יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מתכונים ליום כיפור

חלת לחמניות

27 מאי 2015
(Visited 29,637 times, 1 visits today)
חלת לחמניות

חלת לחמניות

החלה הזאת מחזירה אותי שנים אחורה, בזמנו הכרתי את החלה הזאת בתפוז (זוכרים את האתר הזה ? ) היא הייתה להיט אצל הגולשים, קראו לה חלת תלישות כי היא לא נחתכת באופן מסודר אלא קורעים ממנה חתיכות בעצם אין דרך יותר טובה לאכול חלה 🙂

תבנית 24 עגולה
תבנית 18 עגולה

מרכיבים:

500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או
25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית גדושה מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
230 מ"ל מים פושרים (כוס פחות טיפונת)

אולי תאהב גם את...♥

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1.  לשים במיקסר את הקמח, שמרים, מלח וסוכר להוסיף את השמן מים קמח ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כשעה וחצי שעתיים במקום חמים מכוסה.

2.  לחלק את הבצק ל 16 חתיכות להתפיח 10 דקות, לרדד את הבצק לעלה קטן ודק לאסוף לכדור לסגור יפה את הקצוות ולעגל לכדור, כשכל הכדורים מוכנים לסדר בתבנית 10 כדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד.

3. בתבנית הקטנה יותר לסדר את 6 הכדורים שנותרו באותה דרך.

4. להתפיח 20 דקות, לחמם את התנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה להבריש את הכדורים בעדינות שלא יאבדו נפח, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות החלה מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
יוצאות 2 חלות, אחת גדולה ואחת קטנה, אפשר להקפיא.

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

גולשים מכינים וממליצים:

דרור : "תודה רבה, ניקי – יצא מעולה! המשפחה טרפה את הלחמניות."

סימה : "הכנתי היום את החלת כדורים הזו, והיא יצאה מושלמת!! הילדים התלהבו מהרעיון והצורה! היא יצאה אוורירית ותפוחה! תודה רבה!"

אבישג : "תודה ענקית על אתר מגניב שמניב מאכלים טעימיםםם
מכינה פעם שניה מאתמול פשוט מעדדןןן"

מנוחה : "קמנו בבוקר גדוד של אנשים שלא נגמר לו התאבון מהחגים כנראה
הלחמניות האלו התאימו בול למזג האויר הסגרירי
יצא טעים ומחמם את הלב"

מוריה : "בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!"

הרשם
עדכן
213 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות