יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכוני ירקות - צמחוני נישנושים טעימים

מאפה בצל ופטריות

2 יוני 2021
(Visited 11,981 times, 17 visits today)

מאפה בצל ופטריות

תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

15 יחידות

מרכיבים:

4 בצלים
15 פטריות שמפניון
4 שיני שום
3 – 4 כפות שמן
בצק עלים / פילאס (כחצי חבילה)
בצל ירוק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פסטה צ’יפס בתנור

    אני רוצה לומר לכם מה שהכי יפה במתכון זה הקראנצ’יות כל ביס שומעים את ההתפצחות בפה יואווו כמה טעים.
    זה חטיף נהדר ומכינים אותו מפסטה הכי פשוטה שיש בבית בעצם את כל העבודה התנור עושה, הוספתי תיבול שאני אוהבת ויש לי צנצנת על השיש מלאה בפסטה צ’יפס שכל פעם מישהו ניגש ולוקח חופן.
    רציתי לשדרג והוספתי את המטבל הכי שווה שיש אני בדרך כלל מוסיפה אותו ללביבות והוא משתלב נהדר עם הפסטה צ’יפס.
    אפשר לומר שזה סוג של ביסלי בהכנה ביתית ואני יודעת בדיוק מה הכנסתי פנימה ובלי חומרים משמרים.
    בא לכם לנשנש, יש לכם אורחים בדרך ?  תכניסו את הפסטה לתנור וזהו את רוב העבודה כבר עשיתם.
    תהנו מהקראנץ הוא מדהים.

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבצל מידי פעם להקפיץ עד שהבצל מזהיב זה לוקח כמה דקות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהוא מזהיב, לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל להקפיץ שתי דקות לתבל עם מלח פלפל ולהוריד מהאש.

2. לחמם תנור ל 180  מעלות.

3. לחתוך את הבצק עלים לקוביות בגודל 8X8 ס”מ, לסמן מסגרת בתוך כל ריבוע (תמונה למטה), בתוך כל ריבוע לשים כף מלאה מהבצל המטוגן במרכז, את הדפנות להשאיר בלי מילוי, להבריש את הדפנות עם ביצה טרופה.

4. להכניס לתנור לאפות 25 דקות. לפני ההגשה לפזר בצל ירוק קצוץ על כל ריבוע

פשוט קל וטעים.

Savory Mushroom and Onion Pastry

כדאי לדעת ש…
את המילוי אפשר להכין יום קודם.

הבצל מכיל כמות יפה של ויטמין C, ידוע בתרומתו להפחתת כולסטרול ולאיזון רמות סוכר בדם, מסייע למלחמה בסרטן ומעודד את התרבות אוכלוסיית החיידקים החיוביים הנמצאים במעי.
מבחינה קלורית, במאפים האישיים שלפנינו עיקר הקלוריות מגיעות מריבועי הבצק.
אם משתמשים בחצי חבילת בצק עלים/ פילאס ומתקבלים 15 מאפים, בכל מאפה כ135 קלוריות.
מאפה אחד או שניים בתחילת הארוחה יכולים לשמש כמנת פתיח מפנקת, לאחריו נוכל לשלב בארוחה בעיקר חלבון וירקות, למשל דג וסלט. אם החלטתם לקבוע ארוחה על המאפים, נקפיד על לא יותר מ2-3 מאפים וחשוב לשלב תוספת של סיבים תזונתיים ליד, כמו מרק כתום או סלט ירקות.

מאפה בצל ופטריותמאפה בצל ופטריותמאפה בצל ופטריותמאפה בצל ופטריות

הרשם
עדכן
10 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

נדיר!!!

תודה לך על ארוחה מושלמת
אני הכנתי את זה על בצק עלים מצונן ..יצא מעדן אם טעם של עוד
תודה ניקי המקסימה

הי, נראה מצוין, תודה!
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

נראה מעולה, רק שאלה – הברשה בביצה היא לפני ההגשה ואחרי האפיה? כלומר הביצה חיה? תודה