יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מתכונים טבעוניים

לחם רך ואוורירי

9 יוני 2021
(Visited 18,796 times, 8 visits today)

לחם רך ואוורירי

בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

2 לחמים

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או 25 ג’ שמרים טריים
30 ג’ סוכר (כף גדושה)
3/4 כפית מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
300 מ”ל מים חמימים (כוס ורבע)

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

הכנות:

1. לערבב קמח, שמרים וסוכר, להוסיף את המלח ולערבב שוב, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק דביק מאוד.

2. להתפיח את הבצק בקערה משומנת כשעתיים, בעזרת סכין רטובה לחצות את הבצק לחצי. להניח את הבצק על נייר אפייה להרטיב את הידיים ולשטח את הבצק לעלה גדול.

3. להתפיח 15 דקות לסמן / לחתוך / לחרוץ את הבצק למלבנים גדולים בלי להפריד (מומלץ לראות את הסרטון זה יותר ברור) להתפיח 15 דקות נוספות לטרוף ביצה ולהבריש את הבצק, לחזור על החתכים שוב ולפזר שומשום.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא מזהיב יפה.

Soft Fluffy Bread

מה יותר כיף מלקבל כל בוקר לחמים, מאפים ומוצרי חלב טריים?

כדאי לדעת ש…
הבצק מאוד דביק, אי אפשר לרדד אותו, חשוב שהידיים יהיו רטובות, ניתן להקפיא.

לחם נהדר וביתי, על בסיס חומרים פשוטים, זמינים וטבעיים.
בצק השמרים הוא בצק רזה יחסית, אין בו שימוש רב בשמן ותמיד מדהים לגלות איך עירבוב חומרים כל כך בסיסיים הופך למאפה מופלא וכל כך טעים.
מבחינה קלורית, מתקבלים לנו 2 לחמים שבכל אחד מהם 1500 קלוריות. המלצה שלי, בשלב החלוקה של הלחם, לחלק כל לחם לכ16 ריבועי בצק כך שתוכלו לדעת שבכל ריבוע בצק יש כ100 קלוריות. לשם השוואה, בפרוסת לחם רגיל יש כ80 קלוריות. כלומר, תוכלו להתייחס לכל ריבוע מהלחם הביתי כמו פרוסת לחם אחת. בארוחת הערב או הבוקר, תוכלו לשלב 2-3 ריבועים מהלחם, להוסיף חביתה, גבינות וסלט ירקות ליד ולהנות מארוחה מאוזנת ומלאת בריאות.

לחם רך ואוורירילחם רך ואוורירילחם רך ואוורירי

הרשם
עדכן
23 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי. אני בכלל לא אוהבת מתיקות בלים. אלא אם זה הכרחי לצורך התפחה.

היי ניקי. האם אפשר להפחית את כמות הסוכר או בכלל בלי? תודה.

היי ניקי, הלחם נראה מעולה, הבצק הזה מתאים גם לחלה לשבת?

שלום לך ניקי. רציתי לשאול מה גודל כוס המים במתכון הלחם אני כרגע עם הבצק והוא לא יצא רך מאוד בכלל נראה לי שהכמות של המים קטנה ולא מתאימה הוספתי עוד כוס מים ועדיין לא רך מאוד. אגב עשיתי קילו הכפלתי כמויות ויצא בצק רגיל ולא רך. מה את מציעה לי לעשות? תודה מראש…שבת שלום. (אגב אני אופה חלות שנים …ויש לי נסיון בזה…)

חייבת לעדכן!!
הכנתי את זה, זה יצא טעים! רך אוורירי!

אפשר לעשות מזה פיצה?
למרוח מעל רוטב וגבינ”צ?
אם כן, לעשות בכ”ז את החיתוכיותת בסכין?

בוקר טוב ניקי
אין לי מיקסר (רק ידני)
עם כף לערבב גם יעבוד לי?
תודה על המענה.

היי ניקי, האם אפשר לפזר למעלה זעתר?