חלת לחמניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלת לחמניות

חלת לחמניות

החלה הזאת מחזירה אותי שנים אחורה, בזמנו הכרתי את החלה הזאת בתפוז (זוכרים את האתר הזה ? ) היא הייתה להיט אצל הגולשים, קראו לה חלת תלישות כי היא לא נחתכת באופן מסודר אלא קורעים ממנה חתיכות בעצם אין דרך יותר טובה לאכול חלה 🙂

תבנית 24 עגולה
תבנית 18 עגולה

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית גדושה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים פושרים (כוס פחות טיפונת)

הכנות:

1.  לשים במיקסר את הקמח, שמרים, מלח וסוכר להוסיף את השמן מים קמח ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כשעה וחצי שעתיים במקום חמים מכוסה.

2.  לחלק את הבצק ל 16 חתיכות להתפיח 10 דקות, לרדד את הבצק לעלה קטן ודק לאסוף לכדור לסגור יפה את הקצוות ולעגל לכדור, כשכל הכדורים מוכנים לסדר בתבנית 10 כדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד.

3. בתבנית הקטנה יותר לסדר את 6 הכדורים שנותרו באותה דרך.

4. להתפיח 20 דקות, לחמם את התנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה להבריש את הכדורים בעדינות שלא יאבדו נפח, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות החלה מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
יוצאות 2 חלות, אחת גדולה ואחת קטנה, אפשר להקפיא.

28769 צפיות 24 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

חלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניותחלת לחמניות

גולשים מכינים וממליצים:

דרור : “תודה רבה, ניקי – יצא מעולה! המשפחה טרפה את הלחמניות.”

סימה : “הכנתי היום את החלת כדורים הזו, והיא יצאה מושלמת!! הילדים התלהבו מהרעיון והצורה! היא יצאה אוורירית ותפוחה! תודה רבה!”

אבישג : “תודה ענקית על אתר מגניב שמניב מאכלים טעימיםםם
מכינה פעם שניה מאתמול פשוט מעדדןןן”

מנוחה : “קמנו בבוקר גדוד של אנשים שלא נגמר לו התאבון מהחגים כנראה
הלחמניות האלו התאימו בול למזג האויר הסגרירי
יצא טעים ומחמם את הלב”

מוריה : “בצק מעולה ונוח לעבודה
מאז הכנתי אותה, בעלי והבן שלי לא מוותרים לי! מתחננים לחלה הזו כל ערב שבת.
בעלי טעם ואמר שמרגיש לו כמו סופגנייה.
והשכנה שקיבלה טעימה קטנה, הגיעה במיוחד בזמן הסעודה ואמרה :”לא אכלתי חלה כזו טעימה מאודי!”.
אין מה להוסיף רק שוב תודה!!”

199
תגובות

  הרשם  
עדכן
בייבי

היי ניקי
בטעות שמתי כף גדושה מלח במקום כפית ,האם זה נורא??

תהילה

היי ניקי. אני בדרך כלל עושה מתכון אחר שלך, עם ביצים (שיוצא מעולההה). רציתי לדעת מה ההבדל בטעם, במרקם כשלא שמים ביצים.. תודה

ענת שי

היי ניקי, הכנתי את חלת הלחמניות ויצא מדהים, רק לא מספיק מתוק. האם אפשר להוסיף סוכק ואם כן, כמה? תודה רבה, ענת.

יעל

הי ניקי
עידכון אומנם באיחור וללא תמונות (עברתי תאונת דרכים קלה, והפעם הייתי בצד השני של המתרס בבית החולים:)
אבל אני מתאוששת במהרה בכדי להמשיך להכין ממטעמיך .
עוגת הגבינה המעולה ליום ההולדת לביתי יצאה
מ ה מ מ ת. הבצקיני חבל על הזמן, החלה המתוקה חוסלה ולא הספיקה להגיע לשולחן שישי ואוזני המן הרכות והנימוחות היו ללהיט בגן הילדים של נכדי.
אני רושמת הכל במקום אחד, אני מנסה להיכנס דרך האיפון וגם דרך האייפד לאתר שלך ביוטיוב ואז האפליקציה שלך קורסת לחלוטין ומעיפה אותה החוצה. לטיפולך המסור יקירתי. שבת שלום

חיה

הי ניקי, מה שלומך?
פעם ראשונה שאני כותבת כאן למרות שכל המתכונים שלי מכאן, על איזה חלות את
ממליצה? עד עכשיו עשיתי את הבצניקי אבל השבוע אני צריכה כמות גדולה יותר (שני קילו)
תודה רבה

נועה

כמה כוסות זה 500 גר’ קמח?
וכמה כוסות זה המים?

אור גפן

שמתי בטעות את הביצה שהוצאתי להברשה.. האם קריטי?