פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולה

מה צריך הבנאדם בשביל להיות מאושר ? מאפה רך וזהוב, תדמיינו את הרכות של הפוקצ’ה הנהדרת הזאת.
תגישו ליד סלט ירקות קצת גבינות טובות וזה פשוט מושלם, איזה טעים!
בצק נפלא קל לעבודה פוקצ’ה מושלמת, חייבים לנסות בשביל לדעת כמה שהיא טובה.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים / 25 ג’ שמרים טריים
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס


הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

269166 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”


469
תגובות

  הרשם  
עדכן
הילי גבאי

יוצא מושלם…. בעלי מעולף עליהם
תודה ניקי

שלומית

אני מכינה פוקצ’ות כבר כמה חודשים ובכל האתרים אותו המתכון בלי שינויים ואני מחפשת לגוון. האם יש אפשרות לשדרג את הפוקצ’ה ע”י תוספת חלב במקום מים? ואבקת אפייה וביצה בנוסף לשמרים? ומה עם אורגנו ופלפל שחור לבצק עצמו?

רוני זקס

ניקי אלופה! נעים מאוד
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח מלא?

שרון

בוקר טוב,
שאלה כללית בנוגע לשמרים יבשים.איך מאחסנים לאחר שפותחים ולכמה זמן נשמר?
תודה מראש

בטי

היי, יש הבדל משמעותי בתוצאה הסופית אם לא אשתמש במיקסר? אין לי…

שני

יצאו מושלם! תודה רבה!

דינה

היי ניקי,

אני מתה על המתכונים שלך!
רציתי לדעת אם אפשר להשאיר את הפוקצ’ות להתפחה במקרר בלילה ולהכין למחרת בבוקר, אותה שאלה לגבי מתכון מולטי פיצה.
תודה!!

1 27 28 29