עלי סיגר ממולאים תפוחי אדמה
אחד המתכונים הכי פשוטים שהכנתי, מכירים את הסיגרים הממולאים שמגישים באירועים ? זה מה שהכנתי לא יאומן שאנשים קונים את זה מוכן זה הכי פשוט להכין את זה בבית זה נישנוש פגז!
לטבול סיגרים בטחינה או במטבוחה חלום של דבר. כמה שאני אוהבת את הפריכות של הסיגרים לוקחים ביס וזה מתפצפץ בפה. תפוחי אדמה שאליהם הוספתי בטטה בשביל נגיעה של מתיקות וגם צבע בצל מטוגן והמילוי שלי מוכן.
למי אין עלי סיגר בהקפאה ? לקח לי 10 דקות למלא את הסיגרים כי השתמשתי בפטנט קל שמאוד הקל על המילוי, כמה שאני אוהבת פטנטים שעושים חיים קלים במטבח.
10 דקות יש לי סיגרים ממולאים משם לטגן או לאפות בינתיים להכין סלטים טובים ולהתכונן להנות מסיגרים נהדרים.
אתם מתבקשים לאכול אחד אחד לא לגמור הכל בבת אחת, קחו בחשבון שזה מאוד טעים.
20 סיגרים
מרכיבים:
20 עלי סיגר (זה כמעט חבילה)
4 תפוחי אדמה
בטטה
בצל
פלפל שחור גרוס
מלח
ביצה טרופה
הכנות:
הכנת המילוי:
1. להרתיח סיר עם מים ולהמליח, לקלף את התפוחי אדמה והבטטה ולבשל את הירקות עד שהם רכים להוסיף 2 כפות שמן למעוך למחית אחידה להוסיף תוך כדי שליש כוס מים ממי הבישול של הירקות, להמליח ולפלפל.
לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב יפה ולהוסיף לירקות, לבדוק טעמים וזהו המילוי מוכן.
2. להעביר את המילוי לשקית זילוף, לפרוס את העלי סיגר להזליף שורה מהמילוי בתחילת כל עלה לקפל את הדפנות בקצה התחתון להבריש עם ביצה טרופה ולגלגל לגליל.
3. לטגן את הסיגרים בשמן חם (לא מאוד)חצי עמוק קצת יותר כשהסגירה כלפי מטה עד שמזהיב משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
4. למי שרוצה לאפות:
לחמם תנור ל 200 מעלות לסדר את הסיגרים בתבנית להבריש עם שמן ולאפות כ 20 – 25 דקות.
כדאי לדעת ש…
מומלץ לא להשתמש בעלי סיגר ששכבו הרבה בהקפאה הם מתפרקים ומאבדים מהגמישות שלהם ואם בכל זאת אז עדיף לטגן. אפשר לשים רק תפוחי אדמה או רק בטטות, למי שמזליף שיחתוך את הבצל כמה שיותר קטן ולהשתמש בצנטר רחב.
תראו בסרטון את ההזלפה הרבה יותר קל בדרך הזאת להכין ממש חיים קלים.
אם אין שקית זילוף אפשר להשתמש בכפית.
חשוב לומר הפריכות בטיגון ברגע שמכינים במידה ומכינים מראש הם מתרככים ומאבדים את הפריכות זה לא גורע מהטעם הנהדר.
בכל יחידת סיגר כולל המילוי יש לנו כ60 קלוריות, אם אופים את הסיגרים הם נשארים בערך הקלורי הזה. אם נטגן, נוסיף כ40 קלוריות עבור השמן לטיגון והגענו ל100 קלוריות לסיגר.
כנשנוש טעים כדאי להסתפק ב1-2 סיגרים. אם נרצה לשלב כחלק מארוחה, נניח על הצלחת 3-4 סיגרים בצירוף של גבינה מתובלת או טחינה. נוסיף סלט ירקות מפנק ליד ונהנה מארוחה מאוזנת ומפנקת.