יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מאפים מאפים מלוחים

לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

10 מרץ 2021
(Visited 10,517 times, 42 visits today)

לחמג'ון מאפה בשר עם ירקות

מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

 

30 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו קמח רגיל)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית מלח
100 מ”ל שמן (מעט יותר משליש כוס)
240 מ”ל מים פושרים (כוס)

500 ג’ בשר צלעות טרי
בצל
כף סוכר חום בהיר (דמררה)
2 שיני שום
2 גזרים
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף קטשופ
חצי כף רוטב סויה
מעט מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

1. מניחים במיקסר את כל המצרכים ומערבלים במהירות איטית עד שיש בצק חלק. להתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחתוך את הבצל והשום לקוביות, את הגזרים לגרד גס בחורים הגדולים, לטגן את הבצל יחד עם הסוכר עד שהסוכר נמס להוסיף את השום ולטגן עוד דקה.

3. להוסיף את הגזר ולטגן עוד 5 דקות תוך כדי בחישה, לפורר את הבשר ולהוסיף למחבת לטגן כ 10 דקות עד שהבשר משנה את הצבע, לתבל להוסיף את הסויה, קטשופ והמים. לטגן עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

4. לרדד את הבצק לעלה גדול לא דק במיוחד, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, במרכז כל עיגול לעשות לעשות בור בעזרת כוס להתפיח 10 – 15 דקות ולעבור על הבורות שוב (ההתפחה קצת סוגרת).

5. להבריש עם ביצה ולמלא עם הבשר, להבריש שוב עם הביצה, להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Pastry with meat vegetables – lahmacun

לחמג’ון הוא מאפה שמשלב לנו את מרכיב הפחמימה והחלבון בארוחה. הבצק מספק את הפחמימה והבשר הטחון את החלבון. בשר הבקר מכיל כמויות גבוהות של ברזל זמין וויטמין B12, החשובים להתפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות חייו הראשונות של הילד וממשיכים להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים.

עם זאת, כדאי לשים לב שבשר הצלעות הוא בשר שמכיל אחוז שומן רווי גבוה יותר בהשוואה לסוגי בקר אחרים. נשתדל לשלב אותו בתפריט בתדירות מתונה, במקביל לסוגי בשר רזים יותר וקטניות כמקורות חלבון.

אם ניקח בחשבון שמכל הכמות מתקבלות כ30 יחידות, כל לחמג’ון מכיל 160 קלוריות. 2-3 יחידות לחמג’ון יתאימו כארוחה במסגרת תפריט לשמירה על המשקל.
אתם כבר יודעים איפה נמצא ההבדל- בין “להקפיץ” כמה לחמניות ישר מהתבנית לבין להניח אותן באופן מסודר על הצלחת ולהוסיף סלט ירקות קצוץ וקצת טחינה מעל ולהנות מארוחה מאוזנת ומזינה.

לחמג'ון מאפה בשר וירקותלחמג'ון מאפה בשר וירקותלחמג'ון מאפה בשר וירקות

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי
נראה מדליק.
האם ניתן לעשות שימוש בתבנית שקעים- מאפינס? עמוק יותר להכיל את המילוי, או שמיותר

ניקוש תודה על מתכון מצוין …,❤ אפשר להקפיא אם נשאר לי כי זו פשוט כמות די גדולהה…

וואיייי ניקי, עכשיו גיליתי את המתכון הזה. נראה משהו משהו. יש לי סוכר חום רגיל, אפשר להשתמש בו או לשים סוכר לבן רגיל?

ניתן להשתמש בבצק פילו מוכן ?

היי ניקי, נשאר לי רוטב בולונז די סמיך, נראה לך שאפשר לשים אותו בלחמג’ון?

היי ניקי, אנחנו זוג ואין לנו מה לעשות עם 30 לחמג’ונים חחח 🙂
אפשר לחלק את המתכון לחצי? מבחינת הבצק ומבחינת המילוי?

היי ניקי עם המתכונים המדהימים,
אפשר בשר הודו או בשר עוף (שניהם בשר טחון, קפואים) במקום בשר צלעות?
תודה מראש 🙂