מקלות פרמזן
אתם מכירים אותי כבר הרבה שנים נכון ? מה שאני הכי אוהבת להכין זה ארוחות למשפחה שלי. אני אוהבת את המשפחתיות זה שכולנו יושבים ביחד, עושים הפסקה מכל העיסוקים ופשוט נמצאים ביחד.
בדרך כלל בערב כולנו מתפנים מכל העיסוקים ויושבים לאכול יחד, ניצלתי את ההזדמנות שהמירוץ למיליון עומדת להתחיל היא משודרת בימים שני, רביעי ושבת. זאת תוכנית שכולנו אוהבים לראות, כיף לראות טיולים עם הזוגות בעולם להתרגש וגם לצחוק עד שהבטן כואבת, איזה משימות מטורפות יש בתוכנית הזאת.
בשבילי זאת הזדמנות נהדרת לפנק את המשפחה ולהכין להם דברים טובים, ולא מסובכים לקראת הצפייה מול הטלוויזיה. חשבתי להכין נישנושים אפשר גם להנות מהמירוץ למיליון וגם לאכול טעים תוך כדי.
לספר לכם מה הכנתי ? 🙂 מבחינתי הנישנוש הכי טוב מול הטלווזיה זה מקלות פרמזן איזה פינוק נהדר, מתכון פשוט ביותר והתוצאה מופלאה המקלות האלה ממכרים!
30 מקלות
מרכיבים:
600 ג' בצק עלים / פילאס
80 ג' גבינה צהובה מגורדת
80 ג' גבינת פרמזן מגורדת
3 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מעט מלח גס
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לפתוח את הפילאס, על מחצית מהבצק לפזר את הגבינות, פלפל שחור גרוס מעט מלח גס ועירית להניח מעל את המחצית השנייה של הבצק (הריקה) ובעדינות לרדד, להכניס להקפאה ל 10 דקות.
2. לקחת גלגלת פיצה ולחתוך לפסים בעובי 4 מ"מ ולהכניס להקפאה ל 10 דקות, לקחת פס ולקפל לשניים אם קצת קשה תמתינו קצת זמן ואז תקפלו ללפף אחד על השני להעביר לתבנית.
*3. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את המקלות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 20 דקות הפסים מזהיבים קלות.
כדאי לדעת ש…
פילאס / בצק עלים מפשיר מהר, הפסים יכולים להימתח זה לא נורא אבל אם קשה לעבוד ככה תכניסו להקפאה לכמה דקות.