יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים עוגות שמרים

לחמניות חלבה וקינמון

6 נובמבר 2012
(Visited 2,829 times, 1 visits today)

לחמניות חלבה וקינמון

לחמניות חלבה וקינמון,  הלחמניות האלה נראות תמימות כמו כל לחמניות רגילות מה כבר יכול להיות מיוחד בהן ?
אז התחשק לי להפתיע את הילדים בעצם התחשק לי להשתעשע במטבח ותוך כדי הפתעתי את הילדים שלא היה להם מושג מה יש בתוך הלחמניה למרות שבחלק מהלחמניות ראו את המילוי מציץ ואז הלכה ההפתעה אבל הטעם הנהדר נשאר עוד הרבה זמן…

מרכיבים:

570 ג’ קמח (4 כוסות+ כף נוספת)
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
2 חלמונים
כוס מים פושרים

ביצה טרופה
שומשום

מילוי:
ממרח חלבה
קינמון
נוטלה / השחר

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

הכנות:

1. לערבב קמח ושמרים להוסיף את הסוכר מלח ואת שאר המצרכים, לעבד לבצק רך וחלק.

2. לשמן קערה ולהתפיח את הבצק כשהוא מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל 12 כדורים, כל כדור לרדד לאורך ומעט לרוחב (כלומר פס רחב) למרוח חלבה לפזר קינמון לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול.

4. להתפיח את הלחמניות כ 20 – 30 דקות להבריש בביצה ולפזר שומשום, חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות.

לחמניות חלבה וקינמוןלחמניות חלבה וקינמוןלחמניות חלבה וקינמוןלחמניות חלבה וקינמון

גולשים מכינים וממליצים:

כפית קינמון : עשיתי את הלחמניות והן יצאו מקסימות. גם הילדים מתלהבים! תודה!

שלומית : הי ניקי מה שלומך, רציתי להודות לך על המתכון המדהים שמתאים לכולם- ליולבעלי מרחתי חלבה וקינמון לילדים נוטלה, את הלחמניות הכנתי יחד עם הילדה שלי בת 6 היא רידדה מרחה שוקולד וגילגלה לשבלול. הטעם גן עדן ממש- שלחתי להם את הלחמניות לבית הספר וכל הילדים רצו גם. פשוט לחמניות קלות וטעימות מאד תודה שלומית.

הרשם
עדכן
81 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקיפעם היה במתכון הזה סירופ ששופכים כשה לחמניות יוצאות מהתנור… מה המתכון?אין עלייךשינית לי את החיים!

יצא מעולה !!!!!
הילדים ובעלי טרפו הכל……

ניקי, יצא נהדר!!
הכנתי את הלחמניות בערב (כשהילדים לא ראו)
ושמתי להם לביה”ס (וגם לבעלי ולי) – אחד במילוי חלבה והשני במילוי שוקולד.
וזו היתה ממש הפתעה לכבוד ראש חודש.
תודה!!!

לחמניות מושלמות!!!
הכנתי אותם עם מילוי ממרח נוגט/נוטלה כי לא היה לי ממרח חלבה ויצא סוף הדרך…
עכשיו רוצה להכין להם שוב ליום הראשון של הלימודים שתהיה להם התחלה מתוקה…
תודה לך ניקי!

היי ניקי,

לא כל כך הבנתי לגבי הרידוד, איזה עובי צריך לרדד? “לפזר קינמון לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול”. זאת אומרת שלאחר שמרחתי שוב אני צריכה לרדד?
תודה

רעיון מושלם לכריכי הבוקר אפשר להקפיא נכון?

הי ניקי, במידה וארצה להקפיא אותן כשיוצא מהתנור, האם בכ”ז להבריש בסוכר או עדיף לאחר ההפשרה? המון תודה!