יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מנות ראשונות מתכונים לתשעה באב

בורקס טונה וזיתים

10 דצמבר 2012
(Visited 11,498 times, 1 visits today)

בורקס טונה וזיתים

בורקס טונה וזיתים, רוצים ארוחה קלה ? כי לא תמיד בא להשקיע או להכין בשר לפעמים מחפשים משהו לאכול בכיף ושיהיה קליל. אז אני נזכרת שיש לי פילאס בזריזות להוציא להפשרה אני אפגש איתו עוד כמה שעות ואני אכניס לתוכו דברים טובים ליד סלט גדול ביצים קשות זה מספיק, בתאבון.

(להפשיר את הבצק במקרר כמה שעות מראש)

זמן הכנה:
כ 30 דקות

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים

רוטב עגבניות:
בצל קצוץ ומטוגן
כפית שום כתוש
קופסת רסק קטנה
סוכר
מל"פ (מלח, פלפל)

קופסת טונה 160 ג'
שליש כוס זיתים ירוקים חתוכים
שליש כוס זיתים שחורים חתוכים

גבינה צהובה

ביצה טרופה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחתוך חצי מהפילאס, את השאר להחזיר למקפיא. לערבב את מצרכי הרוטב ולמרוח על הבצק, לפורר את הטונה מעל את הזיתים ולפזר גבינה צהובה לגלגל לרולדה אחת, להבריש בביצה ולפזר שומשום.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שמזהיב.

להגיש עם סלט ירקות וביצים קשות.

גולשים מכינים וממליצים:

יוליה : "יאמיייי אני ידעתי מראש לא להתעסק עם המתכונים שלך והכפלתי חחחחח.
טעים טעים טעים"

יעל : כמו תמיד מתכון פשוט וקל ובעיקר טעייים! ניקי- תודה על המתכונים המוצלחים! מפרגנת לך ובגדול

הרשם
עדכן
72 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי האם אני יכולה להשתמש בטורטיה?

היי הכנתי את זה כבר וזה פשוט מדהים.
מנסה להתייעל, אם אכין כמות גדולה ואקפיא חלק, זה יפגע בטעם?

?

היי יקירה האם יש אפשרות להקפיא לפני האפיה?

הי ניקי, אפשר לעשות זאת עם בצק פילו? אם לא תפני אותי למתכון עם פילו. תודה רבה את נהדרת.

הי ניקי אני לא אוהבת זיתים. האם יש אופציה להחליף למשהוא אחר?

היי ניקי
בתור אמא לתינוקות קטנים- המתכונים שלך מצילים אותי!! קלים וטעימים! בלי הרבה כאב ראש, ולא הרבה זמן ..תודה רבה!

אנחנו לא נוהגים בבית לאכול דגים ביחד עם גבינה, יהיה נורא אם אשמיט את הגבינה הצהובה?