פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פוקצ'ה מעולה

זה אחד הלחמים שאני הכי אוהבת להכין, קלות ההכנה מדהימה ואני אפילו לא משתמשת במערוך אני הכל עושה בידיים.  עם מצרכים שיש לכל אחד בבית יוצאת פוקצ’ה ממש כמו במסעדות.
אין כמו פוקצ’ה חמה וזהובה שיצאה עכשיו מהתנור עם קראסט שאי אפשר לעמוד בפניו, הריחות משגעים הטעם מעולה. נגיעות של מלח גס, עגבניות שרי עם שמן זית. חלום של פוקצ’ה בכלום עבודה.
בסרטון נתתי גם טיפים שתצא לכם הפוקצ’ה הכי טובה שיש.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע כוס)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

Focaccia‏‏‏‏ 

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

375497 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

728
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

ניקי יקרה
תודה על המתכון
האם אני יכולה להשתמש בקמח שמרים ?
זה משנה משהו במתכון זמן התפחה או משהו אחר?
המון תודה
עשיתי היום פשטידת התירס שלך בבוקר
הילדים טרפו
תודה
את מקסימה…
נ.ב
שמתי חצי כפית מלח …

שירי

ניקי יקרה, יצא מדהיייםםםם !!!!!!
החבר’ה שלי בבית מפונקים באוכל, אבל מהפוקצ’ה שלך הם לא מפסיקים לבקש תוספת!
אין כמוך, תודה על מתכון מנצח (:

רחל

הי ניקי היקרה,
תודה על המתכון
האם להכניס לקערת המיקסר את המצרכים לפי סדר הופעתם ?
בוו לישה?
כמה זמן לערבל הבצק במיקסר ובאיזה מהירות
יש לי קיימיקס
בסוף עוד אני אדע לבשל בזכותך ….
רחל
אמא לשניים קטנים

טלי

היי ניקי
לא הבנתי כמה מים להוסיף 180 מ”ל או כוס ורבע. כי כוס ורבע יוצא 300 מ”ל
תודה טלי

שני

בוקר אור ניקי!!
רציתי לדעת מה ההבדל בין המתכון הזה למתכון השני שלך לפוקאצ’ה שאנחנו מאוהבים בו בבית?
ואיזה מהם יותר מוצלח?

קוקי

היי ניקי תודה רבה על אתר מקסים מועיל וטעים בטירוף,
אם אני משתמש בקמח תופח מאליו מה הכמות הנדרשת?

מיכל

שלום ניקי,רציתי לדעת האם יש אפשרות להקפיא את הבצק ואם כן לפני התפחה או אחרי?