יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מאפים מתכונים למימונה

איך מכינים מופלטה ?

31 מרץ 2013
(Visited 190,809 times, 3 visits today)

איך מכינים מופלטה ?

אני אתחיל מהשורה התחתונה זה טעים בטירוף! תדמיינו מופלטה חמה מורחים חמאה החום ממיס אותה והיא נספגת במופלטה מעל מזליפים דבש מקפלים ונותנים ביס ומיד מבקשים עוד מופלטה.
החלטתי להכין מופלטה ולרדת לפרטים ממש לצלם כל שלב מה צריך לעשות. בהתחלה זה נראה מסובך אבל תאמינו לי שזה פשוט ביותר רק צריך להתחיל ועם הניסיון יוצאות מופלטות מדהימות.
אל תתקמצנו על השמן זה מופלטה היא צריכה שמן, פעם בשנה תזרמו עם זה בכיף. ממכר ואני אכתוב שוב זה ממכר וחייבים להכין לפחות פעם בשנה.

15 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח רגיל (שלוש וחצי כוסות + כף נוספת)
כפית שמרים יבשים (אין טעות בכמות)
כפית סוכר
קורט מלח (מה שנתפס בין שתי אצבעות)
320 מ”ל מים פושרים (כוס ושליש)

120 מ”ל (חצי כוס שמן) לא נכנס לבצק

מומלץ להסתכל גם כאן

אולי תאהב גם את...♥

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים (ללא השמן) לבצק מעט דביק, לשמן משטח עבודה להניח את הבצק ולכסות ולהמתין 5 דקות (אין טעות 5 דקות המתנה זה הכל)

2. לחתוך את הבצק ל 15 יחידות, לשמן משטח עבודה ולהניח את חתיכות הבצק, לעגל אותם(בקטנה זה לא חייב להיות עגול) אחרי שהכל מסודר לעבור כל כדור וללטף אותו עם שמן.

רוצים לראות מימונה ?

3.  לשמן את המשטח עבודה לטבול את האצבעות בשמן להתחיל לשטח כדור בצק, להעזר בכריות הידיים ובאצבעות מידי פעם לשמן את האצבעות צריך להגיע לבצק דק, המופלטה צריכה להיות בגודל המחבת שיש לכם בבית.

4. במחבת חמה להניח את המופלטה להמתין כדקה אפילו פחות עד שהיא מזהיבה ואז להפוך, זאת המופלטה היחידה שמטגנים משני הצדדים,
מראש כשהמופלטה במחבת להתחיל להכין עוד מופלטה ואז כשהופכים מניחים עליה את המופלטה הנוספת להמתין כדקה תציצו ותראו שהחלק התחתון מוכן ואז להפוך את כל הערימה כלומר שהמופלטה שהייתה למטה עכשיו למעלה ושוב מניחים עוד אחת ממתינים ואז הופכים את כל הערימה זה נשמע מסובך זה לא תעזרו בתמונות ובסרטון.

*5. אפשר להכין כמה מופלטות ברצף ואז להוציא נגיד אחרי 6 – 7 יחידות תוציאו אפשר גם פחות מה שנוח למי שמכין ואז מתחילים שוב מופלטה ראשונה מטגנים משני הצדדים וההמשך.

How to make mufleta

כדאי לדעת ש…
מופלטות אוכלים חם לא טעים לאכול קר, במימונה עושים לפעמים הפסקה ואז כשמגיעים עוד אורחים מתחילים להכין שוב העיקר שיקבלו מופלטות חמות.
לא נורא אם נקרע במהלך ההכנה זה יכול לקרות להקפיד לשמן לא לנסות לחסוך בשמן. המופלטות הראשונות לא תמיד יוצאות כמו שצריך לפעמים נקרע לפעמים עבה מידי לא להתייאש סבלנות בסוף זה מצליח אחרי שמכינים כמה פעמים פתאום הכל מסתדר אז לקחת בקלות.
אני ממליצה להכין מראש כמה עיגולי בצק קרוב למחבת ואז יותר קל להעביר מהשיש למחבת בלי שיקרע בדרך.
להגיד עם חמאה, דבש, מייפל, ממרח שוקולד.

המופלטה עשויה מהבצק הבסיסי ביותר, פחות שמרים מהרגיל והתפחה קצרה ביותר (רגע אחרי פסח, למי יש זמן לחכות?)
כל הבצק, כולל השמן מכיל 30 יחידות אנרגיה ( יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כ200 קלוריות למופלטה עצמה,קחו בחשבון עוד כ100 קלוריות עבור החמאה והדבש והגענו לכ300 קלוריות ליחידה.

איך מכינים מופלטה ?

איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?

גולשים מכינים וממליצים:

אני : הכנתי פעם ראשונה ויצא מדהים!! יישר כוחך על המתכונים- את כישרון גדול!
תודה.

אילנית : מעולה!!!!! פעם ראשונה שאני מכינה ויצא טעים מאוד

אביב : ניקי-לא האמנת בחיים שאני אצליח לעשות מופלטות וב”ה הצלחתי בזכותך!!!תודה רבה על הכל!!

מירב : ניקי יקירה, כרגיל כל מתכון שלך יוצא מעולה!!! בדרך כלל אמא שלי עושה את המופלטות אצלה בבית, אבל השנה, תודות למתכון שלך, עשיתי בפעם הראשונה מופלטות ויצא פשוט חלום. השנה זו הפעם הראשונה שככככככככככככלללללללללללללל המשפחה היתה אצלי למופלטות. תבורכי
תודה רבה על מתכונים מעולים.

אינה : ניקי היקרה המתכון שלך 10 עשיתי בדיוק ככה כולל ההוראות המדויקות ויצא ממש טעים תודה רבה

טל : ניקי יקרה, הכנתי, יצא מעולה…. ליקקו את האצבעות תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים שמככבים אצלנו במטבח
טל

גילה : ממש חששתי להכין מופלטות בהתחלה. גם לא היה לי ממי ללמוד איך מכינים. כשבכל זאת החלטתי לנסות וללמוד כמובן שהגעתי לאתר שלך כי אני יודעת שהמתכונים מדוייקים, יש הסבר מצולם וגם המון תשובות שלך לשאלות של גולשים שמהן אני גם לומדת.
הפסקתי כבר לספור כמה פעמים הכנתי את המופלטה שלך. היא יוצאת טעימה ממש. בדרך כלל הכל מתחסל מיד. וכמובן שאני גורפת מלא מחמאות בזכותך.
אז תודה רבה. האתר שלך מדהים. וגם את עם כל הסבלנות שלך לענות לכולם את לא מבינה כמה זה משדרג את המטבח שלי 🙂

סהר : “למרות שאני קבועה באפליקציה שלך ולא נכנסת למטבח בלעדייך עדיין לא יצאנלי להגיב לך על המתכונים המדהימים שלך. אבל המופלטות…זה השיא. אני אף פעם לא מתעסקת עם בצקים ותמיד נרתעת מהעבודה איתם. ורק רציתי להודות לך על המתכון המהמם הזה כמה טעים אין מילים!!! שבת שלום :-*

הרשם
עדכן
184 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מאכזב

אם יש לי קמח שמרים אפשר

ניקי האלופה את אצלי האופציה היחידה עם כל הטרוף שעף ברשת…באמת , הכל ברור פשוט קצר וטעים !!!
תודה שיש אותך ❣❣

מתכון מושלם וקל לביצוע

מה עושים עם בצק שנשאר; האם מתאים לעוגת שמרים או משהו אחר?

היי ניקי אלופה. רציתי להגיד לך תודה רבה על מתכונים מהממים שלך ובפרט למתכון הזה של המופלטה. יצא פשוט אליפות טעים מאוד

אלופה!! המופלטות יצאו חבל על הזמן פעם ראשונה שאני מכינה מופלטות. בעלי ביקש ורציתי לשמח אותו, והיה כל כך טעים תודה רבה המתכונים שלך פשוט מעולים!!!