לחמג'ון מאפה בשר עם ירקות
מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂
30 יחידות
מרכיבים:
500 ג' קמח (חצי קילו קמח רגיל)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית מלח
100 מ"ל שמן (מעט יותר משליש כוס)
240 מ"ל מים פושרים (כוס)
500 ג' בשר צלעות טרי
בצל
כף סוכר חום בהיר (דמררה)
2 שיני שום
2 גזרים
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף קטשופ
חצי כף רוטב סויה
מעט מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה
הכנות:
1. מניחים במיקסר את כל המצרכים ומערבלים במהירות איטית עד שיש בצק חלק. להתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את הנפח.
2. לחתוך את הבצל והשום לקוביות, את הגזרים לגרד גס בחורים הגדולים, לטגן את הבצל יחד עם הסוכר עד שהסוכר נמס להוסיף את השום ולטגן עוד דקה.
3. להוסיף את הגזר ולטגן עוד 5 דקות תוך כדי בחישה, לפורר את הבשר ולהוסיף למחבת לטגן כ 10 דקות עד שהבשר משנה את הצבע, לתבל להוסיף את הסויה, קטשופ והמים. לטגן עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.
4. לרדד את הבצק לעלה גדול לא דק במיוחד, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ, במרכז כל עיגול לעשות לעשות בור בעזרת כוס להתפיח 10 – 15 דקות ולעבור על הבורות שוב (ההתפחה קצת סוגרת).
5. להבריש עם ביצה ולמלא עם הבשר, להבריש שוב עם הביצה, להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב.
Pastry with meat vegetables – lahmacun
אם ניקח בחשבון שמכל הכמות מתקבלות כ30 יחידות, כל לחמג'ון מכיל 160 קלוריות. 2-3 יחידות לחמג'ון יתאימו כארוחה במסגרת תפריט לשמירה על המשקל.
אתם כבר יודעים איפה נמצא ההבדל- בין "להקפיץ" כמה לחמניות ישר מהתבנית לבין להניח אותן באופן מסודר על הצלחת ולהוסיף סלט ירקות קצוץ וקצת טחינה מעל ולהנות מארוחה מאוזנת ומזינה.