חלה מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ”ל שמן
460 מ”ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג’ סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ”ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

88222 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקה

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : “ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!”

קרן : “ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!”

הגר: “הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )”

מיכל : “יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק..”

רות : “פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך”

רייצל : “לא להכין פחות מ2 קילו!!”

אהובה : “הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!”

נטלי : “וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך”

788
תגובות

  הרשם  
עדכן
כפיר

היי ניקי 🙂 אפשר להכפיל את הכמויות? זה לא ישפיע על התפיחה או משהו, השמרים יעבדו אותו הדבר?

חני

היי, האם ניתן להכין בצק בלילה, להכניס למקרר, ולהתפיח ולאפות יום למחרת?

ורד

ניתן לעשות בלי משפר אפייה או להחליף אותו במשהו אחר?
תודה!

יעל

הי ניקי,
תודה על המתכון, החלות מעולות, אני מכינה אותן בקביעות מדי שבוע =)
אני מכינה אותן בדרך כלל עם שמרים יבשים וללא משפר אפייה, במידה ואני רוצה להוסיף משפר אפייה לשמרים היבשים מה הכמות שצריך להוסיף?

חני

היי ניקי, מה שלומך?
רציתי לשאול, שמתי את הבצק בהתפחה והוא לא כ״כ תפח (כאילו כמעט בכלל לא) מה לעשות?
תודה מראש!

חגית

שלום לך ניקי, שבוע טוב!
הכנתי לראשונה בחיי חלות והכנתי אותן
יצא פשוט מושלם מבחינת ריח, טעם וצבע! הכל משגע!
קצרתי הרבה מחמאות
רק מה, הן יצאו דחוסות ולא אווריריות בכלל
מה אפשר לעשות כדי להשתפר לפעם הבאה?

ליבנת

היי ניקי, הבצק עדיין לא הכפיל את עצמו ואני צריכה להספיק עד שבת. להמשיך לחכות או לעבור להתפחה השניה? איזו מהן יותר קריטית כדי שיצא בצק אורירי? תודה לך

1 46 47 48