יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מאפים מאפים מלוחים

לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

10 מרץ 2021
(Visited 6,924 times, 50 visits today)

לחמג'ון מאפה בשר עם ירקות

מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

 

30 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו קמח רגיל)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית מלח
100 מ”ל שמן (מעט יותר משליש כוס)
240 מ”ל מים פושרים (כוס)

500 ג’ בשר צלעות טרי
בצל
כף סוכר חום בהיר (דמררה)
2 שיני שום
2 גזרים
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף קטשופ
חצי כף רוטב סויה
מעט מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. מניחים במיקסר את כל המצרכים ומערבלים במהירות איטית עד שיש בצק חלק. להתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחתוך את הבצל והשום לקוביות, את הגזרים לגרד גס בחורים הגדולים, לטגן את הבצל יחד עם הסוכר עד שהסוכר נמס להוסיף את השום ולטגן עוד דקה.

3. להוסיף את הגזר ולטגן עוד 5 דקות תוך כדי בחישה, לפורר את הבשר ולהוסיף למחבת לטגן כ 10 דקות עד שהבשר משנה את הצבע, לתבל להוסיף את הסויה, קטשופ והמים. לטגן עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

4. לרדד את הבצק לעלה גדול לא דק במיוחד, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, במרכז כל עיגול לעשות לעשות בור בעזרת כוס להתפיח 10 – 15 דקות ולעבור על הבורות שוב (ההתפחה קצת סוגרת).

5. להבריש עם ביצה ולמלא עם הבשר, להבריש שוב עם הביצה, להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Pastry with meat vegetables – lahmacun

לחמג'ון מאפה בשר וירקותלחמג'ון מאפה בשר וירקותלחמג'ון מאפה בשר וירקות

הרשם
עדכן
5 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, נשאר לי רוטב בולונז די סמיך, נראה לך שאפשר לשים אותו בלחמג’ון?

היי ניקי, אנחנו זוג ואין לנו מה לעשות עם 30 לחמג’ונים חחח 🙂
אפשר לחלק את המתכון לחצי? מבחינת הבצק ומבחינת המילוי?

היי ניקי עם המתכונים המדהימים,
אפשר בשר הודו או בשר עוף (שניהם בשר טחון, קפואים) במקום בשר צלעות?
תודה מראש 🙂