יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים

כיסונים ממולאים פטריות ובצל

15 מרץ 2015
(Visited 120,680 times, 34 visits today)

כיסונים ממולאים פטריות ובצל

מאפה פטריות מה זה טעים והכי חשוב קל, בחום הזה זה בדיוק מה שצריך לאכול. בצק שמרים מעולה נהדר לעבודה. בזמן שהבצק תופח ככה לאיטו תקפיצו פטריות ובצל ותהנו מהריח הטעים בדרך תטעמו אבל רק קצת 🙂 תכינו סלט ירקות ויש ארוחת ערב מושלמת.
לא פלא שהתבנית לא מגיעה לשולחן אי אפשר לעמוד בפני זה. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים.

25 כיסונים

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות קמח)
6 ג' שמרים יבשים (חצי כף) / 17 ג' שמרים טריים (שליש שקית)
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ"ל מים חמים (כוס פחות שליש)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

מילוי:
20 פטריות שמפיניון
בצל גדול
1/4 חבילת פטרוזיליה (קצת פחות)
שני שיני שום
פלפל שחור גרוס
מלח

להברשה:
ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לערבב את הקמח והשמרים בקערה, להוסיף סוכר ומלח להוסיף שמן ומים פושרים. ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק וגמיש, לכסות את הקערה עם מגבת להשאיר בצד ולהתפיח כ 30 – 40 דקות.

2. לחתוך את הבצל, שום והפטריות לקוביות קטנות. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף את השום לדקה, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כשתי דקות, להמליח לפלפל ולהוריד מהאש.

3, להכין צלחת עם נייר סופג להעביר את הפטריות ולהשאיר כ 20 דקות. לקצוץ את הפטרוזיליה ולערבב עם המילוי.

4. לחלק את הבצק לשניים, לרדד לעלה גדול ודק ולקרוץ עיגולים בקוטר 9 ס"מ, במרכז של עיגול לשים כפית מהמילוי ולסגור. להתפיח 10 – 15 דקות בינתיים להדליק תנור על 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הכיסונים. לאפות כ 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

Mushroom and Onion Pastries

כדאי לדעת ש…
אני סוגרת עם האצבעות ואחר כך עם מזלג, מומלץ לפני הכניסה לתנור לעבור עם מזלג פעם נוספת, לא לתת לעיגולים הקרוצים לחכות אלא למלא מיד, עיגולים עבים יפתחו באפייה, אם הם נראים לכם עבים תנו רידוד קל.
רוצים להוסיף גבינות ? צהובה, עיזים, בולגרית צפתית. אפשר להקפיא. לא להגזים עם המילוי.

אם יצאו לכם 25 כיסונים, כל כיסון מכיל 80 קלוריות.
רוצים לשלב את הכיסונים בארוחה בצורה מאוזנת? 3-4 כיסונים ישמשו כפחמימה, תוסיפו חלבון ליד- חביתה, יוגורט, כמה כפות גבינה מתובלת, כל מה שנשאר זה להוסיף סלט קצוץ ולהתענג.

לאתר של יעל התזונאית

איזה מראה יפה, אני יכולה לומר לכם שלא הפסקתי לנשנש מהמילוי כל הזמן. עוד טעימה ורק עוד טעימה. מזל שנותר משהו לכיסונים 🙂
כיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסון תפוח יפהפה! אתם חושבים שלא טעמתי ? ברור שכן כיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסונים ממולאים פטריות ובצל

גולשים מכינים וממליצים:

אלינור : "עשיתי את המתכון ויצא מושלם!! הבצק ממש קל להכנה ונוח לעבודה ..הוספתי גם תרד יצא מעולה !"

גילי : "הכנסתי את הכיסונים והם יצאו טעימים להפליא!
מרחתי מעל הכיסונים מעט מים (במקום ביצה) ופיזרתי שומשום (הוא נדבק..) כך שהם מתאימים גם לטבעונים 🙂
לקח לי לאפות כחצי שעה."

הדס: "תודה ניקי, את פשוט אלופה! כל פעם שאני צריכה מתכונים טובים אני מחפשת אצלך. יודעת שאמצא מתכונים מגוונים, לא מסובכים,מחומרים שיש בבית ושיוצאים מדהים תמיד!!"

שלומית : "קל להכנה וטעים בטירוף! בעלי ואני חיסלנו הכל :)"

אסנת : "יצא מהתנור עכשיו. נדיר!!!
חיסלתי חצי מהכמות לבד …."

הרשם
עדכן
680 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן