יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מתכונים לפסח מתכונים עם קמח ללא גלוטן

פיתות במחבת עם קמח ללא גלוטן

3 אפריל 2019
(Visited 182,461 times, 15 visits today)

פיתות במחבת עם קמח ללא גלוטן

איזה כיף שאפשר לאכול פיתות כאלה טעימות! ניצלתי את העובדה שקונדיטור הוא קמח ללא גלוטן ומכיל עמילן תירס והכנתי איתו מתכון לפיתות אליפות!
מתכון פשוט ביותר שנותן תוצאה נהדרת יוצאות פיתות רכות אפשר לאכול עם כל דבר, גבינות, שוקולד או כל ממרח שאוהבים, מישהו אמר שוקולד ? 🙂  פיתות טעימות גמישות ורכות במחבת בלי טיפת שמן (חוץ מהשמן בתוך הבצק).
צילמתי את המתכון בתמונות שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי לכם סרטון שיהיה הכי קל להכין, ברגע שתכינו את הפיתות לא תפסיקו להכין.

10 פיתות

מרכיבים:

500 ג' קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
25 ג' שמרים טריים / 11 ג' שמרים יבשים (כף)
40 ג' סוכר (2 כפות )
כפית מלאה מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
280 מ"ל מים פושרים (כוס + 3 כפות)

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

הכנות:

  1. 1. לעבד את המצרכים לבצק רך לשים בקערה  לכסות ולהתפיח שעתיים. הבצק תופח אבל לא תופח מאוד.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לעגל לכדור ולהתפיח 20 דקות, לקמח את משטח העבודה לרדד כל כדור לעלה דק, מי שמאוד חשובה לו הצורה יכול לקרוץ עיגול גדול.

*3. לחמם מחבת (בלי שמן) כשהמחבת חמה להכניס את הבצק לקלות עד שהחלק התחתון מזהיב (מאוד מהר) להפוך לקלות עד שמזהיב ולהוציא.

Pan bread with gluten free flour

לפיתות מקמח מצה תלחצו כאן

כדאי לדעת ש….
זה נהדר כשזה חם בהמשך קצת פחות, ניתן להקפיא. מדהים קל וממכר! מתכון מנצח לפיתות מדהימות.
חשוב מאוד, שוחחתי עם החברה שמשווקת את הקמח ונאמר לי שהקמח כשר לפסח, על האריזה רשום שהוא מכיל עמילן תירס, לפסח יש את הפיתות האלה. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
הכנה ללא שמרים, להוסיף אבקת אפייה בלי התפחות, הבצק פחות קל לעבודה הפיתות קטנות יותר.

המתכון כולו מכיל 29 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= 100 קלוריות) וממנו יוצאות 10 פיתות. כלומר כל פיתה מכילה כ3 יחידות אנרגיה (300 קלוריות).
הפיתה היא המרכיב הפחמימתי בארוחה וכדי להגיע לארוחה מאוזנת נקפיד על פיתה אחת לארוחה ונוסיף לה מנת חלבון/ שומן וירק.
אפשר לאכול עם יוגורט או מריחה של כמה כפות גבינה/ חומוס/ טחינה וסלט גדול ליד.
רעיון נוסף הוא לאכול את הפיתה בצירוף שקשוקה או חביתה וירקות חתוכים ולהנות מכל ביס.

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטן

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטן

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם מחבת עם קמח ללא גלוטןלחם מחבת עם קמח ללא גלוטן

גולשים מכינים וממליצים:

דבורה : "מעולה ניסיתי כל כך הרבה מאפים ללא גלוטן ואף אחד לא הגיע לרמה של המאפה הזה וכל כך פשוט להכנה"

הרשם
עדכן
114 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להחליף את השמרים באבקת אפייה?

1-האם הקמח קונדיטור נחשב כפחמימה?
2- אני יכולה לנסות את זה מקמח חומוס/תירס/עדשים ?

הי ניקי,
מנסים את הבצק לראשונה…… הוא נראה די קשה. זה בסדר? להוסיף נוזלים?

האם אפשר להשתמש בקמח תופח?

הי ניקי היקרה, גילינו לבן הקטן צליאק לאחרונה, וכל כך שמחתי לראות שיש לך מתכונים בלי גלוטן!!
כי אני יודעת שהמתכונים שלך תמיד מצליחים 🙂
שאלה- האם אפשר ליצור איזשהו כיס באמצע- ולמלא את הפיתות בפלאפל? או שזה יותר שטוח?

אפשר קמח רגיל? עם גלוטן?

כבר עניתי בעבר שהמוצר מדהים טעים וכאב ל 3 צליאקים מתוך 4 הם עפים על זה.
השאלה אם יש דרך לעשות את הפיתות יותר קלות או אווריריות ?
תודה