לחם רך ואוורירי
בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.
2 לחמים
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או 25 ג' שמרים טריים
30 ג' סוכר (כף גדושה)
3/4 כפית מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
300 מ"ל מים חמימים (כוס ורבע)
הכנות:
1. לערבב קמח, שמרים וסוכר, להוסיף את המלח ולערבב שוב, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק דביק מאוד.
2. להתפיח את הבצק בקערה משומנת כשעתיים, בעזרת סכין רטובה לחצות את הבצק לחצי. להניח את הבצק על נייר אפייה להרטיב את הידיים ולשטח את הבצק לעלה גדול.
3. להתפיח 15 דקות לסמן / לחתוך / לחרוץ את הבצק למלבנים גדולים בלי להפריד (מומלץ לראות את הסרטון זה יותר ברור) להתפיח 15 דקות נוספות לטרוף ביצה ולהבריש את הבצק, לחזור על החתכים שוב ולפזר שומשום.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא מזהיב יפה.
כדאי לדעת ש…
הבצק מאוד דביק, אי אפשר לרדד אותו, חשוב שהידיים יהיו רטובות, ניתן להקפיא.
מבחינה קלורית, מתקבלים לנו 2 לחמים שבכל אחד מהם 1500 קלוריות. המלצה שלי, בשלב החלוקה של הלחם, לחלק כל לחם לכ16 ריבועי בצק כך שתוכלו לדעת שבכל ריבוע בצק יש כ100 קלוריות. לשם השוואה, בפרוסת לחם רגיל יש כ80 קלוריות. כלומר, תוכלו להתייחס לכל ריבוע מהלחם הביתי כמו פרוסת לחם אחת. בארוחת הערב או הבוקר, תוכלו לשלב 2-3 ריבועים מהלחם, להוסיף חביתה, גבינות וסלט ירקות ליד ולהנות מארוחה מאוזנת ומלאת בריאות.