סודות האירוח חג הסוכות 2016

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סודות האירוח חג הסוכות 2016

סודות האירוח חג הסוכות 2016

סודות האירוח חג הסוכות 2016, איך מכינים את הארוחה בצורה מסודרת בלי להילחץ ? תתפלאו כשמחלקים את העבודה באופן מסודר פתאום הכל נראה קל ולא מסובך.

מרכיבים:

מנות ראשונות:
דגים ברוטב חריף – אני מתה על חריף אפילו כאלה שלא מתלהבים מחריף ניגבו את הצלחת
מרק קניידלאך – אני אוהבת כשיש מבחר לכן נתתי עוד אפשרות למנה ראשונה. מזג האוויר כבר לא חם בלילות ונעים לאכול מרק.


הכנות:

מנות עיקריות:
אסדו עם תפוחי אדמה – בשר רך ונימוח ביותר הוא ממש התפרק בתוך הסיר. תענוג אמיתי.
פרגיות עם פירות יבשים – אני משתמשת בפרגיות כי הן מתאימות לילדים, הבשר שלהן רך וזה כיף שיש מנה קצת מתקתקה בשולחן

תוספות:
כרובית ממולאת בשר – השילוב של הכרובית והבשר הטחון נפלא.  זה כמו כדור הפתעה כי לא יודעים מה יש בפנים עד שחותכים.
תפוחי אדמה מוקרמים פרווה – זאת ההפתעה של הארוחה! התחסל עד תום. זה כמו לאכול תפוחי אדמה בשמנת אבל לא באמת…
אורז עם אטריות – ילדים כבר אמרנו ? זה גם הולך נהדר עם האסדו והפרגיות.

סלטים:
סלט אבוקדו
סלט כרוב וירקות
סלט עגבניות שרי

שונות:
סיידר אלכוהולימעולה! הגדולים חגגו על המשקה הזה. גם מי שלא אוהב אלכוהול יתאהב.
שווה ומומלץ.
לחמניות
צריך משהו לנגב את הרוטב והן יצאו מהתנור בדיוק לפני שהתחלנו לאכול, חוסלו עד תום.

קינוחים:
מוס גבינה ופירורים  – פשוט ביותר להכנה ואיזה שוס!  מומלץ מאוד.
פאי לימון– איזה חיוכים היו על השולחן כשהפאי הוגש…

מתחילים להתארגן – לפני הכל אני מכינה באופן מסודר את התפריט שיהיה כתוב לי מול העיניים.
בסוף כל יום אני עוברת על התפריט ומסמנת מה הכנתי. ככה בטוח אני לא אפספס כלום מהרשימה.

3 ימים לפני ההגשה:
הכנתי את מוס גבינה ופירורים והפאי לימון  וישר להקפאה. הכי קל והורדתי את זה ממני.

יומיים לפני ההגשה:
הכנתי את האסדו הפרגיות והכנסתי למקרר. האסדו בישול ארוך עדיף להכין מראש ולא לחכות לרגע האחרון. ברגע שהתבשיל הזה מוכן אני נושמת לרווחה.
מבחינתי זה החלק העיקרי של הארוחה  וברגע שהכנתי סיימתי עם חלק חשוב בארוחה.

יום לפני:
לחתוך את תפוחי האדמה ולשמור בתוך מים במקרר, מילאתי את הכרובית ושמרתי במקרר.
סיידר אלכוהולי נשמר במקרר.

יום ההגשה:
את התפוחי האדמה הכנתי בבוקר דבר ראשון, סיימתי עם הכרובית הממולאת
כשלוש שעות לפני ההגשה הכנתי את הבצק ללחמניות. כשעה לפני ההגשה להוציא מההקפאה למקרר את הלוטוס והפאי לימון.
אם לא בא לכם להילחץ תכינו מראש את הלחמניות ותקפיאו. מה שיפה בארוחה הזאת שהתנור פנוי כמעט רוב הזמן אז אפשר להכין את הלחמניות בלי לדאוג שהתנור יהיה תפוס. להכין את הסלטים בלי לתבל.
סיידר להעביר לקנקן (לא לשתות הכל) לשמור במקרר שיהיה הכי קר בהגשה, אני אפילו מכניסה להקפאה שעתיים לפני ההגשה שיהיה ממש קר.
אני מוציאה את האסדו המרק והפרגיות מהמקרר לפחות כשעה פלוס קודם, כחצי שעה לפני ההגשה להדליק אש נמוכה – בינונית ולחמם את האסדו, פרגיות, שיהיה מכוסה כל הזמן.
40 דקות לפני ההגשה אני מכינה את האורז, בדיוק דקה הכנה ולדעתי מיותר להכין מראש, אני משאירה אותו מכוסה עד ההגשה.
מי שמרגיש שזה קצת ברגע האחרון שיכין כמה שעות קודם להכניס לתנור מכוסה ולחמם כ 20 דקות על 180 מעלות.
כ 20 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק ולהוסיף את הקניידלך.
את התנור לחמם מראש ל 180 מעלות. לקראת ההגשה לכסות עם נייר כסף את התפוחי אדמה ולחמם כ 20 דקות, את הכרובית גם לכסות ולחמם כ 10 – 15 דקות
תוך כדי כל ההכנות להכין את הלחמניות. כשהלחמניות יוצאות מהתנור לכסות עם נייר כסף.
לתבל את הסלטים.
כשמחממים את הכרובית ותפוחי אדמה להקפיד שישארו עטופים עם נייר כסף כשמוציאים מהתנור זה ישמור על חום המנות.
כ 5 – 10 דקות לפני שיושבים לאכול להעביר הכל לקערות הגשה, אני מראש את התפוחי אדמה אפיתי בכלי שהגשתי אז חסכתי קצת זמן.
הייתה גם עוגת שוקולד  שהבת שלי הכינה שהילדים לא נתנו לה להגיע לארוחה, טוב שהכנתי עוד דברים לקינוח.

חג שמח אנשים.

4969 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סודות האירוח חג הסוכות 2016


תגובות

  הרשם  
עדכן