לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה
אל תאמינו לי אם אני אומר לכם כמה שזה טעים, תכינו תטעמו ותתמכרו ואז תבינו כמה שזה טעים, נישנוש מדליק לארוחת ערב או סתם לאכול ככה כי מתחשק. תדאגו לטעום לפני שהלדים מגיעים כי אחר כך לא נשאר כלום…
30 אצבעות
מרכיבים:
420 ג' קמח (3 כוסות)
כף שמרים יבשים
כפית מלח
3 כפיות סוכר
100 ג' שמנת חמוצה
75 ג' חמאה רכה
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
160 מ"ל מים פושרים
להברשה:
חצי כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דקדק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק רך ומעט דביק.
2. להניח בקערה משומנת לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.
3. לרדד למלבן גדול לחתוך לרצועות של 3 – 4 ס"מ
לערבב את המצרכים ולהבריש את האצבעות להעביר לתבנית לאפות כ 14 דקות או עד שמזהיב.
4. כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן במשרה שנותר.
לטרוף!
גולשים מכינים וממליצים:
חופית : "וואי מדהים, הכנה מהירה וקלה ויצא מושלם!!!"
אסתי : "מה אני אומר??? פשוט שחיתותתתתת. . .
זה לטרוף בלי הפסקה, אחד אחרי השני….
הכנתי כפול, אני מכירה את עצמי…. ויש ב"ה משפחה. .
אלפי תודות!
מתכון אלוףףףף, בצק נוח ממש."