כיסונים ממולאים פטריות ובצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כיסונים ממולאים פטריות ובצל

מאפה פטריות מה זה טעים והכי חשוב קל, בחום הזה זה בדיוק מה שצריך לאכול. בצק שמרים מעולה נהדר לעבודה. בזמן שהבצק תופח ככה לאיטו תקפיצו פטריות ובצל ותהנו מהריח הטעים בדרך תטעמו אבל רק קצת 🙂 תכינו סלט ירקות ויש ארוחת ערב מושלמת.
לא פלא שהתבנית לא מגיעה לשולחן אי אפשר לעמוד בפני זה. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים.

25 כיסונים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות קמח)
6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף) / 17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ”ל מים חמים (כוס פחות שליש)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

מילוי:
20 פטריות שמפיניון
בצל גדול
1/4 חבילת פטרוזיליה (קצת פחות)
שני שיני שום
פלפל שחור גרוס
מלח

להברשה:
ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לערבב את הקמח והשמרים בקערה, להוסיף סוכר ומלח להוסיף שמן ומים פושרים. ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק וגמיש, לכסות את הקערה עם מגבת להשאיר בצד ולהתפיח כ 30 – 40 דקות.

2. לחתוך את הבצל, שום והפטריות לקוביות קטנות. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף את השום לדקה, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כשתי דקות, להמליח לפלפל ולהוריד מהאש.

3, להכין צלחת עם נייר סופג להעביר את הפטריות ולהשאיר כ 20 דקות. לקצוץ את הפטרוזיליה ולערבב עם המילוי.

4. לחלק את הבצק לשניים, לרדד לעלה גדול ודק ולקרוץ עיגולים בקוטר 9 ס”מ, במרכז של עיגול לשים כפית מהמילוי ולסגור. להתפיח 10 – 15 דקות בינתיים להדליק תנור על 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הכיסונים. לאפות כ 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

Mushroom and Onion Pastries

כדאי לדעת ש…
אני סוגרת עם האצבעות ואחר כך עם מזלג, מומלץ לפני הכניסה לתנור לעבור עם מזלג פעם נוספת, לא לתת לעיגולים הקרוצים לחכות אלא למלא מיד, עיגולים עבים יפתחו באפייה, אם הם נראים לכם עבים תנו רידוד קל.
רוצים להוסיף גבינות ? צהובה, עיזים, בולגרית צפתית. אפשר להקפיא. לא להגזים עם המילוי.

102977 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מתכון מקסים ומרשים שמשלב את הטוב שיש בפטריות עם בצק שמרים בסיסי ונהדר.
הפטריות עשירות בסלניום- נוגד חימצון המצוי בקרקע ומסייע בהגנה מסרטן וחשוב לבריאות הלב, יש בהן גם כמות יפה של ויטמינים מקבוצת B ואשלגן.
מבחינת קלורית-הפטריות כמעט חינמיות, כלומר אפשר לנשנש מהן חופשי. בצק השמרים עוטף את את המילוי בצורה עדינה ולא תורם כל כך הרבה קלוריות מכיוון שהכמות שלו בכל כיסון קטנה יחסית.
אם יצאו לכם 25 כיסונים, כל כיסון מכיל 80 קלוריות.
רוצים לשלב את הכיסונים בארוחה בצורה מאוזנת? 3-4 כיסונים ישמשו כפחמימה, תוסיפו חלבון ליד- חביתה, יוגורט, כמה כפות גבינה מתובלת, כל מה שנשאר זה להוסיף סלט קצוץ ולהתענג.

איזה מראה יפה, אני יכולה לומר לכם שלא הפסקתי לנשנש מהמילוי כל הזמן. עוד טעימה ורק עוד טעימה. מזל שנותר משהו לכיסונים 🙂
כיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסון תפוח יפהפה! אתם חושבים שלא טעמתי ? ברור שכן כיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסונים ממולאים פטריות ובצלכיסונים ממולאים פטריות ובצל

גולשים מכינים וממליצים:

אלינור : “עשיתי את המתכון ויצא מושלם!! הבצק ממש קל להכנה ונוח לעבודה ..הוספתי גם תרד יצא מעולה !”

גילי : “הכנסתי את הכיסונים והם יצאו טעימים להפליא!
מרחתי מעל הכיסונים מעט מים (במקום ביצה) ופיזרתי שומשום (הוא נדבק..) כך שהם מתאימים גם לטבעונים 🙂
לקח לי לאפות כחצי שעה.”

הדס: “תודה ניקי, את פשוט אלופה! כל פעם שאני צריכה מתכונים טובים אני מחפשת אצלך. יודעת שאמצא מתכונים מגוונים, לא מסובכים,מחומרים שיש בבית ושיוצאים מדהים תמיד!!”

שלומית : “קל להכנה וטעים בטירוף! בעלי ואני חיסלנו הכל :)”

אסנת : “יצא מהתנור עכשיו. נדיר!!!
חיסלתי חצי מהכמות לבד ….”

580
תגובות

  הרשם  
עדכן
מינה

שוב שלום
אפשר להכין ה בצק היום ולמלא מחר? איפה לאחסן הבצק? במקרר?
בתודה

דבורי

הי ניקי
אני רוצה להכין ולהקפיא. להקפיא אחרי אפיה או לפני ואז כשארצה אוציא ואאפה בתנור?
תודה רבה

ריקי נוב

האם אפשר להכין את הבצק מקמח שמרים?

מירי

הי ניקי,
תודה על המתכונים שתמיד מצליחים..!
האם אפשר להוסיף למילוי הפטריות בשר טחון?

בת חן

זה מתכון מהסרטים…. ממש טעים, נחטף באותו הרגע. חשבתי לשמור לארוחת ערב אך באותו הרגע שיצא מהתנור לא נשאר כלום.
ממליצה להכין מהתחלה כמות כפולה.

ג'ני

היי ניקי, נראה מעולה!! אני מחפשת הרבה זמן מתכון לכיסונים מתוקים עם מילוי של פירות יער… שמבשלים אותם ומוסיפים רוטב וניל… אשמח אם מתישהו תפרסמי מתכון כזה 🙂

1 35 36 37