יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב

תפוחי אדמה ברוטב

12 אוגוסט 2012
(Visited 56,824 times, 15 visits today)
תפוחי אדמה ברוטב

תפוחי אדמה ברוטב

תפוחי אדמה ברוטב, אני בעד לנסות להכין דברים בדרך קצת שונה, מי יודע מה יצא ואולי אפילו יתגלה משהו חדש.
בדרך כלל כשמכינים תפוחי אדמה זה בתנור או בתוספת לעוף  ואם כבר עושים על האש זה בדרך כלל כתוספת אז התחלתי לחשוב למה לא להכין תפוחי אדמה ברוטב על האש ?
אני אוסיף להם קצת פטריות (שלא ירגישו לבד) ויש לי אחלה תבשיל לארוחת הצהריים.
מעניין מה יצא אני בטוחה שיהיה טעים וקצת שונה מהרגיל יאללה למתכון.

מרכיבים:

2 בצלים קצוצים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות – בינוניות
2 כוסות מים
כף פפריקה
חצי כפית תבלין קארי
פלפל שחור גרוס
מלח

אופציה:
להוסיף חבילת פטריות שמפיניון חתוכה גס

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז סיני מוקפץ עם ירקות

    איך מתכון נולד ? משאריות אורז לבן שאף לא רצה לאכול ובכל זאת אין מצב שאני אזרוק וככה נולד מתכון משגע של אורז מוקפץ עם ירקות שיצא מושלם, אני כל כך אוהבת שיוצאים לי דברים טובים.
    השתמשתי בדברים הכי בסיסיים שתמיד יש לי בבית הקפצתי ירקות וביצים ולקחתי את האורז הכי קלאסי והכי טעים בסמטי.
    הכנסתי הכל למחבת ובלי להגזים 10 דקות הגשתי לשולחן יאמי יאמי ועוד פעם יאמי יואוו איך נהנתי לאכול את האורז הזה הוא קיבל טעמים נפלאים שעשו טוב בכל ביס.
    כבר התחלתי לתכנן בראש איך אני מכינה בפעם הבאה יותר אורז בשביל להכין את המתכון הזה שוב.
    הכי חשוב אין צורך לגלות שמדובר באורז של אתמול יש דברים שעדיף לא לומר.

    3 – 4 מנות

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל, להוסיף את התפוחי אדמה להקפיץ כמה דקות הזהבה קלה ולהוסיף מים ותבלינים.

2. לבשל תוך כדי עירבוב עד שתפוחי האדמה רכים, מידי פעם להוסיף מים במידה וצריך בסביבות 30 – 40 דקות על אש נמוכה בינונית.

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : "כמו תמיד מתכון מנצח!!!"

ענת : היי ניקי – הכנתי אתמול -טעים בטירוף ,חבל שלא עשיתי כמות כפולה .תודה על מתכון טעים.

ג'ינג'ונת : חברה, רוצו להכין…יצא פשוט טטטטטטטטטטטטטטעים!!

שרית לב : אחלה מתכון. לא נשאר כלום ומראש עשיתי כמות כפולה! שינוי קטן שעשיתי מפאת מחסור בפפריקה – לא הוספתי…

שושנה : "הכנתי אתמול ביחד עם השניצל דג שלך, ויצא מדהייייים!!!!!
כל המשפחה נהנתה!!!!!
הילדים חיסלו! תודה לך ניקי!
את מלכת המתכונים בבית שלנו!!!!"

הרשם
עדכן
182 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות