מאפה פילו עם בשר
כשאני מארחת אני אף פעם לא בטוחה שהכנתי מספיק אני תמיד חוששת שמא לא יהיה מספיק אוכל ואני מכינה המון ואיכשהוא בדרך פלא הכל בסדר יש מספיק.
אבל עדיין החשש הזה מלווה אותי כל פעם. ליתר ביטחון שלא יחסר עדיף שיהיה יותר ככה האורחים שמחים יותר והמארחת מאושרת :). מאפה פילו פשוט וקל פריך וטעים ממולא בשר טחון עם פיסטוקים פרוס למנות נראה מרשים ומזה טעים.
24X24
מרכיבים:
חבילת עלי פילו
600 ג' בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
50 ג' פיסטוקים
ביצה
שמן
שומשום
פירורי לחם
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים לטגן כמה דקות, להוסיף תיבול פטרוזיליה, פיסטוקים ולטגן עד שכמעט כל הנוזלים נעלמים, לקרר ולהוסיף ביצה.
2. עם הפילו לעבוד במהירות. להבריש את הפילו בנדיבות בשמן לפזר פירורי לחם להניח עוד דף מעל להבריש ולפזר פירורי לחם ככה לעשות עם 4 דפים.
3. לשים את המילוי באופן שווה להניח מעל דף פעלו להבריש בנדיבות בשמן לפזר פירורי לחם כך להמשיך 4 דפים סה"כ.
4. לחתוך לקוביות לפזר סומסום להכניס לתנור חם 180 מעלות כ 30 – 40 דקות או עד שהוא זהוב.