פוקצ’ה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פוקצ'ה מעולה

זה אחד הלחמים שאני הכי אוהבת להכין, קלות ההכנה מדהימה ואני אפילו לא משתמשת במערוך אני הכל עושה בידיים.  עם מצרכים שיש לכל אחד בבית יוצאת פוקצ’ה ממש כמו במסעדות.
אין כמו פוקצ’ה חמה וזהובה שיצאה עכשיו מהתנור עם קראסט שאי אפשר לעמוד בפניו, הריחות משגעים הטעם מעולה. נגיעות של מלח גס, עגבניות שרי עם שמן זית. חלום של פוקצ’ה בכלום עבודה.
בסרטון נתתי גם טיפים שתצא לכם הפוקצ’ה הכי טובה שיש.

3 פוקצ’ות מאורכות

מרכיבים:

350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כפית סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן זית (רבע כוס)
180 מ”ל מים חמים (שלושת רבעי כוס)

שמן זית
מלח גס

הכנות:

  1. 1. לשים במיקסר את הקמח והשמרים מעט לערבב ולהוסיף את הסוכר, מלח שמן והמים, לעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 45 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ליצור כדורים ולהתפיח עוד 20 דקות.

3. כל כדור למתוח עם האצבעות לאורך 30 ס”מ ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להמתין 10 דקות לעשות בורות עם האצבעות.

4. לחמם תנור ל 225 מעלות.

5. להזליף שמן זית על הפוקצ’ות לפזר מלח גס, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

*6. לטרוף הפוקצ’ות מדהימות.

Focaccia‏‏‏‏ 

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את הפוקצ’ות כשהן מוכנות. בימים קרים כדאי לתת לבצק עוד קצת זמן התפחה. נפלא לאירוח.

327176 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

פוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולהפוקצ'ה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ניצן : “מתכון מעולה!!!!!!! תודה!!”

אפרת : “הכנתי ויצא מושלם!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המוצלח לפוקצות
תודה רבה!!!”

עפרה ” היי ניקי. חייבת לציין שכל מתכון שלך יוצא לי ממש טוב 🙂 ניסיתי מתכונים אחרים ואף פעם לא יצא לי כמו שצריך עד שפגשתי את האתר שלך וכל מתכון יוצא נפלא. אם בעלי מחמיא אז אין מה להוסיף 🙂 תודה על מתכונים טובים ומוצלחים.”

576
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענבל

היי, אם אני עושה את הפוקצה עם קמח מלא, משהו ברכיבי המתכון משתנה?
תודה!

פנחס

היי ניקי ! אני פנחס מהולנד קודם יש לך אתר נהדר ולא פחות הסירטונים ביוטיוב אני גם מנוי יש לציין,הכנתי את הפוקצ’ה ויצא לי ממש ממש טעים , יש לומר שאת הפוקצ’ה הכנתי בדיוק לפי המתקון שלך וכמובן ”הצליח”.
תודה לך למתקונים הטעמים אני ממשיך לצפות ביוטיוב וכן ירבו הסירטנים.
כל טוב פנחס.

מאיה

הי ניקי! דבר ראשון, תודה רבה על האתר המדהים שלך 🙂
דבר שני, הכנתי את הבצק של הפוקאצ’ות ועושה רושם שהוא לא תופח.. שמתי שמרים יבשים שהיו בהקפאה, כמויות לפי שכתוב, ואחרי הלישה במקסר כיסיתי ו-45′.. מה עשיתי לא בסדר?

שירה

אם אני רוצה להכפיל כמויות זמני התפיחה וזמן האפייה משתנים?
תודה רבה,
שירה

ניצן

אני רוצה להכין כעת הכל ורק להכניס לאפיה בערב, האם אפשרי? איפה לאחסן ובאיזה שלב של המתכון?

אודליה

הי ניקי יקרה, הכנתי פוקאצ’ות לפי המתכון שלך, הכפלתי כמויות וטוב שעשיתי את זה מראש 🙂 אפילו בת ה5 שלי נהנתה לשחק עם הבצק ולהוסיף בעצמה תוספות…
על הופקאצה שלי מרחתי קצת רסק עגבניות, הוספתי בצל, טונה עגבניות ומלח יצא פצצה!!
תודה רבה על המתכון!!!

דוד

ניקי תודה. טעים טעים אבל אני רוצה לעשות ניסיון עם מעט פחות שמן ואני אדווח על התוצאות.