יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מתכונים טבעוניים

לחם רך ואוורירי

9 יוני 2021
(Visited 21,814 times, 16 visits today)

לחם רך ואוורירי

בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

2 לחמים

מרכיבים:

500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או 25 ג' שמרים טריים
30 ג' סוכר (כף גדושה)
3/4 כפית מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
300 מ"ל מים חמימים (כוס ורבע)

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

הכנות:

1. לערבב קמח, שמרים וסוכר, להוסיף את המלח ולערבב שוב, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק דביק מאוד.

2. להתפיח את הבצק בקערה משומנת כשעתיים, בעזרת סכין רטובה לחצות את הבצק לחצי. להניח את הבצק על נייר אפייה להרטיב את הידיים ולשטח את הבצק לעלה גדול.

3. להתפיח 15 דקות לסמן / לחתוך / לחרוץ את הבצק למלבנים גדולים בלי להפריד (מומלץ לראות את הסרטון זה יותר ברור) להתפיח 15 דקות נוספות לטרוף ביצה ולהבריש את הבצק, לחזור על החתכים שוב ולפזר שומשום.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא מזהיב יפה.

Soft Fluffy Bread

כדאי לדעת ש…
הבצק מאוד דביק, אי אפשר לרדד אותו, חשוב שהידיים יהיו רטובות, ניתן להקפיא.

לחם נהדר וביתי, על בסיס חומרים פשוטים, זמינים וטבעיים.
בצק השמרים הוא בצק רזה יחסית, אין בו שימוש רב בשמן ותמיד מדהים לגלות איך עירבוב חומרים כל כך בסיסיים הופך למאפה מופלא וכל כך טעים.
מבחינה קלורית, מתקבלים לנו 2 לחמים שבכל אחד מהם 1500 קלוריות. המלצה שלי, בשלב החלוקה של הלחם, לחלק כל לחם לכ16 ריבועי בצק כך שתוכלו לדעת שבכל ריבוע בצק יש כ100 קלוריות. לשם השוואה, בפרוסת לחם רגיל יש כ80 קלוריות. כלומר, תוכלו להתייחס לכל ריבוע מהלחם הביתי כמו פרוסת לחם אחת. בארוחת הערב או הבוקר, תוכלו לשלב 2-3 ריבועים מהלחם, להוסיף חביתה, גבינות וסלט ירקות ליד ולהנות מארוחה מאוזנת ומלאת בריאות.

לחם רך ואוורירילחם רך ואוורירילחם רך ואוורירי

הרשם
עדכן
30 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, קודם כל תודה על המתכון!
שנית רציתי לשאול מה המטרה של החיתוכים?
תודה רבה

הי ניקי, האם אפשר להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא?

היי ניקי האוכל שלך מושלםם !
אני נצמדת למתכון הבעיה שאחרי שהלחמניות מתקררות זה נהיה קשה אצלי. אולי לא שמתי מספיק שמן?

היי ניקי. אני בכלל לא אוהבת מתיקות בלים. אלא אם זה הכרחי לצורך התפחה.

היי ניקי. האם אפשר להפחית את כמות הסוכר או בכלל בלי? תודה.

היי ניקי, הלחם נראה מעולה, הבצק הזה מתאים גם לחלה לשבת?

שלום לך ניקי. רציתי לשאול מה גודל כוס המים במתכון הלחם אני כרגע עם הבצק והוא לא יצא רך מאוד בכלל נראה לי שהכמות של המים קטנה ולא מתאימה הוספתי עוד כוס מים ועדיין לא רך מאוד. אגב עשיתי קילו הכפלתי כמויות ויצא בצק רגיל ולא רך. מה את מציעה לי לעשות? תודה מראש…שבת שלום. (אגב אני אופה חלות שנים …ויש לי נסיון בזה…)