פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פוקצ'ה מעולה

זה אחד הלחמים שאני הכי אוהבת להכין, קלות ההכנה מדהימה ואני אפילו לא משתמשת במערוך אני הכל עושה בידיים.  עם מצרכים שיש לכל אחד בבית יוצאת פוקצ’ה ממש כמו במסעדות.
אין כמו פוקצ’ה חמה וזהובה שיצאה עכשיו מהתנור עם קראסט שאי אפשר לעמוד בפניו, הריחות משגעים הטעם מעולה. נגיעות של מלח גס, עגבניות שרי עם שמן זית. חלום של פוקצ’ה בכלום עבודה.
בסרטון נתתי גם טיפים שתצא לכם הפוקצ’ה הכי טובה שיש.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע כוס)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

Focaccia‏‏‏‏ 

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

326524 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

576
תגובות

  הרשם  
עדכן
גליה

תודה לך ניקי, אכין ואגיד לך איך יצאו העוגיות והפוקצ’ה…
תודה לך על התייחסותך המהירה.. המשך יום נפלא.

meravmore

היי ניקי,

אני מעוניינת להכין את הפוקצ’ות קצת יותר בריאות – האם אוכל להכין אותן מקמח מלא בלבד או חצי קמח מלא חצי קמח לחם (לבן)…?

על מה את ממליצה?

גליה

הי ניקי יקרה, נראה מצויין הולכת להכין ,רציתי לשאול אם יש לך גרסת פרווה, כלומר בלי גבינות מה אפשר לשים במקום? ועוד רציתי לשאול בהזדמנות זאת האם יש לך בצק מתאים ללוקום אני רוצה לעשות עוגיות לוקום אדום.. אשמח בתשובתך… המשיכי לתת לנו מתכונים מעולים ולככב במטבח של הרבה מאתנו. יום מבורך.

עדי

היי ניקי,
אני יכולה להכין את הבצק בצהריים אבל להכין את הפוקצ׳ות רק בערב?
זה לא יתפח יותר מידי? להכניס למקרר אולי?

קרן

הי ניקי
אפשר מוצרלה ?

רעות

בוקר טוב ניקי,

האם ניתן להקפיא את הבצק?
אם כן, באיזה שלב? ואיך להשתמש בו לאחר ההקפאה?
אני רוצה להכין את כל כמות הבצק אבל לאפות לארוחה רק פוקצ’ה אחת..

תודה!
רעות.

ענת

הי ניקי ,
זה נראה מעולה ואני כמובן אכין בהזדמנות ראשונה…
תודה ושיהיה לך יום מקסים
ענת

1 2 3 35