פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולה

מה צריך הבנאדם בשביל להיות מאושר ? מאפה רך וזהוב, תדמיינו את הרכות של הפוקצ’ה הנהדרת הזאת.
תגישו ליד סלט ירקות קצת גבינות טובות וזה פשוט מושלם, איזה טעים!
בצק נפלא קל לעבודה פוקצ’ה מושלמת, חייבים לנסות בשביל לדעת כמה שהיא טובה.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים / 25 ג’ שמרים טריים
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

278983 צפיות 257 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

486
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינב

היי ניקי,
ניתן להכין מהבצק הזה פיצה?

קרן

היי ניקי יקרה, עשיתי עם חצי קמח מלא וחצי רגיל והבצק יצא קשה. כשניסיתי להוסיף מים זה היה דביק. לא תופח. יש דרך להציל את זה?

חן

היי ניקי
בטעות חיפשתי באינטרנט והבנתי שצריך 3 כפות שמרים
האם יהיה נורא?

ציפי

שלום,
שתי שאלות:
-אם אין מיקסר, אלא מעבד מזון עם וו לישה, האם מתאים? כי מעבד מזון לא מתאים לכל הבצקים.
האם אפשר להכין את הבצק יומיים לפני ההכנה ולהקפיא אותו עד ההכנה? אם כן, באיזה שלב של ההתפלה כדאי להקפיא? וכמה זמן מראש כדאי להפשיר אותו?

רעות

כמה כפות שמרים יבשים יש במתכון?

דוד

שלום איך יודעים שהבצק חלק ורך? ואם הוא עדיין נדבק מה עושים?ואם רוצים עם תוספות לשים אותם עם השמן והמלח גס? תודה רבה

שירה

היי, רציתי לדעת, אני רוצה להכין את הבצק בבוקר ולאפות את הפוקצות אחרי הצהריים. זה יהיה בסדר מבחינת השמרים? והאם ניתן לרדד את הבצק לצורה של הפוקצה כבר בבוקר? תודה!

1 28 29 30