יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלה רכה לשבת

21 יוני 2012
(Visited 79,132 times, 13 visits today)
חלה רכה לשבת

חלה רכה לשבת

שבת בפתח והכי שבת בשבילי חוץ מלראות סירים מלאים אוכל טוב על הכיריים זאת חלת השבת, אין כמו חלה חמה ביום שישי.
אביב יוצא בריצה מהחדר “אמא מה זה הריח הטעים הזה ?” מכירים את הריח הזה שמסמל את השבת ואיזה כיף לאכול את החלה עם הסלטים.
בעצם אני יכולה לחשוב על משהו הרבה יותר טוב, לעשות קידוש ביום שישי עם חלה שהכנת בעצמך זה הכי טוב 🙂

תבנית 24

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו) = שלוש וחצי כוסות + כף נוספת
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
240 מ”ל מים פושרים (כוס)
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את הביצים שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 13 חלקים, כל חלק שוקל כ 60 ג’ להתפיח 10 דקות לרדד לספירלה באורך 18 ס”מ ולגלגל לגליל, להתפיח 10 דקות להאריך את הגלילים ל 23 ס”מ ולהכין שבלול (לחמנית קשר)

3. לסדר את השבלולים בתבנית משומנת לא צמודים להשאיר רווח, להתפיח 20 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום לאפות כ 25 – 30 דקות.

Soft challah bread recipe

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין כדורים יותר קל, אפשר להקפיא, אפשר להכין לחמניות, אפשר להקפיא. בתבנית נכנסים 10 שבלולים 3 נוספים לאפות לחמניות. החלה מתוקה, מי שלא רוצה מתוק שישים 2 כפות סוכר ומלח כפית מלאה, במקום השמן אפשר לשים 50 ג’ חמאה מומסת. מדובר בביצה שלמה + חלמון.

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתחלה רכה לשבת

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתאביב לא יכול להתאפק, הילד אוהב שומשום 🙂חלה רכה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל :  וואי וואי וואי איזו הצלחה מסחררת!!!!! פשוט חלה מושלמת! הבצק גם היה נוח לעיבוד.

סימה : “הכנתי עכשו את החלות המהממות האלה, עשיתי 2 קילו! בתבניות עגולות לחג, כמה שזה נראה מדהים!! ועוד השתמשתי בטיפ לחלות זהובות. אז תביני איזה מהממות הם יצאו! תודה ניקי וחג שמח!!”

איילה : “אחלה מתכון, מכינה כל שבת 2 ק”ג, לא מוותרים , יוצא תמיד טוב. תודה רבה לך על אתר מקסים”

נעמה : “מבחינתי מתכון החלומות, חלות בדיוק כפי שאני מדמיינת ורוצה.
הכי חלות שבת שיש. כיף להגיע ככה לשבת.
תודה רבה!!! איזה כיף שסופסוף מצאתי מתכון מושלם שעונה לי על כל הציפיות”

הרשם
עדכן
1.1K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
אפשר להכין עם המתכון חלה רגילה? חלה עם צמה הכוונה

היי ניקי.
בבצק כבר בהתפחה שעה+ וזה לא תופח.
מה זה אומר?
יכול להיות שעוד שעה זה פתאום יתפח מהר?

הי ניקי , לכבוד שבועות אני רוצה לשים דבש במקום סוכר. הולך? כמה דבש? תודה רבה וחג שמח.

היי ניקי שבת שלום, אני חייבת לרדד או שאפשר פשוט לגלגל ולעשות חלה? זה משנה את המרקם?

אם החלפתי את הכמות צריך לשים גם שני ביצים?

מושלמות, שמתי מים בהדרגה לא היה צריך 240 מל השתמשתי בקמח קוסמין לבן

למה יצא לי בצדק דביק שמתי קילו