יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכוני ירקות - צמחוני נישנושים טעימים

מאפה בצל ופטריות

2 יוני 2021
(Visited 16,475 times, 3 visits today)

מאפה בצל ופטריות

תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

15 יחידות

מרכיבים:

4 בצלים
15 פטריות שמפניון
4 שיני שום
3 – 4 כפות שמן
בצק עלים / פילאס (כחצי חבילה)
בצל ירוק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבצל מידי פעם להקפיץ עד שהבצל מזהיב זה לוקח כמה דקות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהוא מזהיב, לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל להקפיץ שתי דקות לתבל עם מלח פלפל ולהוריד מהאש.

2. לחמם תנור ל 180  מעלות.

3. לחתוך את הבצק עלים לקוביות בגודל 8X8 ס"מ, לסמן מסגרת בתוך כל ריבוע (תמונה למטה), בתוך כל ריבוע לשים כף מלאה מהבצל המטוגן במרכז, את הדפנות להשאיר בלי מילוי, להבריש את הדפנות עם ביצה טרופה.

4. להכניס לתנור לאפות 25 דקות. לפני ההגשה לפזר בצל ירוק קצוץ על כל ריבוע

פשוט קל וטעים.

Savory Mushroom and Onion Pastry

כדאי לדעת ש…
את המילוי אפשר להכין יום קודם.

הבצל מכיל כמות יפה של ויטמין C, ידוע בתרומתו להפחתת כולסטרול ולאיזון רמות סוכר בדם, מסייע למלחמה בסרטן ומעודד את התרבות אוכלוסיית החיידקים החיוביים הנמצאים במעי.
מבחינה קלורית, במאפים האישיים שלפנינו עיקר הקלוריות מגיעות מריבועי הבצק.
אם משתמשים בחצי חבילת בצק עלים/ פילאס ומתקבלים 15 מאפים, בכל מאפה כ135 קלוריות.
מאפה אחד או שניים בתחילת הארוחה יכולים לשמש כמנת פתיח מפנקת, לאחריו נוכל לשלב בארוחה בעיקר חלבון וירקות, למשל דג וסלט. אם החלטתם לקבוע ארוחה על המאפים, נקפיד על לא יותר מ2-3 מאפים וחשוב לשלב תוספת של סיבים תזונתיים ליד, כמו מרק כתום או סלט ירקות.

מאפה בצל ופטריותמאפה בצל ופטריותמאפה בצל ופטריותמאפה בצל ופטריות

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, המתכון נראה פצצה! הבעיה שלא כולם אוהבים פטריות . האם יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפטריות ?! תודה!

רעיון מעולה
הרבה יותר פשוט מחיתוך של "קונכיות" ונאפה כבר עם המילוי.
תודה

אפשר להקפיא?

נדיר!!!

תודה לך על ארוחה מושלמת
אני הכנתי את זה על בצק עלים מצונן ..יצא מעדן אם טעם של עוד
תודה ניקי המקסימה

הי, נראה מצוין, תודה!
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

נראה מעולה, רק שאלה – הברשה בביצה היא לפני ההגשה ואחרי האפיה? כלומר הביצה חיה? תודה