יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

לחמניות קרואסון

10 מאי 2015
(Visited 49,502 times, 15 visits today)
לחמניות קרואסון

לחמניות קרואסון

אני רוצה לומר לכם שהכנתי את הלחמניות האלה שמתי אותן בקערה ערימה יפה ושמתי על השולחן אפילו לא קראתי לילדים, הריח לבד הביא אותם למטבח.
הקטנים חיפשו את מקור הריח לא הפסיקו לשאול אותי “אמא מה מריח טוב ?”
אם יש משהו שכל אמא חייבת שיהיה לה צמוד במטבח זה מתכון של לחמניות של בית, בעצם לחמניות של אמא ואם אפשר שהמתכון יהיה כתוב על המקרר תמיד בהישג יד בשביל לפנק את המשפחה.

48 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (שלוש וחצי כוסות  + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים (כוס פחות כף)

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק רך וחלק. להתפיח שעה וחצי שעתיים מכוסה על השיש.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, להתפיח 15 דקות ולרדד כל חלק לעיגול קוטר 26. לחתוך כל עיגול ל 16 משולשים (כמו לחתוך פיצה), לקחת משולש לגלגל מהחלק הרחב אל החלק הצר ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, כדאי להתחיל להדליק את התנור, להבריש את הלחמניות עם ביצה.

*4. להכניס לתנור לאפות 20 דקות על 180 מעלות, הלחמניות מזהיבות.

Crescent rolls

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא

לחמניות קרואסוןלחמניות קרואסוןלחמניות קרואסון

גולשים מכינים וממליצים:

גל : “איזה בצק אליפות!!! הלחמניות מתחסלות אחת אחת…”

קטי : “פעם ראשונה שניסיתי אפיה עם שמרים ויצא מושלם. קיבלתי המון פירגונים.”

נעמי : “ניקי, איזה בצק זה.. חבל”ז, מהזן המשובח!!! היה כיף לעבוד איתו….. יצא פצצה!”

ניקול : “הכנתי אתמול את הקוראסונים עם ממרח שוקולד והם יצאו פשוט מדהימים! רכים, מתוקים, פשוט נימוחים בפה והריח.. כל המשפחה אכלה ואמרו שיצא כמו במאפייה, אפילו אבא שלי שלא חובב גדול של מתוקים.
אז תודה ענקית לך על המון מתכונים נהדרים :)”

אורית : “טעים טעים טעים!
הרגע יצאו מהתנור והילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד… לא בטוחה שישאר עד הבוקר…”

עדינה : “התגובה שלך אחד הדברים!!!!!!!!!! אני אופה המון לחמניות , אבל זה נטרף פשוט בשניה…”

הרשם
עדכן
269 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר קמח שמרים?

היי ניקי
איך אפשר לתת לללחמניות טעם של חמאה?כמו קרואסון חמאה….

הי,
חייבת לעדכן שהכנתי עם קמח מלא 80% (והגדלתי בהתאם את כמות המים בבצק) ועם שמן קוקוס ויצא מעדן!!!

קודם כל תודה הכל מהמםם ולשאלה האם הקארוסונים מתאימים לכריך כמו שהולך היום לחתוך אחרי אפיה ולמלא אחרי אפיה בירקות ובולגרית?תודה מראש

האם ניתן לעשות מקמח מלא?

תודה רבה רבה על הכל מעריכה מאוד

ניקי יקרה האם אפשרי חלב במקום מים?