חלת לחמניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלת לחמניות

חלת לחמניות

החלה הזאת מחזירה אותי שנים אחורה, בזמנו הכרתי את החלה הזאת בתפוז (זוכרים את האתר הזה ? ) היא הייתה להיט אצל הגולשים, קראו לה חלת תלישות כי היא לא נחתכת באופן מסודר אלא קורעים ממנה חתיכות בעצם אין דרך יותר טובה לאכול חלה 🙂

תבנית 24 עגולה
תבנית 18 עגולה

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית גדושה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים פושרים (כוס פחות טיפונת)

הכנות:

1.  לשים במיקסר את הקמח, שמרים, מלח וסוכר להוסיף את השמן מים קמח ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כשעה וחצי שעתיים במקום חמים מכוסה.

2.  לחלק את הבצק ל 16 חתיכות להתפיח 10 דקות, לרדד את הבצק לעלה קטן ודק לאסוף לכדור לסגור יפה את הקצוות ולעגל לכדור, כשכל הכדורים מוכנים לסדר בתבנית 10 כדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד.

3. בתבנית הקטנה יותר לסדר את 6 הכדורים שנותרו באותה דרך.

4. להתפיח 20 דקות, לחמם את התנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה להבריש את הכדורים בעדינות שלא יאבדו נפח, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות החלה מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
יוצאות 2 חלות, אחת גדולה ואחת קטנה, אפשר להקפיא.

28580 צפיות 102 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

גולשים מכינים וממליצים:

דרור : “תודה רבה, ניקי – יצא מעולה! המשפחה טרפה את הלחמניות.”

סימה : “הכנתי היום את החלת כדורים הזו, והיא יצאה מושלמת!! הילדים התלהבו מהרעיון והצורה! היא יצאה אוורירית ותפוחה! תודה רבה!”

אבישג : “תודה ענקית על אתר מגניב שמניב מאכלים טעימיםםם
מכינה פעם שניה מאתמול פשוט מעדדןןן”

מנוחה : “קמנו בבוקר גדוד של אנשים שלא נגמר לו התאבון מהחגים כנראה
הלחמניות האלו התאימו בול למזג האויר הסגרירי
יצא טעים ומחמם את הלב”

מוריה : “בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!”

199
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן גואטה

היי ניקי
איזה גודל של תבנית צריך?

מזלי

היי ניקי!!
חייבת לשתף אותך…. אירחתי פעם ראשונה את המשפחה שלי אצלי בבית לארוחת ערב שבת ובישלתי להם הכל מהמתכונים שלך!! עוף בחרדל ודבש, אורז עם חמוציות ושקדים, תפוחי אדמה בתנור, חלת לחמניות, פוקצ’ות מולטי ורוזמרין, ועוד ועוד…. קיבלתי המון מחמאות !! איזה כיף!

מאיה

היי ניקי, האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים וכמה לשים?

סתיו

אפשר במקום סוכר להשתמש בסילאן?

עדי

שלום ניקי היקרה
לאפות באפיה רגילה או בטורבו?

גיתית

היי ניקי. מה שלומך?
את שמה את הכדורים צמודים אחד לשני או עם מרווחים?
ושאלה נוספת – תוך כמה זמן זה אמור לתפוח?

שרית

ניקי שלום, המתכונים שלך פשוט נפלאים כל אחד יותר טוב מהשני, תודה רבה!
שאלה קטנטונת, אני משתמשת בשימרית כמה לשים במתכון?