פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פוקצ'ה מעולה

זה אחד הלחמים שאני הכי אוהבת להכין, קלות ההכנה מדהימה ואני אפילו לא משתמשת במערוך אני הכל עושה בידיים.  עם מצרכים שיש לכל אחד בבית יוצאת פוקצ’ה ממש כמו במסעדות.
אין כמו פוקצ’ה חמה וזהובה שיצאה עכשיו מהתנור עם קראסט שאי אפשר לעמוד בפניו, הריחות משגעים הטעם מעולה. נגיעות של מלח גס, שמן זית. חלום של פוקצ’ה בכלום עבודה.
בסרטון נתתי גם טיפים שתצא לכם הפוקצ’ה הכי טובה שיש.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע כוס)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

Focaccia‏‏‏‏ 

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

433041 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

824
תגובות

  הרשם  
עדכן
דוד

האם קמח כוסמין מתאים?

טעים

טעיםםםםםםםםםם ומעולההההההההההההההההההההה!!! ממש טעים וקלילל!!!!!!
מתחסל בשניות!!!

אביטל

מתכון ממש טוב, מכינה כל הזמן!
אם רוצים להקפיא אחרי ההכנה, איך מפשירים בדרך הטובה ביותר? לא לאפות את הפוקאצ’ות להקפאה עד הסוף?

איריס חסון

לניקי היקרה.תודה על המתכון.יצא לי מוצלח וכל בני המשפחה נהנו מאוד.אני הוספתי לשמן זית ולמלח גס…שומשום,קצח,אורגנו יבש ושבבי צילי.

1 49 50 51