פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולה

מה צריך הבנאדם בשביל להיות מאושר ? מאפה רך וזהוב, תדמיינו את הרכות של הפוקצ’ה הנהדרת הזאת.
תגישו ליד סלט ירקות קצת גבינות טובות וזה פשוט מושלם, איזה טעים!
בצק נפלא קל לעבודה פוקצ’ה מושלמת, חייבים לנסות בשביל לדעת כמה שהיא טובה.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים / 25 ג’ שמרים טריים
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

288347 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

496
תגובות

  הרשם  
עדכן
מי מי

היי
האם הולך טוב גם עם קמח מלא?
כמו כן, כמהכפות שמרים יבשים זה יוצא

רחל

ניקי שלום, פעם ראשונה שלי עם שמרים, הבצק לא תופח לי, מה עושים? שמתי שמרים יבשים… כבר שעה ואין שינוי…

נילי

ניקי יקרה
1. האם להאריך את הפוקצות עם האצבעות- ללא רידוד במערוך?
2. האם להזליף שמן זית וזעתר לפנח האפייה?
אשמח לתשובה מהירה..

Chen

הכנתי היום ויצא פשוט מושלם! חוסל לגמרי. העברתי לספר שלי כבר עם כמויות כפולות…. תודה

1 29 30 31