתנור כבר חסכתי בשמן. להגיש יחד עם חלת השבת ואז תצטערו שלא הכנתם כפול.
3 מנות
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים
3 עגבניות
4 כפות שמן (לטיגון)
חצי כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לפרוס את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב.
3. לשים במחבת את השמן תבלינים ושום לערבב כדקה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף יחד עם המים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הסוכר.
4. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות להוסיף לרוטב לבשל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הפטרוזיליה לערבב כדקה ולהוריד מהאש.
Moroccan Zaalouk – Cooked Eggplant & Tomato Salad
נפלא על פרוסות חלה.
גולשים מכינים וממליצים:
רעומה : "הכנתי לשבת, יצא אליפות,
כל כך פשוט וכל כך טעים"
אסתר : "הדבר היחידי שבא לי לומר – זה אוף!
למה אני נופלת בזה כל פעם ומכינה רק כמות אחת מהמתכונים שלך?!"
חני : "טעים טעים מטעים כל שבוע אני מכינה את הסלט ומתענגת מחדש"
מירב : "חייבת לשתף אותך ניקי,בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה לא מוותרים לי כל שבת מבקשים שאכין אותו שוב ותמיד מתחסל תודה רבה על מתכונים מדהימים"
מרים : "תענוג של סלט!!! בדיוק מה שחיפשתי תמיד, תודה!"
הודיה : "יצא מעולה! מכינה היום בפעם השנייה, תודה רבה"