לחמעג`ון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמעג`ון

לחמעג`ון

לחמעג`ון, אני מתה על המאפה הזה. חגיגה של טעמים שמתערבבים בכל ביס. בצק רך רך שעליו יש בשר טחון,
בטטות ועשבי תיבול ומעל הכל להזליף טחינה ביתית.  רציתי לפנק את בעלי (לפעמים מגיע לו ) אז הכנתי לו פיצה בשרית, לחמעג`ון קצת שונה מהרגיל אבל טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי קוביית שמרים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
כף שטוחה פפריקה אדומה
טחינה שהוכנה בבית
צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
פש”ג
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. הכנת המילוי: להרתיח מים ולבשל את קוביות הבטטה עד שהן רכות (לא לפירה), לסנן. לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר ולטגן עד שכל הנוזלים נעלמים, הבשר משנה צבעו לאפרפר, להוסיף את קוביות הבטטה, לתבל ולבדוק טעמים, לצנן.

3. לחלק את הבצק לחמישה כדורים, לרדד כל כדור לעלה עגול (פיתה), על כל עלה לפזר מתערובת הבשר, להשאיר שוליים.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות, התחתית מזהיבה. לפני ההגשה לפזר צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ולזרזף טחינה.

29890 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמעג`ון

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : “בוקר טוב ניקי יקרה הכנתי אתמול מהבצק הזה את הלחמעג’ון ויצא מעדןןן הבצק טעים ורך והשילוב של הבשר מעל חלומי!! מתכון מנצח..!!! אני ובעלי התמוגגנו מכל ביס”

עדינה : רק מחמאות!!! יצא מצוין. חצי קמח 70% צריך יותר מים (כוס וקצת)
שידרוג מומלץ: לרכך את הבטטות במיקרוגל-חוסך זמן (פחות מ 5 דקות)
הוספתי לבשר פטריות פרוסות.
יאמי.
תודה

יעל : וואי יצא טעים אין דברים כאלו כולם גנבו את המתכון!!והבצק פצצה!

שרית : היי ניקי, אין אני מכורה. מכורה לאתר!!! לא מתחילה כלום עד שבודקת מה חדש בניוז, הקיצר… יצא מעלףףףף
טעים בטירוף, בצק נמס בפה, כמה מחמאות…. לחמעג’ון כזה מי שלא מכין מפסיד… תודה ניקי יקרה!

יסכה : “ניקי…תענוג בכול ביס…הבצק אליפות.. יאמייייי…כולנו נהנים…פשוט שלימות.❤”

372
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

הי ניקי אני רואה מתכון אבל בלי המתכון לבצק עצמו!!

סיון

הי ניקי אין לי שמרים האם אפשר להשתמש בפיתה מוכנה?
ואם כן צריך פיתה סגורה או פתוחה?

הדס

שווה טעים באופן הסטרי?כולם התלהבו זה המאכל שהבן החייל שלי מבקש שאכין כשהוא חוזר הביתה משבועות של אימונים

נעמי

שלום ניקי,
עשיתי את המתכון בשבוע שעבר ויצא מעולה,
אני רוצה להכין שוב, ומחפשת תוספת מתאימה.
יש לך רעיון?
תודה רבה!

בילי

היי ניקי מתכון מדהים טרפו הכל בדקות! הבצק לא מהעולם הזה… רוצה לעשות מיני פוקאצ’ות לאירוח איך אפשר לגוון עם תוספותלבצק הזה מלבד הבשר ?

לי

היי ניקי
אני רוצה להשתמש בקמח מלא 100%
הכמות נשארת אותו דבר או שצריכה לשנות?
ואם לשנות אז הכמות של המים נשארת אותה כמות?
תודה

נועה

הי ניקי! יש לי הודו נקבה טחון. אפשר במקום בקר?