יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים מתכונים לראש השנה

חלת דבש

10 ספטמבר 2014
(Visited 29,270 times, 1 visits today)
חלת דבש

חלת דבש

אני יכולה לומר שאחד הדברים שאני הכי אוהבת זה שמרים, מבחינתי אין משהו שיכול להתחרות במאפה שמרים, הרכות הטעם הצבע המשגע, תחשבו על הריח שיש במטבח שהחלה הזאת בתנור, נותן הרגשה ביתית כיפית.
יש חוסר סבלנות באוויר אנחנו אוהבים לקרוע את החלה כשהיא עדיין חמה, לטבול בשמן זית עם קצת סויה.
כמה טעים כמה פשוט. אם יש משהו שגורם לי לחייך זה מאפי שמרים וכמובן לראות את התבנית הריקה אחרי שהחלה התחסלה.

תבנית 24 / תבנית בינוניות 20X30

מרכיבים:

400 ג’ קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
25 ג’ שמרים טריים
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ דבש (2 כפות)
50 ג’ סוכר (2 כפות גדושות)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
3/4 כפית מלח
170 מ”ל מים חמימים
(שלושת רבעי כוס טיפה פחות)

ביצה טרופה עם כפית דבש להברשה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • ארוחה לראש השנה 2020

    כבר התחלתם לחשוב מה להכין לראש השנה ? כל כך הרבה אפשרויות וכל כך הרבה מתכונים אני כאן בשביל לעשות לכם סדר ושיהיה לכם הכי קל להכין את הארוחה המושלמת לראש השנה. מוכנים ? יאללה מתחילים.

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

הכנות:

1. לשים במיקסר את כל המצרכים ולעבד בעזרת וו המגל לבצק חלק רך, לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את עצמו.

2. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות להמתין 10 דקות לרדד כל יחידה לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל, אחר שכל הגלילים מוכנים להמתין 10 דקות וקצת להאריך אותם, כלומר שהגלילים אמורים להיות קצת ארוכים יותר, לעשות שבלול – לחמנית קשר.

3. לסדר את השבלולים בתבנית על נייר אפייה אחד ליד השני לא צמודים שישאר קצת רווח. להתפיח כ 20 דקות, להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.

4. מראש לחמם את התנור ל 180 מעלות אז כדאי להדליק את התנור בזמן ההתפחה של השבלולים.

*5. לאפות 25 דקות השבלולים מזהיבים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין מראש ולהקפיא, התפחה ראשונה אפשר להתפיח 8 – 9 שעות במקרר לתת לזה להגיע לטמ”פ החדר ולהמשיך לעבוד, אפשר להחליף את הסילאן בדבש. אני חייבת להוסיף עוד משהו אם רוצים שמאפה שמרים יצא טוב צריך סבלנות בלי קיצורי דרך, להכין שמרים לוקח זמן ומי שאין לו זמן עדיף שיכין משהו אחר. אפשר להכין בתור לחמניות נפרדות.

חלת דבשחלת דבשחלת דבש

גולשים מכינים וממליצים:

מרים : “ניקי תודה!!!!
החלות יצאו לא רגילות
הכפלתי כמויות והכנתי ארבעה חלות לכל ארבעת הסעודות של ר”ה וקצרתי מחמאות מהמבוגרים ומהאורחים. ניקי תודה!!”

פנינה : “wowwww
נטרף!! תודה רבה
חג שמח ושנה מעולה”

הרשם
עדכן
287 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי יקרה וחנוכה שמח, אפשר לעשות מזה גם 3 חלות ולא לחמניות קשר?

ניקי יקרה
הכנתי לראש השנה וכולם אמרו שזה הכי טעים שיצא לי עד היום. ביקשו שוב, אבל יש לי רק קמח תופח של אוסם אפשר להשתמש בו במקום ברגיל?

הי ניקי,
בהתפחה הראשונה הבצק תפח מאוד יפה וכל השאר עשיתי בדיוק לפי הזמנים שציינת, אבל הלחמניות יצאו קשות ולא אווריריות. איפה לדעתך טעיתי?

היי ניקי,
אין ביצה בחלה עצמה? רק בציפוי?
שנה טובה ומתוקה

היי ניקי
אפשר פשוט לגלגל נחשים בלי לרדד ואז לקלוע לקשר?

הבצק מאד דביק, קשה לי לעבוד איתו
מה עושים?

אפשר לעשות 12 לחמניות בצורה של לחמניות קשר קלועות , או שזה לא יאפה כראוי?