לחמעג`ון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמעג`ון

לחמעג`ון

לחמעג`ון, אני מתה על המאפה הזה. חגיגה של טעמים שמתערבבים בכל ביס. בצק רך רך שעליו יש בשר טחון,
בטטות ועשבי תיבול ומעל הכל להזליף טחינה ביתית.  רציתי לפנק את בעלי (לפעמים מגיע לו ) אז הכנתי לו פיצה בשרית, לחמעג`ון קצת שונה מהרגיל אבל טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי קוביית שמרים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
כף שטוחה פפריקה אדומה
טחינה שהוכנה בבית
צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
פש”ג
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. הכנת המילוי: להרתיח מים ולבשל את קוביות הבטטה עד שהן רכות (לא לפירה), לסנן. לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר ולטגן עד שכל הנוזלים נעלמים, הבשר משנה צבעו לאפרפר, להוסיף את קוביות הבטטה, לתבל ולבדוק טעמים, לצנן.

3. לחלק את הבצק לחמישה כדורים, לרדד כל כדור לעלה עגול (פיתה), על כל עלה לפזר מתערובת הבשר, להשאיר שוליים.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות, התחתית מזהיבה. לפני ההגשה לפזר צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ולזרזף טחינה.

30263 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמעג`ון

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : “בוקר טוב ניקי יקרה הכנתי אתמול מהבצק הזה את הלחמעג’ון ויצא מעדןןן הבצק טעים ורך והשילוב של הבשר מעל חלומי!! מתכון מנצח..!!! אני ובעלי התמוגגנו מכל ביס”

עדינה : רק מחמאות!!! יצא מצוין. חצי קמח 70% צריך יותר מים (כוס וקצת)
שידרוג מומלץ: לרכך את הבטטות במיקרוגל-חוסך זמן (פחות מ 5 דקות)
הוספתי לבשר פטריות פרוסות.
יאמי.
תודה

יעל : וואי יצא טעים אין דברים כאלו כולם גנבו את המתכון!!והבצק פצצה!

שרית : היי ניקי, אין אני מכורה. מכורה לאתר!!! לא מתחילה כלום עד שבודקת מה חדש בניוז, הקיצר… יצא מעלףףףף
טעים בטירוף, בצק נמס בפה, כמה מחמאות…. לחמעג’ון כזה מי שלא מכין מפסיד… תודה ניקי יקרה!

יסכה : “ניקי…תענוג בכול ביס…הבצק אליפות.. יאמייייי…כולנו נהנים…פשוט שלימות.❤”

372
תגובות

  הרשם  
עדכן
סיגי

הבצק יצא משגע, כ”כ נוח ותפח למימדים מופלאים. הכנתי את הלחמעג’ון חוסל תוך שניות. עם יתרת הבצק (עשיתי כפול) הכנתי עפ”י רעיון של אחת המגיבות פה פיתות עם זעתר ,פפריקה ובצל מטוגן. ואפילו זקנות השבט ביקשו את המתכון.. אז כרגיל תודה לך ושבוע טוב

אביה

מה זה פש”ג??

קארין

היי ניקי,
שבת שלום ומבורך!
הכנתי את הבצק אך הוא לא תפח..
יש לך רעיון למה? אחרי כמה זמן הוא אמור לתפוח?
תודה רבה

זהבון

היי ניקי מתכון מעולה!!!!
שאלה האם אפשר לאחסן את הבצק במקרר עד יום למחרת לאחר שתפח? האם אפשר לאחסן במקפיא וכיצד?

תודה

חני4

ניקי, בוקר טוב!
עם האתר החדש אני לא מסתדרת. איך מדפיסים מתכון???
תודה, מתה עליך.

שם

היי ניקי!
מה שלומך?
רציתי לשתף אותך – אתמול הכנתי את הבצק כפול 4 בשביל הפרשת חלה (הפחתתי חלמון אחד, בכל זאת 8 ביצים…). שמתי במקרר ובבוקר היתה לי מפלצת בבית 🙂
הבוקר הכנתי מהבצק פיצה, לחם אדום (“פיתות” עם בצל מטוגן ופפריקה מעל), פיתות עם זעתר, מאפה ממולא טונה, לחמעג’ון לפי המתכון המעולה שלך ואפילו נשאר לי בצק לכמה לחמניות קטנות..
אמנם אני עייפה עכשיו אך בהחלט מרוצה!!
תודה רבה על כל המתכונים, את תותחית על!!

שם

הכנתי בשישי יצא לי מדהההיייםםם!!! גם הפאי רועים ,זיתים ברוטב פיקנטי והחזה עוף ברוטב תפוזים!!! תודה רבה רבה על מתכונים מעלפים…
אני רוצה להכין ליום שישי שוב את הלחמעג’ון רק להכפיל לקילו את הקמח מה אפשר למלא חוץ מהמילוי הנ”ל אבל עם בשר טחון בקר???
תודה

1 2 3 22