חלת לחמניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלת לחמניות

חלת לחמניות

החלה הזאת מחזירה אותי שנים אחורה, בזמנו הכרתי את החלה הזאת בתפוז (זוכרים את האתר הזה ? ) היא הייתה להיט אצל הגולשים, קראו לה חלת תלישות כי היא לא נחתכת באופן מסודר אלא קורעים ממנה חתיכות בעצם אין דרך יותר טובה לאכול חלה 🙂

תבנית 24 עגולה
תבנית 18 עגולה

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית גדושה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים פושרים (כוס פחות טיפונת)

הכנות:

1.  לשים במיקסר את הקמח, שמרים, מלח וסוכר להוסיף את השמן מים קמח ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כשעה וחצי שעתיים במקום חמים מכוסה.

2.  לחלק את הבצק ל 16 חתיכות להתפיח 10 דקות, לרדד את הבצק לעלה קטן ודק לאסוף לכדור לסגור יפה את הקצוות ולעגל לכדור, כשכל הכדורים מוכנים לסדר בתבנית 10 כדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד.

3. בתבנית הקטנה יותר לסדר את 6 הכדורים שנותרו באותה דרך.

4. להתפיח 20 דקות, לחמם את התנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה להבריש את הכדורים בעדינות שלא יאבדו נפח, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות החלה מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
יוצאות 2 חלות, אחת גדולה ואחת קטנה, אפשר להקפיא.

26555 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

גולשים מכינים וממליצים:

דרור : “תודה רבה, ניקי – יצא מעולה! המשפחה טרפה את הלחמניות.”

סימה : “הכנתי היום את החלת כדורים הזו, והיא יצאה מושלמת!! הילדים התלהבו מהרעיון והצורה! היא יצאה אוורירית ותפוחה! תודה רבה!”

אבישג : “תודה ענקית על אתר מגניב שמניב מאכלים טעימיםםם
מכינה פעם שניה מאתמול פשוט מעדדןןן”

מנוחה : “קמנו בבוקר גדוד של אנשים שלא נגמר לו התאבון מהחגים כנראה
הלחמניות האלו התאימו בול למזג האויר הסגרירי
יצא טעים ומחמם את הלב”

מוריה : “בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!”

199
תגובות

  הרשם  
עדכן
מוריה מורן

בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!

פאולינה

היי ניקי , קודם כל שרופה על האתר שלך – כל מתכון מצליח!! אז תודה לך, זה דבר ראשון .דבר שני, אם אני משתמשת בקמח שמרים עדיין להוסיף כף שמרים יבשים?

רעות

הי ניקי
הכנתי את החלה מספר פעמים והמתכון באמת מדהים!
אני רוצה להכין את הבצק לראש השנה ממולא בבשר, ככה בצורת לחמניות.
חושבת שמתאים?
חושבת שניתן להכין ולהקפיא? פשוט צריכה להכין כמות גדולה
תודה ושנה טובה

שונה

דחוף דחוף!!!
ניקי שלום, עשיתי את החלה הזאת לפני מספר שבועות ויצא מושלם..
בדיוק עכשיו סיימתי להכין את הבצק ומשום מה הוא ממש דביק, מה לעשות? איפה טעיתי ואיך מתקנים את הטעות?
תודה מראש

לירז

היי ניקי האם אפשר להשאיר את הבצק להתפחה במקרר מהיום בלילה עד מחר בשעה 17?

נילי

ניקוש,
הכנתי ויצא מהממםםם.
זה שהן ללא ביצים, זה לא אומר שהן יתייבשו?
כי הביצים מרככות..
מה את אומרת?

נילי

ניקי יקרה,
כמה שאלות-
1. כמה לחמניות/ חלות יוצאות?
2. כמה כוסות קמח?
3. כמה שמרים בוואקום?
תודה! רוצה להכין למחר..