מאפה בצל ופטריות
תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂
15 יחידות
מרכיבים:
4 בצלים
15 פטריות שמפניון
4 שיני שום
3 – 4 כפות שמן
בצק עלים / פילאס (כחצי חבילה)
בצל ירוק
פלפל שחור גרוס
מלח
ביצה טרופה
הכנות:
1. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבצל מידי פעם להקפיץ עד שהבצל מזהיב זה לוקח כמה דקות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהוא מזהיב, לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל להקפיץ שתי דקות לתבל עם מלח פלפל ולהוריד מהאש.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לחתוך את הבצק עלים לקוביות בגודל 8X8 ס"מ, לסמן מסגרת בתוך כל ריבוע (תמונה למטה), בתוך כל ריבוע לשים כף מלאה מהבצל המטוגן במרכז, את הדפנות להשאיר בלי מילוי, להבריש את הדפנות עם ביצה טרופה.
4. להכניס לתנור לאפות 25 דקות. לפני ההגשה לפזר בצל ירוק קצוץ על כל ריבוע
פשוט קל וטעים.
Savory Mushroom and Onion Pastry
כדאי לדעת ש…
את המילוי אפשר להכין יום קודם.
אם משתמשים בחצי חבילת בצק עלים/ פילאס ומתקבלים 15 מאפים, בכל מאפה כ135 קלוריות.
מאפה אחד או שניים בתחילת הארוחה יכולים לשמש כמנת פתיח מפנקת, לאחריו נוכל לשלב בארוחה בעיקר חלבון וירקות, למשל דג וסלט. אם החלטתם לקבוע ארוחה על המאפים, נקפיד על לא יותר מ2-3 מאפים וחשוב לשלב תוספת של סיבים תזונתיים ליד, כמו מרק כתום או סלט ירקות.