לחמעג`ון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמעג`ון

לחמעג`ון

לחמעג`ון, אני מתה על המאפה הזה. חגיגה של טעמים שמתערבבים בכל ביס. בצק רך רך שעליו יש בשר טחון,
בטטות ועשבי תיבול ומעל הכל להזליף טחינה ביתית.  רציתי לפנק את בעלי (לפעמים מגיע לו ) אז הכנתי לו פיצה בשרית, לחמעג`ון קצת שונה מהרגיל אבל טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי קוביית שמרים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
כף שטוחה פפריקה אדומה
טחינה שהוכנה בבית
צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
פש”ג
מלח


הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. הכנת המילוי: להרתיח מים ולבשל את קוביות הבטטה עד שהן רכות (לא לפירה), לסנן. לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר ולטגן עד שכל הנוזלים נעלמים, הבשר משנה צבעו לאפרפר, להוסיף את קוביות הבטטה, לתבל ולבדוק טעמים, לצנן.

3. לחלק את הבצק לחמישה כדורים, לרדד כל כדור לעלה עגול (פיתה), על כל עלה לפזר מתערובת הבשר, להשאיר שוליים.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות, התחתית מזהיבה. לפני ההגשה לפזר צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ולזרזף טחינה.

14682 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמעג`ון

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : “בוקר טוב ניקי יקרה הכנתי אתמול מהבצק הזה את הלחמעג’ון ויצא מעדןןן הבצק טעים ורך והשילוב של הבשר מעל חלומי!! מתכון מנצח..!!! אני ובעלי התמוגגנו מכל ביס”

עדינה : רק מחמאות!!! יצא מצוין. חצי קמח 70% צריך יותר מים (כוס וקצת)
שידרוג מומלץ: לרכך את הבטטות במיקרוגל-חוסך זמן (פחות מ 5 דקות)
הוספתי לבשר פטריות פרוסות.
יאמי.
תודה

יעל : וואי יצא טעים אין דברים כאלו כולם גנבו את המתכון!!והבצק פצצה!

שרית : היי ניקי, אין אני מכורה. מכורה לאתר!!! לא מתחילה כלום עד שבודקת מה חדש בניוז, הקיצר… יצא מעלףףףף
טעים בטירוף, בצק נמס בפה, כמה מחמאות…. לחמעג’ון כזה מי שלא מכין מפסיד… תודה ניקי יקרה!

יסכה : “ניקי…תענוג בכול ביס…הבצק אליפות.. יאמייייי…כולנו נהנים…פשוט שלימות.❤”


364
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן

הי ניקי
מתכננת להכין את הלחמעג’ון לארוחת ערב חגיגית בסגנון בופה ומחפשת עוד רעיון למנה בשרית עיקרית שמתאימה לבופה. מה יכול להתאים לדעתך ?

דנידין

היי ניקי, מה שלומך?
תגידי אפשר להכין את תערובת הבשר ערב לפני?

1 20 21 22