


חלת דבש
אני יכולה לומר שאחד הדברים שאני הכי אוהבת זה שמרים, מבחינתי אין משהו שיכול להתחרות במאפה שמרים, הרכות הטעם הצבע המשגע, תחשבו על הריח שיש במטבח שהחלה הזאת בתנור, נותן הרגשה ביתית כיפית.
יש חוסר סבלנות באוויר אנחנו אוהבים לקרוע את החלה כשהיא עדיין חמה, לטבול בשמן זית עם קצת סויה.
כמה טעים כמה פשוט. אם יש משהו שגורם לי לחייך זה מאפי שמרים וכמובן לראות את התבנית הריקה אחרי שהחלה התחסלה.
תבנית 24 / תבנית בינוניות 20X30
מרכיבים:
400 ג’ קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
25 ג’ שמרים טריים
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ דבש (2 כפות)
50 ג’ סוכר (2 כפות גדושות)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
3/4 כפית מלח
170 מ”ל מים חמימים
(שלושת רבעי כוס טיפה פחות)
ביצה טרופה עם כפית דבש להברשה
שומשום
הכנות:
1. לשים במיקסר את כל המצרכים ולעבד בעזרת וו המגל לבצק חלק רך, לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את עצמו.
2. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות להמתין 10 דקות לרדד כל יחידה לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל, אחר שכל הגלילים מוכנים להמתין 10 דקות וקצת להאריך אותם, כלומר שהגלילים אמורים להיות קצת ארוכים יותר, לעשות שבלול – לחמנית קשר.
3. לסדר את השבלולים בתבנית על נייר אפייה אחד ליד השני לא צמודים שישאר קצת רווח. להתפיח כ 20 דקות, להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.
4. מראש לחמם את התנור ל 180 מעלות אז כדאי להדליק את התנור בזמן ההתפחה של השבלולים.
*5. לאפות 25 דקות השבלולים מזהיבים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין מראש ולהקפיא, התפחה ראשונה אפשר להתפיח 8 – 9 שעות במקרר לתת לזה להגיע לטמ”פ החדר ולהמשיך לעבוד, אפשר להחליף את הסילאן בדבש. אני חייבת להוסיף עוד משהו אם רוצים שמאפה שמרים יצא טוב צריך סבלנות בלי קיצורי דרך, להכין שמרים לוקח זמן ומי שאין לו זמן עדיף שיכין משהו אחר. אפשר להכין בתור לחמניות נפרדות.
גולשים מכינים וממליצים:
מרים : “ניקי תודה!!!!
החלות יצאו לא רגילות
הכפלתי כמויות והכנתי ארבעה חלות לכל ארבעת הסעודות של ר”ה וקצרתי מחמאות מהמבוגרים ומהאורחים. ניקי תודה!!”
פנינה : “wowwww
נטרף!! תודה רבה
חג שמח ושנה מעולה”
היי ניקי
הכנתי אתמול את החלות ובסוף זרקתי את הבצק.
שמתי בדיוק את הכמויות הרשומות בפוסט והבצק יצא יבש ומאוד נוקשה. הוא לא יצא רק כמו שיוצאים בצקים של חלות בדר״כ. היה נורא קשה לעבוד איתו.
את יודעת במקרה מה עשיתי לא בסדר? אפילו בלישה במיקסר הוא לא התחבר לגוש אחד בניגוד לבצקים אחרים שעשיתי במיקסר אז הייתי צריך ללוש אותו בידיים.
היי ניקי!! חג שמח ושנה טובה
עכשיו החלה יצאה מהתנור, איך או מה אפשר לעשות שהיא לא תתייבש עד הערב?
הי ניקי, בשביל קילו צריך להכפיל כמויות?
היי ניקי בוקר טוב
איזה צורה את חושבת שכדאי לעשות לערב החג? אולי פרח קלוע?
היי ניקי חג שמח ושנה טובה! החלה בתפיחה אחרונה לפני הכניסה לתנור, האם הלחמניות היו צריכות להתחבר לחלה לפני הכניסה לתנור (כלומר להכנס לתנור בלי רווחים) או שהרווחים יצטמצמו באפייה?
ניקי שלום,
אני מאוד רוצה להכין את החלות הללו לראש השנה, אך אינני יודעת מה יהיו הכמויות עבור 2 קילו קמח אודה לעזרתך
היי ניקי, אני רוצה לעשות את המתכון פי שלוש. האם את כל הרכיבים להכפיל כולם פי 3?