אצבעות זעתר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות זעתר

אצבעות זעתר

אני אוהבת מאפי שמרים חמים כאלה מפיצים ריח טוב ברחבי הבית רק לדמיין את הרכות הטעם הפיקנטיות של הזעתר, מי לוקח את האצבע הראשונה שיוצאת מהתנור (אני!) הבעיה שאחת לא מספיקה. תכינו לארוחת ערב ותתמכרו…

מרכיבים:

210 ג’ קמח (כוס וחצי)
חצי כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח מעט יותר
חצי כפית סוכר
4 כפות שמן זית
חצי כוס מים חמימים

זעתר
3 כפות שמן זית
כפית גדושה זעתר
חצי כפית שום כתוש
1/4 כפית מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

2. לרדד למלבן לחתוך לאצבעות לסדר בתבנית לערבב את מצרכי הזעתר ולהבריש את האצבעות.

3. חום בינוני 180 מעלות כ 13 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

21799 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

 

 

 

 

 

אצבעות זעתר

גולשים מכינים וממליצים:

ש.י : “פשוט תענוג…….
הכנתי את האצבעות זעתר והגשתי עם מטבל שמנת שלך וזה היה מדהים!!!
אין עלייך!”

אודליה : “מתכון פשוט מצוין. הכנתי ויצא פריך וממכר. הייתי ממליצה לעשות כמות כפולה מראש :)”

78
תגובות

  הרשם  
עדכן
ירדן

הי ניקי
ניסתי להכין את האצבעות ומשום מה הבצק יצא לי דביק מידי ולא הצלחתי לרדד את זה למלבן..מה נראה לך שעשיתי לא נכון? ואגב אני נעזרת המון באתר שלך אז זאת הזדמנות לומר תודה:)

דנה

היי ניקי,
לאיזה עובי לרדד את הבצק?
כמה אצבעות בערך יוצאות מהכמות הזו?
זה אמור להיות מוגש חם (כמה זמן לפני האירוח ניתן להכין)?
המון תודה וחג שמח

תמר

תודה יקרה!

תמר

היי ניקי ישלי שמרים טריים הקובייה כזאת..זה טוב? אם כן בכמה להשתמש?

מיכל

האם יש אפשרות להוסיף ביצה או עוד שמן?
אני שואלת כי לפי ההלכה של ברכת המוציא אם יש מים יותר מנוזלים אחרים (שמן, ביצה, יין וכדומה ואפילו סוכר!!), הברכה היא המוציא, מה שאומר שנצטרך לתכנן מראש כל נשנוש 🙂
מה את אומרת?

לימור

ניקי היי,
האם אפשר ללוש את הבצק בידיים?
כי במיקסר שלי היה לי קשה ללוש עם כוס וחצי לא יצא מוצלח, אולי בגלל שהמיקסר שלי לא מספיק גבוה

ליאת

בוקר טוב , יש מצב להכין בלי שום או רעיון למשהו חלופי כי אין לי שום