יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים

כיסונים ממולאים פטריות ובצל

15 מרץ 2015
(Visited 73,009 times, 17 visits today)

כיסונים ממולאים פטריות ובצל

מאפה פטריות מה זה טעים והכי חשוב קל, בחום הזה זה בדיוק מה שצריך לאכול. בצק שמרים מעולה נהדר לעבודה. בזמן שהבצק תופח ככה לאיטו תקפיצו פטריות ובצל ותהנו מהריח הטעים בדרך תטעמו אבל רק קצת 🙂 תכינו סלט ירקות ויש ארוחת ערב מושלמת.
לא פלא שהתבנית לא מגיעה לשולחן אי אפשר לעמוד בפני זה. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים.

25 כיסונים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות קמח)
6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף) / 17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ”ל מים חמים (כוס פחות שליש)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

מילוי:
20 פטריות שמפיניון
בצל גדול
1/4 חבילת פטרוזיליה (קצת פחות)
שני שיני שום
פלפל שחור גרוס
מלח

להברשה:
ביצה
כף סילאן

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לערבב את הקמח והשמרים בקערה, להוסיף סוכר ומלח להוסיף שמן ומים פושרים. ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק וגמיש, לכסות את הקערה עם מגבת להשאיר בצד ולהתפיח כ 30 – 40 דקות.

2. לחתוך את הבצל, שום והפטריות לקוביות קטנות. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף את השום לדקה, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כשתי דקות, להמליח לפלפל ולהוריד מהאש.

3, להכין צלחת עם נייר סופג להעביר את הפטריות ולהשאיר כ 20 דקות. לקצוץ את הפטרוזיליה ולערבב עם המילוי.

4. לחלק את הבצק לשניים, לרדד לעלה גדול ודק ולקרוץ עיגולים בקוטר 9 ס”מ, במרכז של עיגול לשים כפית מהמילוי ולסגור. להתפיח 10 – 15 דקות בינתיים להדליק תנור על 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הכיסונים. לאפות כ 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

Mushroom and Onion Pastries

כדאי לדעת ש…
אני סוגרת עם האצבעות ואחר כך עם מזלג, מומלץ לפני הכניסה לתנור לעבור עם מזלג פעם נוספת, לא לתת לעיגולים הקרוצים לחכות אלא למלא מיד, עיגולים עבים יפתחו באפייה, אם הם נראים לכם עבים תנו רידוד קל.
רוצים להוסיף גבינות ? צהובה, עיזים, בולגרית צפתית. אפשר להקפיא. לא להגזים עם המילוי.

מתכון מקסים ומרשים שמשלב את הטוב שיש בפטריות עם בצק שמרים בסיסי ונהדר.
הפטריות עשירות בסלניום- נוגד חימצון המצוי בקרקע ומסייע בהגנה מסרטן וחשוב לבריאות הלב, יש בהן גם כמות יפה של ויטמינים מקבוצת B ואשלגן.
מבחינת קלורית-הפטריות כמעט חינמיות, כלומר אפשר לנשנש מהן חופשי. בצק השמרים עוטף את את המילוי בצורה עדינה ולא תורם כל כך הרבה קלוריות מכיוון שהכמות שלו בכל כיסון קטנה יחסית.
אם יצאו לכם 25 כיסונים, כל כיסון מכיל 80 קלוריות.
רוצים לשלב את הכיסונים בארוחה בצורה מאוזנת? 3-4 כיסונים ישמשו כפחמימה, תוסיפו חלבון ליד- חביתה, יוגורט, כמה כפות גבינה מתובלת, כל מה שנשאר זה להוסיף סלט קצוץ ולהתענג.

איזה מראה יפה, אני יכולה לומר לכם שלא הפסקתי לנשנש מהמילוי כל הזמן. עוד טעימה ורק עוד טעימה. מזל שנותר משהו לכיסונים 🙂
כיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסון תפוח יפהפה! אתם חושבים שלא טעמתי ? ברור שכן כיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסונים ממולאים פטריות ובצל

גולשים מכינים וממליצים:

אלינור : “עשיתי את המתכון ויצא מושלם!! הבצק ממש קל להכנה ונוח לעבודה ..הוספתי גם תרד יצא מעולה !”

גילי : “הכנסתי את הכיסונים והם יצאו טעימים להפליא!
מרחתי מעל הכיסונים מעט מים (במקום ביצה) ופיזרתי שומשום (הוא נדבק..) כך שהם מתאימים גם לטבעונים 🙂
לקח לי לאפות כחצי שעה.”

הדס: “תודה ניקי, את פשוט אלופה! כל פעם שאני צריכה מתכונים טובים אני מחפשת אצלך. יודעת שאמצא מתכונים מגוונים, לא מסובכים,מחומרים שיש בבית ושיוצאים מדהים תמיד!!”

שלומית : “קל להכנה וטעים בטירוף! בעלי ואני חיסלנו הכל :)”

אסנת : “יצא מהתנור עכשיו. נדיר!!!
חיסלתי חצי מהכמות לבד ….”

הרשם
עדכן
610 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, אפשר במקום צורה של כיסונים לעשות שבלולים?

היי ניקי,
הבצק מתוק?

וואוווו.. כמה שזה טעים. מכינה כמות כפולה ושמה בהקפאה. פשוט נפלא

היי ניקי. ניתן להשתמש בדבש רגיל במקום סילאן?
ואם לא איזה תחליף את מציעה?
כמו כן, ישנו רוטב שאת ממליצה לצד הארוחה?

האם אפשר למלאות במשהו אחר??

אפשר במקום לרדד בצק ולקרוץ, פשוט לגלגל כדורים קטנים, ואז לרדד כל כדור בנפרד.

תקשיבי, אני חייבת לפרגן לך
התחלנו לאכול ארוחות בריאות, וחיפשתי מתכונים קלים ברחבי הרשת.
בעבר ראיתי אצלך מתכונים שונים. שהשתמשתי בהם והיה בהם יותר שמן ופחות בריאים (אבל טעימים סוף!)
ולאחרונה אני מגלה אצלך מתכונים בריאים שעושים חשק טוב להכין ולהמשיך לקחת מתכונים איכותיים.
גם אבקת מרק אני רואה שכבר אין בכמויות. כל הכבוד ויישר כוח! וכמובן המון תודה!
האתר הפך להיות מקצועי לחלוטין ואת מגישה את המתכונים בצורה רהוטה וטובה. התמונות מדברות בעד עצמן.