פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פוקצ'ה מעולה

זה אחד הלחמים שאני הכי אוהבת להכין, קלות ההכנה מדהימה ואני אפילו לא משתמשת במערוך אני הכל עושה בידיים.  עם מצרכים שיש לכל אחד בבית יוצאת פוקצ’ה ממש כמו במסעדות.
אין כמו פוקצ’ה חמה וזהובה שיצאה עכשיו מהתנור עם קראסט שאי אפשר לעמוד בפניו, הריחות משגעים הטעם מעולה. נגיעות של מלח גס, עגבניות שרי עם שמן זית. חלום של פוקצ’ה בכלום עבודה.
בסרטון נתתי גם טיפים שתצא לכם הפוקצ’ה הכי טובה שיש.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע כוס)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

Focaccia‏‏‏‏ 

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

375577 צפיות 108 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

728
תגובות

  הרשם  
עדכן
אתי

ניקי עזרתך הדחופה בבקשה.
שמתי בדיוק את הכמויות שאמרת והבצק דביק.הוספתי עוד קמח ועדיין.
נדבק לכל האצבעות אי אםשר אפילו ליצור כדורים? האם זה אמור להיות דביק כך.או להוסיף קמח עד שיהיה אפשר ליצור כדורים. זה לא יעשה את הפוקצות קשות. אני באמצע ההכנה.

אושרת

מים חמים הכוונה למים רותחים שהתקררו מעט?

יהודית

הי ניקי, האם בצק זה מתאים לפיצה?

הילה

ניקי שלום .
האם אפשר לעשות עם גבינה בולגרית 5 אחוז ?
שאלה שניה האם אפשר לעשות ולהקפיא מוכן ?
תודה .

אודליה

ניקי, קוראת מחשבות שכמוך 🙂
איפה לא היינו לפני שהמציאו אותך?!
הפשטות, ההסברים והזמינות משאירים כאן את כולנו.
אין לנו מה לחפש באתרים אחרים..
נשיקות!

שלומית

היי ניקי
יצא לי בצק קצת רטוב,
הכפלתי כמויות ומחצית שמתי קמח מלא
האם קמח מלא משנה כמויות?
ומה ניתן לעשות ?
תודה!

גניה

הי ניקי ,
זה נראה מעולה, תודה!
שאלה של עצלנית :))
האם אפשר במקום להוסיף שמרים לקמח להשתמש “בקמח תופח” או “קמח עם שמרים”?