יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים

פוקצ'ה

28 אוקטובר 2012
(Visited 12,278 times, 7 visits today)
פוקצ'ה

פוקצ'ה

פוקצ'ה, זאת לא השקעה רצינית באמת שלא, קצת עבודה ויש לכם פוקצ'ה טעימה חמה מעוררת תאבון כזאת שמתאימה לארוחת ערב כשמתחשק לפנק את המשפחה במאפה ביתי. תחשבו על זה בחוץ קריר מי בכלל רוצה לצאת מהבית אני בטוחה שיש מרק על האש ועכשיו אפשר להכין גם פוקצ'ה, כמה שטעים לי עכשיו…בתאבון.

2 – 3 פוקצ'ות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

280 ג' קמח (2 כוסות)
כף שמרים יבשים
חצי כוס ומעט יותר מים חמים (לא מאוד)
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח

ציפוי:
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
70 ג' גבינה מלוחה מגורדת / בולגרית / צפתית
50 ג' עגבניות מיובשות קצוצות
מעט מלח גס
מעט רוזמרין

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח בקערה משומנת כ 30 דקות מכוסה, לחלק לשניים למתוח את הבצק.

2. לערבב שמן זית ושום ולהבריש את הבצק, מעל לפזר גבינה, עגבניות מיובשות רוזמרין ומלח גס.

3. לחמם מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות.

הערות:
הבצק מתאים להכנת פיצה.

פוקצ'הפוקצ'ה

גולשים מכינים וממליצים:

צאלה : אני יודעת שכבר כתבתי אבל חייבת שוב. פשוט בצק מעולה! הפך להיות פה בצק הבית…

יעל : פוקצ'ה מעולה !

אבישג : "פעם ראשונה שאופה פוקצ'ה ועוד לאורחים. זה מסוג הדברים שנראו לי מסובכים מידי. ידעתי שעל מתכון שלך אפשר לסמוך. קלי קלות של הכנה ותוצאה מרשימה וטעימה. תודה ניקי!"

ויקי : "הכנתי את הפוקצ'ה כבר מספר פעמים. טעים ברמות וקל כל כך להכנה!!!
אין עלייך נקי תודה על מתכונים כ"כ פשוטים ומעולים."

הרשם
עדכן
305 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הייי

היי ניקי, זה יהיה טעים לשים עליה במקום הגבינה והעגבניות, בטטות וחצילים? (ושיהייה פרווה)

מתכון מושלם! איזה בצק מהמם!

בוקר טוב ניקי אני רוצה להכין את הפוקצ'ה עכשיו והאורחים מגעים בערב יש אפשרות לשמור במקרר סגור כולל הציפוי שיהיה מוכן לתנור?
ד"א המתכונים שלך יוצאים תמיד מוצלחים את מצילה אותי כל פעם מחדש!

הכנתי אתמול בערב. יצא פשוט מושלם! בחיים לא הכנתי פוקאצ'ות קלות כל כך וטעימות כלכך. אני רגילה שההכנה הרבה יותר מורכבת….
שמתי על הפוקאצ'ות פרוסות דקיקות של בצל, פרוסות עגבניות שרי, גבינה בולגרית, פרוסות דקות של פלפל חריף, כל אחת שילוב אחר. יצא פשוט מקסים.

תודה על המתכון, ועל כל האתר. אמא שלי, אחותי ואני – חיות על האתר הזה… כל מתכון שווה "אה, זה מתכון של ניקי"…

הי ניקי:)
על איזה מתכון פוקצ'ות את הכי ממליצה מתוך המתכונים שבאתר? (מבחינת מהירות וקלות הכנה, מבחינת טעם אני בטוחה שהכל טעים, אחרי הכל אנחנו באתר של ניקי;) )

היי ניקי.
תודה על המתכונים המעולים!!
אפשר להניח את כל הבצק בתבנית או שחייבים לחלק לחלקים?