יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מאפים מאפים מלוחים

לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

10 מרץ 2021
(Visited 11,465 times, 9 visits today)

לחמג'ון מאפה בשר עם ירקות

מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

 

30 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו קמח רגיל)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית מלח
100 מ”ל שמן (מעט יותר משליש כוס)
240 מ”ל מים פושרים (כוס)

500 ג’ בשר צלעות טרי
בצל
כף סוכר חום בהיר (דמררה)
2 שיני שום
2 גזרים
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף קטשופ
חצי כף רוטב סויה
מעט מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. מניחים במיקסר את כל המצרכים ומערבלים במהירות איטית עד שיש בצק חלק. להתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחתוך את הבצל והשום לקוביות, את הגזרים לגרד גס בחורים הגדולים, לטגן את הבצל יחד עם הסוכר עד שהסוכר נמס להוסיף את השום ולטגן עוד דקה.

3. להוסיף את הגזר ולטגן עוד 5 דקות תוך כדי בחישה, לפורר את הבשר ולהוסיף למחבת לטגן כ 10 דקות עד שהבשר משנה את הצבע, לתבל להוסיף את הסויה, קטשופ והמים. לטגן עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

4. לרדד את הבצק לעלה גדול לא דק במיוחד, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, במרכז כל עיגול לעשות לעשות בור בעזרת כוס להתפיח 10 – 15 דקות ולעבור על הבורות שוב (ההתפחה קצת סוגרת).

5. להבריש עם ביצה ולמלא עם הבשר, להבריש שוב עם הביצה, להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Pastry with meat vegetables – lahmacun

לחמג’ון הוא מאפה שמשלב לנו את מרכיב הפחמימה והחלבון בארוחה. הבצק מספק את הפחמימה והבשר הטחון את החלבון. בשר הבקר מכיל כמויות גבוהות של ברזל זמין וויטמין B12, החשובים להתפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות חייו הראשונות של הילד וממשיכים להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים.

עם זאת, כדאי לשים לב שבשר הצלעות הוא בשר שמכיל אחוז שומן רווי גבוה יותר בהשוואה לסוגי בקר אחרים. נשתדל לשלב אותו בתפריט בתדירות מתונה, במקביל לסוגי בשר רזים יותר וקטניות כמקורות חלבון.

אם ניקח בחשבון שמכל הכמות מתקבלות כ30 יחידות, כל לחמג’ון מכיל 160 קלוריות. 2-3 יחידות לחמג’ון יתאימו כארוחה במסגרת תפריט לשמירה על המשקל.
אתם כבר יודעים איפה נמצא ההבדל- בין “להקפיץ” כמה לחמניות ישר מהתבנית לבין להניח אותן באופן מסודר על הצלחת ולהוסיף סלט ירקות קצוץ וקצת טחינה מעל ולהנות מארוחה מאוזנת ומזינה.

לחמג'ון מאפה בשר וירקותלחמג'ון מאפה בשר וירקותלחמג'ון מאפה בשר וירקות

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי
נראה מדליק.
האם ניתן לעשות שימוש בתבנית שקעים- מאפינס? עמוק יותר להכיל את המילוי, או שמיותר

ניקוש תודה על מתכון מצוין …,❤ אפשר להקפיא אם נשאר לי כי זו פשוט כמות די גדולהה…

וואיייי ניקי, עכשיו גיליתי את המתכון הזה. נראה משהו משהו. יש לי סוכר חום רגיל, אפשר להשתמש בו או לשים סוכר לבן רגיל?

ניתן להשתמש בבצק פילו מוכן ?

היי ניקי, נשאר לי רוטב בולונז די סמיך, נראה לך שאפשר לשים אותו בלחמג’ון?

היי ניקי, אנחנו זוג ואין לנו מה לעשות עם 30 לחמג’ונים חחח 🙂
אפשר לחלק את המתכון לחצי? מבחינת הבצק ומבחינת המילוי?

היי ניקי עם המתכונים המדהימים,
אפשר בשר הודו או בשר עוף (שניהם בשר טחון, קפואים) במקום בשר צלעות?
תודה מראש 🙂