


חלת לחמניות
החלה הזאת מחזירה אותי שנים אחורה, בזמנו הכרתי את החלה הזאת בתפוז (זוכרים את האתר הזה ? ) היא הייתה להיט אצל הגולשים, קראו לה חלת תלישות כי היא לא נחתכת באופן מסודר אלא קורעים ממנה חתיכות בעצם אין דרך יותר טובה לאכול חלה 🙂
תבנית 24 עגולה
תבנית 18 עגולה
מרכיבים:
500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית גדושה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים פושרים (כוס פחות טיפונת)
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, מלח וסוכר להוסיף את השמן מים קמח ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כשעה וחצי שעתיים במקום חמים מכוסה.
2. לחלק את הבצק ל 16 חתיכות להתפיח 10 דקות, לרדד את הבצק לעלה קטן ודק לאסוף לכדור לסגור יפה את הקצוות ולעגל לכדור, כשכל הכדורים מוכנים לסדר בתבנית 10 כדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד.
3. בתבנית הקטנה יותר לסדר את 6 הכדורים שנותרו באותה דרך.
4. להתפיח 20 דקות, לחמם את התנור ל 180 מעלות.
5. לטרוף ביצה להבריש את הכדורים בעדינות שלא יאבדו נפח, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות החלה מזהיבה.
כדאי לדעת ש…
יוצאות 2 חלות, אחת גדולה ואחת קטנה, אפשר להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
דרור : “תודה רבה, ניקי – יצא מעולה! המשפחה טרפה את הלחמניות.”
סימה : “הכנתי היום את החלת כדורים הזו, והיא יצאה מושלמת!! הילדים התלהבו מהרעיון והצורה! היא יצאה אוורירית ותפוחה! תודה רבה!”
אבישג : “תודה ענקית על אתר מגניב שמניב מאכלים טעימיםםם
מכינה פעם שניה מאתמול פשוט מעדדןןן”
מנוחה : “קמנו בבוקר גדוד של אנשים שלא נגמר לו התאבון מהחגים כנראה
הלחמניות האלו התאימו בול למזג האויר הסגרירי
יצא טעים ומחמם את הלב”
מוריה : “בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!”
היי הכנתי את המתכון כבר פעם אחת ויצא ממש טוב. אני רוצה הפעם להכין את הלחמניות כלחם שום איך את ממליצה לשים את השום מעל? בדרך כלל במתכונים כתוב לערבב את השום עם שמן זית אבל אז זה אומר לשים ביצה ואז שמן זית עם השום שזה לא נראה לי יצא טוב או שאת ממליצה לשים את השום עם הביצה ולמרוח את זה ככה?
תודה.
נראה ממש אחלה אבל לא יצא טוב בכלל… שמתי פחות קמח ועדיין יצא בצק קשה
היי ניקי,
מאוד אוהבת את האתר שלך
רוצה להכין את החלה היום אחה”צ ולשלוח לקבלת שבת בגן מחר בבוקר (בבוקר לא יהיה לי זמן להתעסקות).
כדאי להקפיא? או להשאיר בחוץ/במקרר?
תודה רבה