יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מנות ראשונות מתכוני בשר טחון תבשילי עוף ובשר בתנור

בורקס בשר

9 יוני 2012
(Visited 32,687 times, 5 visits today)

בורקס בשר

בורקס בשר, יש מה שישתווה לבורקס חם מהתנור ? כזה שמפיץ ריח טעים בכל המטבח ואתה כל כך רוצה לטעום שלא איכפת לך כמה שזה חם העיקר לתת ביס וכמה שיותר מהר.

מרכיבים:

7 עלי מלאווח

למילוי:
200 ג’ בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
1/4 כוס מים
ביצה טרופה
כפית שטוחה גריל עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. הכנת המילוי: לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר והוא משנה את צבעו. להוסיף מים ותבלינים, ולטגן עד שהנוזלים מתאדים. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצה לערבב במהירות.

2. להפשיר את המלאווח כשתי דקות שיהיה נוח לעבוד איתו. לחתוך לרבעים, בחלק הרחב של כל משולש להניח מהמילוי קצת פחות מכפית, לגלגל מהחלק הרחב של המשולש לכיוון הצר, לקפל את הרגליים כלפי מטה (כמו סרטן) ולהניח בתבנית כשהסגירה כלפי מטה.

3. להבריש את הבורקסים בביצה ולפזר סומסום, חום בינוני 180 מעלות כ25 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

4. מי שלא רוצה להשתמש במלאווח פילאס, ובצק עלים גם מתאימים. בשביל לא לעבוד קשה מה עכשיו להתחיל לעשות סרטנים ?
לחתוך בצע עלים למרובעים, להניח מהמלית במרכז להבריש את הקצוות בביצה לקפל לריבוע ולהדק בקצוות ולהמשיך כמתואר בסעיף 3.

רוצים רוטב פטריות טעים להגיש יחד עם הבורקס ?

גולשים מכינים וממליצים:

ליאת : מתכון פשוט מעולה!!! תודה ניקי..

שם : בני ה”אכלן” מכור לבורקס הזה……….רק לראות את ההתלהבות שלו ולברך אותך ניקי !!!!

חני : “איזה דבר מקסים!! כל כך טעים ועסיסי!!! לאחר שבשבת שעברה הוכן והתקבל בתשואות, השבת מכינה שנית.
יבורכו מתכונייך. תודה.”

עדי : “וואו ניקי! אני מכינה המון דברים שלך והפעם הכנתי את הבורקס יחד עם הרוטב..יצא פשוט מדהים! תודה רבה:))”

שירלי : ” הכנתי אתמול. יצא מדהים !!”

הרשם
עדכן
247 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי, יש במקרה סרטון. לא הבנתי איך חתכת את המלוואח 🙂

האם ניתן לעשות עם בצק פילאס, לפרוס שכבת בצק בתחתית תבנית, מעל זה תערובת הבשר ואז לסגור בדף בצק נוסף?

ערב טוב, תודה על מתכונים קלים וטעימים. האם תוכלי להמליץ מלאווח של איזו חברה כדאי לקנות?

אפשר להכין עם בצק עלים? תודה

היי ניקי אפשר בלי גריל עוף ???

הי ניקי. הבורקס מעולה!!! מכינה אותו המון.
שאלה ברשותך – יש לך מתכון למילוי תפוחי אדמה כמו בורקס שקונים בחנות?
ועוד שאלה. יש באתר מתכון לפסטל תפו”א עם בצק פילו?
תודה שאת משדרגת לנו את המטבח ( : שנה טובה

וואו! פשוט טעיםם!! תודה לך ניקי על עוד מתכון שנכנס לקלסר המתכונים של:)