בורקס בשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בורקס בשר

בורקס בשר, יש מה שישתווה לבורקס חם מהתנור ? כזה שמפיץ ריח טעים בכל המטבח ואתה כל כך רוצה לטעום שלא איכפת לך כמה שזה חם העיקר לתת ביס וכמה שיותר מהר.

מרכיבים:

7 עלי מלאווח

למילוי:
200 ג’ בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
1/4 כוס מים
ביצה טרופה
כפית שטוחה גריל עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. הכנת המילוי: לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר והוא משנה את צבעו. להוסיף מים ותבלינים, ולטגן עד שהנוזלים מתאדים. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצה לערבב במהירות.

2. להפשיר את המלאווח כשתי דקות שיהיה נוח לעבוד איתו. לחתוך לרבעים, בחלק הרחב של כל משולש להניח מהמילוי קצת פחות מכפית, לגלגל מהחלק הרחב של המשולש לכיוון הצר, לקפל את הרגליים כלפי מטה (כמו סרטן) ולהניח בתבנית כשהסגירה כלפי מטה.

3. להבריש את הבורקסים בביצה ולפזר סומסום, חום בינוני 180 מעלות כ25 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

4. מי שלא רוצה להשתמש במלאווח פילאס, ובצק עלים גם מתאימים. בשביל לא לעבוד קשה מה עכשיו להתחיל לעשות סרטנים ?
לחתוך בצע עלים למרובעים, להניח מהמלית במרכז להבריש את הקצוות בביצה לקפל לריבוע ולהדק בקצוות ולהמשיך כמתואר בסעיף 3.

רוצים רוטב פטריות טעים להגיש יחד עם הבורקס ?

16319 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ליאת : מתכון פשוט מעולה!!! תודה ניקי..

שם : בני ה”אכלן” מכור לבורקס הזה……….רק לראות את ההתלהבות שלו ולברך אותך ניקי !!!!

חני : “איזה דבר מקסים!! כל כך טעים ועסיסי!!! לאחר שבשבת שעברה הוכן והתקבל בתשואות, השבת מכינה שנית.
יבורכו מתכונייך. תודה.”

עדי : “וואו ניקי! אני מכינה המון דברים שלך והפעם הכנתי את הבורקס יחד עם הרוטב..יצא פשוט מדהים! תודה רבה:))”

שירלי : ” הכנתי אתמול. יצא מדהים !!”

188
תגובות

  הרשם  
עדכן
בתי

היי ניקי לא כל כך הבנתי איך לעשות את הצורה… לגלגל מהעבה לדק ואחכ את הקצה להוריד למטה? להדק? להשאיר את זה ישר כמו שהוא?

מוריה

היי ניקי היקרה!!
הכנתי את הבורקס המעולה הזה בפעם ה1000, רק שהפעם השתמשתי בבצק עלים שקניתי בזול באחת הרשתות.. הבצק יצא שומני מממששש. הוצאתי את הבשר מהבורקסים וזרקתי את הבצק.. יש לך רעיון מה אני יכולה להכין מזה? (הכנתי כמות כפולה..) אפשר לאפות את זה שוב עם בצק חדש?
תודה רבה!!!

ליאת

הי ניקי יקירהאני רוצה טיפונת לשדרג את הבורקס בפנים האם ניתן למלא אותם בחתיכות ביצים קשות? זיתים חתוכים? מה דעתך?

חוה

וואו ניקי פשוט וואו!! יצא להיט! האמת הכנתי את זה לחג סוכות כי יש לי ים אורחים ,שילשתי וריבעתי כמויות ויצא מצויין ללקק ת’אצבעות!
הילדים חזרו מהבית ספר ואכלו רבע מזה (רק שישאר לאורחים!!)
רציתי להתייעץ,אם ערב חג סוכות יום ראשון הבא אז מתי להפשיר את זה יום לפני או באותו יום? והאם יש צורך להכניס לתנור קצת לפני ההגשה או מספיק על הפלטה?
תודה על המתכונים המעלפים שלך,אין עלייך את בשלנית מ”ס 1!!!

רותי

היי ניקי,
מה שלומך?
אני תמיד מכינה עם הבןרקס הזה עם בשר ויוצא מושלם!
הפעם לא היה בחנות בשר טחון וקניתי הודו. נראה לך שזה יתאים פה?

אושרית

הי ניקי
ראשית, תודה רבה על מתכונים נפלאים!!!
שנית,
מה לדעתך יחסית יותר בריא,
מלאווח, פילאס או בצק עלים?
תודה

אסי

היי ניקי.
האם אפשר או האם יוסיף לדעתך להוסיף בטטה מבושלת כמו בבורקס בטטה ?

1 10 11 12