יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מתכונים ליום כיפור

חלת לחמניות

27 מאי 2015
(Visited 24,540 times, 2 visits today)
חלת לחמניות

חלת לחמניות

החלה הזאת מחזירה אותי שנים אחורה, בזמנו הכרתי את החלה הזאת בתפוז (זוכרים את האתר הזה ? ) היא הייתה להיט אצל הגולשים, קראו לה חלת תלישות כי היא לא נחתכת באופן מסודר אלא קורעים ממנה חתיכות בעצם אין דרך יותר טובה לאכול חלה 🙂

תבנית 24 עגולה
תבנית 18 עגולה

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית גדושה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים פושרים (כוס פחות טיפונת)

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • סעודה מפסקת ליום כיפור 2020

    בא לכם לדבר על סעודת יום כיפור ?  גם אם לא אז תנו לי לדבר בסדר ?
    סעודת יום כיפור מבחינתי זאת ארוחת בסיסית אני לא מחפשת את הדברים היקרים שעושים רושם לא רוצה זה מיותר.
    אני חוזרת לאוכל של אמא שאכלתי בילדות אוכל מנחם שעושה טוב ובימים האלה תנו לי כמה שיותר דברים טובים.
    עוף, תפוחי אדמה, אורז, איזה מרק טוב ליד ומבחינתי אני מוכנה לצום.
    לא מחפשת ארוחה מסובכת להכנה או מצרכים יקרים רוצה בסיסי קל וטעים.

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

הכנות:

1.  לשים במיקסר את הקמח, שמרים, מלח וסוכר להוסיף את השמן מים קמח ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כשעה וחצי שעתיים במקום חמים מכוסה.

2.  לחלק את הבצק ל 16 חתיכות להתפיח 10 דקות, לרדד את הבצק לעלה קטן ודק לאסוף לכדור לסגור יפה את הקצוות ולעגל לכדור, כשכל הכדורים מוכנים לסדר בתבנית 10 כדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד.

3. בתבנית הקטנה יותר לסדר את 6 הכדורים שנותרו באותה דרך.

4. להתפיח 20 דקות, לחמם את התנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה להבריש את הכדורים בעדינות שלא יאבדו נפח, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות החלה מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
יוצאות 2 חלות, אחת גדולה ואחת קטנה, אפשר להקפיא.

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

גולשים מכינים וממליצים:

דרור : “תודה רבה, ניקי – יצא מעולה! המשפחה טרפה את הלחמניות.”

סימה : “הכנתי היום את החלת כדורים הזו, והיא יצאה מושלמת!! הילדים התלהבו מהרעיון והצורה! היא יצאה אוורירית ותפוחה! תודה רבה!”

אבישג : “תודה ענקית על אתר מגניב שמניב מאכלים טעימיםםם
מכינה פעם שניה מאתמול פשוט מעדדןןן”

מנוחה : “קמנו בבוקר גדוד של אנשים שלא נגמר לו התאבון מהחגים כנראה
הלחמניות האלו התאימו בול למזג האויר הסגרירי
יצא טעים ומחמם את הלב”

מוריה : “בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!”

הרשם
עדכן
211 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי הכנתי את המתכון כבר פעם אחת ויצא ממש טוב. אני רוצה הפעם להכין את הלחמניות כלחם שום איך את ממליצה לשים את השום מעל? בדרך כלל במתכונים כתוב לערבב את השום עם שמן זית אבל אז זה אומר לשים ביצה ואז שמן זית עם השום שזה לא נראה לי יצא טוב או שאת ממליצה לשים את השום עם הביצה ולמרוח את זה ככה?
תודה.

נראה ממש אחלה אבל לא יצא טוב בכלל… שמתי פחות קמח ועדיין יצא בצק קשה

היי ניקי,
מאוד אוהבת את האתר שלך
רוצה להכין את החלה היום אחה”צ ולשלוח לקבלת שבת בגן מחר בבוקר (בבוקר לא יהיה לי זמן להתעסקות).
כדאי להקפיא? או להשאיר בחוץ/במקרר?
תודה רבה

הי ניקי,

תודה על המתכון. הבצק יצא לי מאוד קשה ולא גמיש, מה אפשר לעשות?

היי ניקי,
אפשר לשים את הבצק להתפחה במקרר למשך הלילה?

היי
אפשר לאפות אותן כלחמניות מופרדות בתבנית תנור? תודה

היי ניקי האהובה!
אני רוצה להכין את החלות בחמישי אחהצ ולאכול בשישי בערב, האם כדאי להקפיא בחמישי?
תודה!