פיתות במחבת עם קמח ללא גלוטן

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פיתות במחבת עם קמח ללא גלוטן

איזה כיף שאפשר לאכול פיתות כאלה טעימות! ניצלתי את העובדה שקונדיטור הוא קמח ללא גלוטן ומכיל עמילן תירס והכנתי איתו מתכון לפיתות אליפות!
מתכון פשוט ביותר שנותן תוצאה נהדרת יוצאות פיתות רכות אפשר לאכול עם כל דבר, גבינות, שוקולד או כל ממרח שאוהבים, מישהו אמר שוקולד ? 🙂  פיתות טעימות גמישות ורכות במחבת בלי טיפת שמן (חוץ מהשמן בתוך הבצק).
צילמתי את המתכון בתמונות שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי לכם סרטון שיהיה הכי קל להכין, ברגע שתכינו את הפיתות לא תפסיקו להכין.

10 פיתות

מרכיבים:

500 ג’ קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
25 ג’ שמרים טריים / 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ סוכר (2 כפות )
כפית מלאה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
280 מ”ל מים פושרים (כוס + 3 כפות)

הכנות:

  1. 1. לעבד את המצרכים לבצק רך לשים בקערה  לכסות ולהתפיח שעתיים. הבצק תופח אבל לא תופח מאוד.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לעגל לכדור ולהתפיח 20 דקות, לקמח את משטח העבודה לרדד כל כדור לעלה דק, מי שמאוד חשובה לו הצורה יכול לקרוץ עיגול גדול.

*3. לחמם מחבת (בלי שמן) כשהמחבת חמה להכניס את הבצק לקלות עד שהחלק התחתון מזהיב (מאוד מהר) להפוך לקלות עד שמזהיב ולהוציא.

Pan bread with gluten free flour

לפיתות מקמח מצה תלחצו כאן

כדאי לדעת ש….
זה נהדר כשזה חם בהמשך קצת פחות, ניתן להקפיא. מדהים קל וממכר! מתכון מנצח לפיתות מדהימות.
חשוב מאוד, שוחחתי עם החברה שמשווקת את הקמח ונאמר לי שהקמח כשר לפסח, על האריזה רשום שהוא מכיל עמילן תירס, לפסח יש את הפיתות האלה. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
הכנה ללא שמרים, להוסיף אבקת אפייה בלי התפחות, הבצק פחות קל לעבודה הפיתות קטנות יותר.

49998 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

המתכון כולו מכיל 29 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= 100 קלוריות) וממנו יוצאות 10 פיתות. כלומר כל פיתה מכילה כ3 יחידות אנרגיה (300 קלוריות).
הפיתה היא המרכיב הפחמימתי בארוחה וכדי להגיע לארוחה מאוזנת נקפיד על פיתה אחת לארוחה ונוסיף לה מנת חלבון/ שומן וירק.
אפשר לאכול עם יוגורט או מריחה של כמה כפות גבינה/ חומוס/ טחינה וסלט גדול ליד.
רעיון נוסף הוא לאכול את הפיתה בצירוף שקשוקה או חביתה וירקות חתוכים ולהנות מכל ביס.

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטן

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטן

לחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם שטוח עם קמח ללא גלוטןלחם מחבת עם קמח ללא גלוטןלחם מחבת עם קמח ללא גלוטן

גולשים מכינים וממליצים:

דבורה : “מעולה ניסיתי כל כך הרבה מאפים ללא גלוטן ואף אחד לא הגיע לרמה של המאפה הזה וכל כך פשוט להכנה”

71
תגובות

  הרשם  
עדכן
רקפת

ניקי שלום

ישראל

היי ניקי
מהתמונות נראה כאילו הפיתות “לא נפתחות” לצורך מילוי בפנים. האם הן נפתחות כמו פיתות רגילות? תודה

שירה

הי ניקי
כמה זה 500 גרם קמח קונדיטור בכוס?
אין לי משקל כרגע.
תודה רבה

שירה

סליחה הודעה בטעות

הילה

הי ניקי, אפשר להשתמש בקמח כרגיל? (סוג אחר של קמח ללא גלוטן). אני בשופרסל ואין קמח קונדיטור..

אורון

מצאתי את קמח הקונדיטור הנ”ל, כתוב עליו ייצור מיוחד לפסח (כשל”פ). גם שמרים יבשים ניתן למצוא כשל”פ.
טיפ – כדי שהפיתות לא “יישברו” בקצוות בזמן הרידוד, אפשר ללוש את כדורי הבצק לפני הרידוד, זה יוצא ממש רך ונוח לעבודה.

מיטל

היי ניקי, חג שמח
אני רואה שהמתכון מופיע תחת “מתכונים לפסח” ומצד שני זה עם שמרים. אז או שאני לא מכירה שמרים כשל”פ או שיש תחליף לזה במתכון ולא ראיתי?