פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פוקצ'ה מעולה

זה אחד הלחמים שאני הכי אוהבת להכין, קלות ההכנה מדהימה ואני אפילו לא משתמשת במערוך אני הכל עושה בידיים.  עם מצרכים שיש לכל אחד בבית יוצאת פוקצ’ה ממש כמו במסעדות.
אין כמו פוקצ’ה חמה וזהובה שיצאה עכשיו מהתנור עם קראסט שאי אפשר לעמוד בפניו, הריחות משגעים הטעם מעולה. נגיעות של מלח גס, עגבניות שרי עם שמן זית. חלום של פוקצ’ה בכלום עבודה.
בסרטון נתתי גם טיפים שתצא לכם הפוקצ’ה הכי טובה שיש.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע כוס)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

Focaccia‏‏‏‏ 

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

352085 צפיות 72 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

650
תגובות

  הרשם  
עדכן
שגית

היי, אפשרי עם קמח תופח או כוסמין מלא?

הדר

היי ניקי,האם ניתן לעבד את הבצק בידיים,וללא מיקסר? תודה

נועה

הי ניקי, אני רוצה להכין פוקצה עם ירקות ורואה שאת מפנה למתכון שלך של פוקצ’ת אנטיפסטי, אשמח לדעת אם על המתכון הזה בעצם לא ניתן לשים ירקות מסיבה כלשהי ומה הסיבה.
מה ההבדל בעצם?

לינוי

היי מדהימה
האם המתכון מתאים לטאבון?
ואם לא- אשמח לקישור למתכון של פיתות או פוקאצות שמתאימות לטאבון

nili

היי ניקי. מה שלומך?
חוגגים על המתכונים שלך בימים אלו.. עוף בקוקי, שווארמה, תפוחי אדמה מכל הסוגים ועוד ועוד. הכל נפלא.
שאלה: רוצה לחסל את מלאי הקמח לפני פסח ואין לי כרגע שמרים..
יש מתכון לפוקצ’ה, פיתה או לחמניה ללא שמרים?
יש לי אבקת אפיה וסודה לשתיה אם זה מועיל
תודה, נילי

הדס

יצא נפלא. כיף להוסיף זעתר,בזיליקום ועוד

1 37 38 39