יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

קליית פלפלים

20 יולי 2012
(Visited 37,696 times, 11 visits today)
קליית פלפלים

קליית פלפלים

ירק חובה אצלי בבית, אני קונה ממנו המון בעיקר למטרה אחת פלפלים בתחמיץ, אני מאוד אוהבת את הסלט הזה קשה לדמיין ארוחת שישי בלעדיו.
שישי בבוקר אני מכניסה לתנור תבנית מלאה בפלפלים. דקה אחת הכנה וכל השאר התנור עושה. בלי ליכלוך בלי בלאגן הפלפלים מונחים על נייר אפייה בסיום הנייר הולך לפח. חיים קלים לא ?
לא הזכרתי שאין כאן אפילו טיפת שמן קולים את הפלפלים כמו שהם.
מתאים לכריכים, לארוחות בוקר לאכול עם גבינות ליד או סתם כשמתחשק לאכול משהו טעים. מחזיק יופי במקרר.

מרכיבים:

הרבה פלפלים, את האדומים יותר קל לקלף.

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הפנים עם הגרעינים, לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה, לסדר אותם צפוף אחד ליד השני. תמלאו תבנית שלמה תאמינו לי שזה לא הרבה.

3. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי עוד 30 דקות.

4. לקלף את הקליפה מהפלפלים, גם אם משאירים קליפה פה ושם לא נורא.

קליית פלפליםפלפלים קלויים בתחמיץפלפלים בתחמיץ חצילים ופלפלים קלוייםחצילים עם פלפלים קלויים

הרשם
עדכן
34 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי (:
האם זה מתאים גם לפלפלים ירוקים חריפים?
תודה!

משום מה איני מצליחה לראות את המתכון האתר לא עולה כמו שצריך ואני מאד אוהבת את ההמתכונים שלך אשמח לפתרון

אבל מה לגבי התחמיץ? ה
הוראות נגמרות אחרי הקילוף…

היי ניקי, חייב לקלף או רק המלצה? אם אני מחליטה לא לקלף, אז לא צריך להאיר שעה בתנור?
תודה 🙂

בוקר טוב ניקי, דוקא נשמע קל ממש… זה משנה איך מניחים את הפלפלים על התבנית? הקליפה כלפי מעלה או ההיפך?

ניקי למרוח שמן על הפלפלים ?

באיזה שלב בתנור לשים את התבנית ? במרכז ? או שליש תחתון ?
תודה