פוקצ’ה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה

פוקצ'ה

פוקצ’ה, זאת לא השקעה רצינית באמת שלא, קצת עבודה ויש לכם פוקצ’ה טעימה חמה מעוררת תאבון כזאת שמתאימה לארוחת ערב כשמתחשק לפנק את המשפחה במאפה ביתי. תחשבו על זה בחוץ קריר מי בכלל רוצה לצאת מהבית אני בטוחה שיש מרק על האש ועכשיו אפשר להכין גם פוקצ’ה, כמה שטעים לי עכשיו…בתאבון.

2 – 3 פוקצ’ות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

280 ג’ קמח (2 כוסות)
כף שמרים יבשים
חצי כוס ומעט יותר מים חמים (לא מאוד)
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח

ציפוי:
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
70 ג’ גבינה מלוחה מגורדת / בולגרית / צפתית
50 ג’ עגבניות מיובשות קצוצות
מעט מלח גס
מעט רוזמרין

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח בקערה משומנת כ 30 דקות מכוסה, לחלק לשניים למתוח את הבצק.

2. לערבב שמן זית ושום ולהבריש את הבצק, מעל לפזר גבינה, עגבניות מיובשות רוזמרין ומלח גס.

3. לחמם מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות.

הערות:
הבצק מתאים להכנת פיצה.

18261 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'הפוקצ'ה

גולשים מכינים וממליצים:

צאלה : אני יודעת שכבר כתבתי אבל חייבת שוב. פשוט בצק מעולה! הפך להיות פה בצק הבית…

יעל : פוקצ’ה מעולה !

אבישג : “פעם ראשונה שאופה פוקצ’ה ועוד לאורחים. זה מסוג הדברים שנראו לי מסובכים מידי. ידעתי שעל מתכון שלך אפשר לסמוך. קלי קלות של הכנה ותוצאה מרשימה וטעימה. תודה ניקי!”

ויקי : “הכנתי את הפוקצ’ה כבר מספר פעמים. טעים ברמות וקל כל כך להכנה!!!
אין עלייך נקי תודה על מתכונים כ”כ פשוטים ומעולים.”

278
תגובות

  הרשם  
עדכן
רינת

הי ניקי, ממש אוהבת את המתכון הזה! אכלתי פעם פוקצ’ה עם בטטה ובולגרית מעל. יודעת איך עדיף להכין את הבטטה? בישול? אפיה? ואז פשוט לשים במקום העגבניות? תודה מראש 🙂

אפרת

היי ניקי, האם קמח לפוקאצ’ה ופיצה מתאים לשימוש במתכון זה?
הלוואי שתראי את השאלה, תודה רבה!

בת שבע

היי ניקי
איזה עוד דברים אפשר לשים על הפוקצה?
אנחנו ממש לא אוהבים גבינה מלוחה
תודה!

1 16 17 18