יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מתכונים טבעוניים

לחם רך ואוורירי

9 יוני 2021
(Visited 14,050 times, 42 visits today)

לחם רך ואוורירי

בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

2 לחמים

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או 25 ג’ שמרים טריים
30 ג’ סוכר (כף גדושה)
3/4 כפית מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
300 מ”ל מים חמימים (כוס ורבע)

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

הכנות:

1. לערבב קמח, שמרים וסוכר, להוסיף את המלח ולערבב שוב, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק דביק מאוד.

2. להתפיח את הבצק בקערה משומנת כשעתיים, בעזרת סכין רטובה לחצות את הבצק לחצי. להניח את הבצק על נייר אפייה להרטיב את הידיים ולשטח את הבצק לעלה גדול.

3. להתפיח 15 דקות לסמן / לחתוך / לחרוץ את הבצק למלבנים גדולים בלי להפריד (מומלץ לראות את הסרטון זה יותר ברור) להתפיח 15 דקות נוספות לטרוף ביצה ולהבריש את הבצק, לחזור על החתכים שוב ולפזר שומשום.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא מזהיב יפה.

Soft Fluffy Bread

מה יותר כיף מלקבל כל בוקר לחמים, מאפים ומוצרי חלב טריים?

כדאי לדעת ש…
הבצק מאוד דביק, אי אפשר לרדד אותו, חשוב שהידיים יהיו רטובות, ניתן להקפיא.

לחם נהדר וביתי, על בסיס חומרים פשוטים, זמינים וטבעיים.
בצק השמרים הוא בצק רזה יחסית, אין בו שימוש רב בשמן ותמיד מדהים לגלות איך עירבוב חומרים כל כך בסיסיים הופך למאפה מופלא וכל כך טעים.
מבחינה קלורית, מתקבלים לנו 2 לחמים שבכל אחד מהם 1500 קלוריות. המלצה שלי, בשלב החלוקה של הלחם, לחלק כל לחם לכ16 ריבועי בצק כך שתוכלו לדעת שבכל ריבוע בצק יש כ100 קלוריות. לשם השוואה, בפרוסת לחם רגיל יש כ80 קלוריות. כלומר, תוכלו להתייחס לכל ריבוע מהלחם הביתי כמו פרוסת לחם אחת. בארוחת הערב או הבוקר, תוכלו לשלב 2-3 ריבועים מהלחם, להוסיף חביתה, גבינות וסלט ירקות ליד ולהנות מארוחה מאוזנת ומלאת בריאות.

לחם רך ואוורירילחם רך ואוורירילחם רך ואוורירי

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום לך ניקי. רציתי לשאול מה גודל כוס המים במתכון הלחם אני כרגע עם הבצק והוא לא יצא רך מאוד בכלל נראה לי שהכמות של המים קטנה ולא מתאימה הוספתי עוד כוס מים ועדיין לא רך מאוד. אגב עשיתי קילו הכפלתי כמויות ויצא בצק רגיל ולא רך. מה את מציעה לי לעשות? תודה מראש…שבת שלום. (אגב אני אופה חלות שנים …ויש לי נסיון בזה…)

חייבת לעדכן!!
הכנתי את זה, זה יצא טעים! רך אוורירי!

אפשר לעשות מזה פיצה?
למרוח מעל רוטב וגבינ”צ?
אם כן, לעשות בכ”ז את החיתוכיותת בסכין?

בוקר טוב ניקי
אין לי מיקסר (רק ידני)
עם כף לערבב גם יעבוד לי?
תודה על המענה.

היי ניקי, האם אפשר לפזר למעלה זעתר?

היי
למה החתכים?
ליופי או שיש להם משמעות?

הי ניקי,
יצא נהדר רך ואוורירי אך בהתפחה השנייה ירד קצת מהנפח
בכל אופן יצא טעים תודה רבה!

הי ניקי, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין לבן או מלא? אם כן מה יהיה היחס של המים?