יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מתכונים לפסח מתכונים עם קמח ללא גלוטן

פיתות במחבת עם קמח ללא גלוטן

3 אפריל 2019
(Visited 178,116 times, 14 visits today)

פיתות במחבת עם קמח ללא גלוטן

איזה כיף שאפשר לאכול פיתות כאלה טעימות! ניצלתי את העובדה שקונדיטור הוא קמח ללא גלוטן ומכיל עמילן תירס והכנתי איתו מתכון לפיתות אליפות!
מתכון פשוט ביותר שנותן תוצאה נהדרת יוצאות פיתות רכות אפשר לאכול עם כל דבר, גבינות, שוקולד או כל ממרח שאוהבים, מישהו אמר שוקולד ? 🙂  פיתות טעימות גמישות ורכות במחבת בלי טיפת שמן (חוץ מהשמן בתוך הבצק).
צילמתי את המתכון בתמונות שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי לכם סרטון שיהיה הכי קל להכין, ברגע שתכינו את הפיתות לא תפסיקו להכין.

10 פיתות

מרכיבים:

500 ג’ קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
25 ג’ שמרים טריים / 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ סוכר (2 כפות )
כפית מלאה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
280 מ”ל מים פושרים (כוס + 3 כפות)

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

הכנות:

  1. 1. לעבד את המצרכים לבצק רך לשים בקערה  לכסות ולהתפיח שעתיים. הבצק תופח אבל לא תופח מאוד.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לעגל לכדור ולהתפיח 20 דקות, לקמח את משטח העבודה לרדד כל כדור לעלה דק, מי שמאוד חשובה לו הצורה יכול לקרוץ עיגול גדול.

*3. לחמם מחבת (בלי שמן) כשהמחבת חמה להכניס את הבצק לקלות עד שהחלק התחתון מזהיב (מאוד מהר) להפוך לקלות עד שמזהיב ולהוציא.

Pan bread with gluten free flour

לפיתות מקמח מצה תלחצו כאן

כדאי לדעת ש….
זה נהדר כשזה חם בהמשך קצת פחות, ניתן להקפיא. מדהים קל וממכר! מתכון מנצח לפיתות מדהימות.
חשוב מאוד, שוחחתי עם החברה שמשווקת את הקמח ונאמר לי שהקמח כשר לפסח, על האריזה רשום שהוא מכיל עמילן תירס, לפסח יש את הפיתות האלה. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
הכנה ללא שמרים, להוסיף אבקת אפייה בלי התפחות, הבצק פחות קל לעבודה הפיתות קטנות יותר.

המתכון כולו מכיל 29 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= 100 קלוריות) וממנו יוצאות 10 פיתות. כלומר כל פיתה מכילה כ3 יחידות אנרגיה (300 קלוריות).
הפיתה היא המרכיב הפחמימתי בארוחה וכדי להגיע לארוחה מאוזנת נקפיד על פיתה אחת לארוחה ונוסיף לה מנת חלבון/ שומן וירק.
אפשר לאכול עם יוגורט או מריחה של כמה כפות גבינה/ חומוס/ טחינה וסלט גדול ליד.
רעיון נוסף הוא לאכול את הפיתה בצירוף שקשוקה או חביתה וירקות חתוכים ולהנות מכל ביס.

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטן

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטן

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם מחבת עם קמח ללא גלוטןלחם מחבת עם קמח ללא גלוטן

גולשים מכינים וממליצים:

דבורה : “מעולה ניסיתי כל כך הרבה מאפים ללא גלוטן ואף אחד לא הגיע לרמה של המאפה הזה וכל כך פשוט להכנה”

הרשם
עדכן
112 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

1-האם הקמח קונדיטור נחשב כפחמימה?
2- אני יכולה לנסות את זה מקמח חומוס/תירס/עדשים ?

הי ניקי,
מנסים את הבצק לראשונה…… הוא נראה די קשה. זה בסדר? להוסיף נוזלים?

האם אפשר להשתמש בקמח תופח?

הי ניקי היקרה, גילינו לבן הקטן צליאק לאחרונה, וכל כך שמחתי לראות שיש לך מתכונים בלי גלוטן!!
כי אני יודעת שהמתכונים שלך תמיד מצליחים 🙂
שאלה- האם אפשר ליצור איזשהו כיס באמצע- ולמלא את הפיתות בפלאפל? או שזה יותר שטוח?

אפשר קמח רגיל? עם גלוטן?

כבר עניתי בעבר שהמוצר מדהים טעים וכאב ל 3 צליאקים מתוך 4 הם עפים על זה.
השאלה אם יש דרך לעשות את הפיתות יותר קלות או אווריריות ?
תודה

היי הכנתי את הפיתות והם ממש טעימות רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את מה שיצא