יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים עוגות שמרים

לחמניות חלבה וקינמון

6 נובמבר 2012
(Visited 2,944 times, 1 visits today)

לחמניות חלבה וקינמון

לחמניות חלבה וקינמון,  הלחמניות האלה נראות תמימות כמו כל לחמניות רגילות מה כבר יכול להיות מיוחד בהן ?
אז התחשק לי להפתיע את הילדים בעצם התחשק לי להשתעשע במטבח ותוך כדי הפתעתי את הילדים שלא היה להם מושג מה יש בתוך הלחמניה למרות שבחלק מהלחמניות ראו את המילוי מציץ ואז הלכה ההפתעה אבל הטעם הנהדר נשאר עוד הרבה זמן…

מרכיבים:

570 ג' קמח (4 כוסות+ כף נוספת)
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
2 חלמונים
כוס מים פושרים

ביצה טרופה
שומשום

מילוי:
ממרח חלבה
קינמון
נוטלה / השחר

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לערבב קמח ושמרים להוסיף את הסוכר מלח ואת שאר המצרכים, לעבד לבצק רך וחלק.

2. לשמן קערה ולהתפיח את הבצק כשהוא מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל 12 כדורים, כל כדור לרדד לאורך ומעט לרוחב (כלומר פס רחב) למרוח חלבה לפזר קינמון לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול.

4. להתפיח את הלחמניות כ 20 – 30 דקות להבריש בביצה ולפזר שומשום, חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות.

לחמניות חלבה וקינמוןלחמניות חלבה וקינמוןלחמניות חלבה וקינמוןלחמניות חלבה וקינמון

גולשים מכינים וממליצים:

כפית קינמון : עשיתי את הלחמניות והן יצאו מקסימות. גם הילדים מתלהבים! תודה!

שלומית : הי ניקי מה שלומך, רציתי להודות לך על המתכון המדהים שמתאים לכולם- ליולבעלי מרחתי חלבה וקינמון לילדים נוטלה, את הלחמניות הכנתי יחד עם הילדה שלי בת 6 היא רידדה מרחה שוקולד וגילגלה לשבלול. הטעם גן עדן ממש- שלחתי להם את הלחמניות לבית הספר וכל הילדים רצו גם. פשוט לחמניות קלות וטעימות מאד תודה שלומית.

הרשם
עדכן
81 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקיפעם היה במתכון הזה סירופ ששופכים כשה לחמניות יוצאות מהתנור… מה המתכון?אין עלייךשינית לי את החיים!

יצא מעולה !!!!!
הילדים ובעלי טרפו הכל……

ניקי, יצא נהדר!!
הכנתי את הלחמניות בערב (כשהילדים לא ראו)
ושמתי להם לביה"ס (וגם לבעלי ולי) – אחד במילוי חלבה והשני במילוי שוקולד.
וזו היתה ממש הפתעה לכבוד ראש חודש.
תודה!!!

לחמניות מושלמות!!!
הכנתי אותם עם מילוי ממרח נוגט/נוטלה כי לא היה לי ממרח חלבה ויצא סוף הדרך…
עכשיו רוצה להכין להם שוב ליום הראשון של הלימודים שתהיה להם התחלה מתוקה…
תודה לך ניקי!

היי ניקי,

לא כל כך הבנתי לגבי הרידוד, איזה עובי צריך לרדד? "לפזר קינמון לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול". זאת אומרת שלאחר שמרחתי שוב אני צריכה לרדד?
תודה

רעיון מושלם לכריכי הבוקר אפשר להקפיא נכון?

הי ניקי, במידה וארצה להקפיא אותן כשיוצא מהתנור, האם בכ"ז להבריש בסוכר או עדיף לאחר ההפשרה? המון תודה!