פשטידת בורקס וגבינות
זה אחד המאפים הכי קלים שיש, עד שלא מכינים אותו לא מבינים כמה קל להכין. גבינות שתמיד יש בבית, 30 דקות בתנור, ריח מופלא באוויר של בורקסים חמים וזהובים. כשזה יוצא מהתנור כולם עומדים בתור לחסל אותם.
ערימת ירקות ליד וזה מתכון מנצח לאירוח או לארוחת ערב טובה. תכינו ותהנו.
מרכיבים:
חבילת פילאס / בצק עלים
250 ג' קוטג' (קופסא)
200 ג' גבינה לבנה (4 כפות יפות)
2 כפות קמח
100 ג' מוצרלה / גבינה צהובה
50 ג' קצ'קבל / גבינה צהובה
2 ביצים בינוניות או ביצה אחת גדולה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
ביצה נוספת להברשה
שומשום
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להניח נייר אפייה בתבנית לחתוך חצי מבצק הפילאס ולהניח על נייר האפייה.
3. לערבב את שאר המצרכים ולשטח באופן שווה על הבצק להשאיר את הדפנות "נקיות".
4. לטרוף ביצה להבריש את הדפנות, את המחצית השנייה של הבצק להניח מעל המילוי להדק את הדפנות ולהבריש עם ביצה. לסמן ריבועים על הבצק ולפזר שומשום.
5. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב יפה.
תיכף תראו כמה שהפשטידה הזאת קלה. לערבב את כל המצרכים בקערה
למרוח את המילוי על הבצק באופן שווה
את הדפנות להשאיר ללא מילוי שיהיה אפשר לסגור בקלות
תראו איזה ריבועים חמודים רגע לפני הכניסה לתנורפשטידת בורקס בתנור עוד רגע היא תהפוך לזהובה
אין על הפשטידה הזאת הכי בעולם!
טוב נו לא יכולתי להתאפק הייתי חייבת לטעום 🙂
עכשיו זה מושלם! בתאבון.
גולשים מכינים וממליצים:
שרי : "הכנתי את הפשטידה כבר פעמיים, לא נשאר פירור אחד.
כל כך טעים וקל להכנה."
דורין :"יאמי! מהרגע שיצא מהתנור לא מפסיקה ליישר…חחח…"
לוטם : "חייבת לעדכן שעשיתי את המתכון והוא יצא פשוט מצויין. נכנסתי עכשיו כדי לקחת אותו שוב 🙂 תודה רבה!"
** : "ניקי האלופה!!!!!!
תודה ענקית! עשיתי את הבורקס הזה ל ערב לביבות משפחתית וכולם עפו על זה,זה יצא פצצה!!!!!!!
ושוב פעם תודה רבה רבה!!!!"
עידית : "מושלם!! לא קונה בורקסים יותר בחיים.."
נעמי : "הכנתי את הפשטידות בשבת לאירוע, חוסלה תוך עשר דקות…
מתכון מושלם!!"
יעל : "ניקי יצא מושלם התחסל צ'יק צ'ק"
אור : "סוף סוף הכנתי וזה פשוט טעים!!!"