יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מאפים מתכונים למימונה

איך מכינים מופלטה ?

31 מרץ 2013
(Visited 218,193 times, 1 visits today)

איך מכינים מופלטה ?

אני אתחיל מהשורה התחתונה זה טעים בטירוף! תדמיינו מופלטה חמה מורחים חמאה החום ממיס אותה והיא נספגת במופלטה מעל מזליפים דבש מקפלים ונותנים ביס ומיד מבקשים עוד מופלטה.
החלטתי להכין מופלטה ולרדת לפרטים ממש לצלם כל שלב מה צריך לעשות. בהתחלה זה נראה מסובך אבל תאמינו לי שזה פשוט ביותר רק צריך להתחיל ועם הניסיון יוצאות מופלטות מדהימות.
אל תתקמצנו על השמן זה מופלטה היא צריכה שמן, פעם בשנה תזרמו עם זה בכיף. ממכר ואני אכתוב שוב זה ממכר וחייבים להכין לפחות פעם בשנה.

15 יחידות

מרכיבים:

500 ג' קמח רגיל (שלוש וחצי כוסות + כף נוספת)
כפית שמרים יבשים (אין טעות בכמות)
כפית סוכר
קורט מלח (מה שנתפס בין שתי אצבעות)
320 מ"ל מים פושרים (כוס ושליש)

120 מ"ל (חצי כוס שמן) לא נכנס לבצק

מומלץ להסתכל גם כאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים (ללא השמן) לבצק מעט דביק, לשמן משטח עבודה להניח את הבצק ולכסות ולהמתין 5 דקות (אין טעות 5 דקות המתנה זה הכל)

2. לחתוך את הבצק ל 15 יחידות, לשמן משטח עבודה ולהניח את חתיכות הבצק, לעגל אותם(בקטנה זה לא חייב להיות עגול) אחרי שהכל מסודר לעבור כל כדור וללטף אותו עם שמן.

רוצים לראות מימונה ?

3.  לשמן את המשטח עבודה לטבול את האצבעות בשמן להתחיל לשטח כדור בצק, להעזר בכריות הידיים ובאצבעות מידי פעם לשמן את האצבעות צריך להגיע לבצק דק, המופלטה צריכה להיות בגודל המחבת שיש לכם בבית.

4. במחבת חמה להניח את המופלטה להמתין כדקה אפילו פחות עד שהיא מזהיבה ואז להפוך, זאת המופלטה היחידה שמטגנים משני הצדדים,
מראש כשהמופלטה במחבת להתחיל להכין עוד מופלטה ואז כשהופכים מניחים עליה את המופלטה הנוספת להמתין כדקה תציצו ותראו שהחלק התחתון מוכן ואז להפוך את כל הערימה כלומר שהמופלטה שהייתה למטה עכשיו למעלה ושוב מניחים עוד אחת ממתינים ואז הופכים את כל הערימה זה נשמע מסובך זה לא תעזרו בתמונות ובסרטון.

*5. אפשר להכין כמה מופלטות ברצף ואז להוציא נגיד אחרי 6 – 7 יחידות תוציאו אפשר גם פחות מה שנוח למי שמכין ואז מתחילים שוב מופלטה ראשונה מטגנים משני הצדדים וההמשך.

How to make mufleta

כדאי לדעת ש…
מופלטות אוכלים חם לא טעים לאכול קר, במימונה עושים לפעמים הפסקה ואז כשמגיעים עוד אורחים מתחילים להכין שוב העיקר שיקבלו מופלטות חמות.
לא נורא אם נקרע במהלך ההכנה זה יכול לקרות להקפיד לשמן לא לנסות לחסוך בשמן. המופלטות הראשונות לא תמיד יוצאות כמו שצריך לפעמים נקרע לפעמים עבה מידי לא להתייאש סבלנות בסוף זה מצליח אחרי שמכינים כמה פעמים פתאום הכל מסתדר אז לקחת בקלות.
אני ממליצה להכין מראש כמה עיגולי בצק קרוב למחבת ואז יותר קל להעביר מהשיש למחבת בלי שיקרע בדרך.
להגיד עם חמאה, דבש, מייפל, ממרח שוקולד.

המופלטה עשויה מהבצק הבסיסי ביותר, פחות שמרים מהרגיל והתפחה קצרה ביותר (רגע אחרי פסח, למי יש זמן לחכות?)
כל הבצק, כולל השמן מכיל 30 יחידות אנרגיה ( יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כ200 קלוריות למופלטה עצמה,קחו בחשבון עוד כ100 קלוריות עבור החמאה והדבש והגענו לכ300 קלוריות ליחידה.

לאתר של יעל התזונאית

איך מכינים מופלטה ?

איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?איך מכינים מופלטה ?

גולשים מכינים וממליצים:

אני : הכנתי פעם ראשונה ויצא מדהים!! יישר כוחך על המתכונים- את כישרון גדול!
תודה.

אילנית : מעולה!!!!! פעם ראשונה שאני מכינה ויצא טעים מאוד

אביב : ניקי-לא האמנת בחיים שאני אצליח לעשות מופלטות וב"ה הצלחתי בזכותך!!!תודה רבה על הכל!!

מירב : ניקי יקירה, כרגיל כל מתכון שלך יוצא מעולה!!! בדרך כלל אמא שלי עושה את המופלטות אצלה בבית, אבל השנה, תודות למתכון שלך, עשיתי בפעם הראשונה מופלטות ויצא פשוט חלום. השנה זו הפעם הראשונה שככככככככככככלללללללללללללל המשפחה היתה אצלי למופלטות. תבורכי
תודה רבה על מתכונים מעולים.

אינה : ניקי היקרה המתכון שלך 10 עשיתי בדיוק ככה כולל ההוראות המדויקות ויצא ממש טעים תודה רבה

טל : ניקי יקרה, הכנתי, יצא מעולה…. ליקקו את האצבעות תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים שמככבים אצלנו במטבח
טל

גילה : ממש חששתי להכין מופלטות בהתחלה. גם לא היה לי ממי ללמוד איך מכינים. כשבכל זאת החלטתי לנסות וללמוד כמובן שהגעתי לאתר שלך כי אני יודעת שהמתכונים מדוייקים, יש הסבר מצולם וגם המון תשובות שלך לשאלות של גולשים שמהן אני גם לומדת.
הפסקתי כבר לספור כמה פעמים הכנתי את המופלטה שלך. היא יוצאת טעימה ממש. בדרך כלל הכל מתחסל מיד. וכמובן שאני גורפת מלא מחמאות בזכותך.
אז תודה רבה. האתר שלך מדהים. וגם את עם כל הסבלנות שלך לענות לכולם את לא מבינה כמה זה משדרג את המטבח שלי 🙂

סהר : "למרות שאני קבועה באפליקציה שלך ולא נכנסת למטבח בלעדייך עדיין לא יצאנלי להגיב לך על המתכונים המדהימים שלך. אבל המופלטות…זה השיא. אני אף פעם לא מתעסקת עם בצקים ותמיד נרתעת מהעבודה איתם. ורק רציתי להודות לך על המתכון המהמם הזה כמה טעים אין מילים!!! שבת שלום :-*

הרשם
עדכן
205 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן