יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכונים לסוכות מתכונים לשבועות

פשטידת בורקס וגבינות

20 מאי 2015
(Visited 130,464 times, 18 visits today)

פשטידת בורקס וגבינות

זה אחד המאפים הכי קלים שיש, עד שלא מכינים אותו לא מבינים כמה קל להכין. גבינות שתמיד יש בבית, 30 דקות בתנור, ריח מופלא באוויר של בורקסים חמים וזהובים. כשזה יוצא מהתנור כולם עומדים בתור לחסל אותם.
ערימת ירקות ליד וזה מתכון מנצח לאירוח או לארוחת ערב טובה. תכינו ותהנו.

מרכיבים:

חבילת פילאס / בצק עלים
250 ג’ קוטג’ (קופסא)
200 ג’ גבינה לבנה (4 כפות יפות)
2 כפות קמח
100 ג’ מוצרלה / גבינה צהובה
50 ג’ קצ’קבל / גבינה צהובה
2 ביצים בינוניות או ביצה אחת גדולה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

ביצה נוספת להברשה
שומשום

מאפה חלבי משגע!

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להניח נייר אפייה בתבנית לחתוך חצי מבצק הפילאס ולהניח על נייר האפייה.

3. לערבב את שאר המצרכים ולשטח באופן שווה על הבצק להשאיר את הדפנות “נקיות”.

4. לטרוף ביצה להבריש את הדפנות, את המחצית השנייה של הבצק להניח מעל המילוי להדק את הדפנות ולהבריש עם ביצה. לסמן ריבועים על הבצק ולפזר שומשום.

5. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב יפה.

Cheese Burekas Pie

ניקי לוחשת לספרים

הפשטידה כולה מכילה 32 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). במידה ונחלק את המאפה כולו ל32 בורקסים (כמו בסירטון, 8*4) כל בורקס שווה ליחידת אנרגיה אחת- 100 קלוריות לבורקס.

בצק הפילאס והעלים הם בצקים שבהם כמות השומן ובפרט השומן הרווי גבוהה. הם בצקים נוחים לעבודה וטעימים, אך נקפיד להשתמש בהם בצורה מדודה. אפשר מדי פעם להתפנק בפשטידה כזו, אבל חשוב להוסיף כמות יפה של ירקות וסיבים תזונתיים ליד, שיגבירו את השובע בארוחה וימנעו חלק מהספיגה של השומן הרווי בכלי הדם.

תיכף תראו כמה שהפשטידה הזאת קלה. לערבב את כל המצרכים בקערה
פשטידת בורקס וגבינותלמרוח את המילוי על הבצק באופן שווה
את הדפנות להשאיר ללא מילוי שיהיה אפשר לסגור בקלות
פשטידת בורקס וגבינותתראו איזה ריבועים חמודים רגע לפני הכניסה לתנורפשטידת בורקס וגבינות פשטידת בורקס בתנור עוד רגע היא תהפוך לזהובה
פשטידת בורקס וגבינות אין על הפשטידה הזאת הכי בעולם!פשטידת בורקס וגבינות

טוב נו לא יכולתי להתאפק הייתי חייבת לטעום 🙂פשטידת בורקס וגבינות
עכשיו זה מושלם! בתאבון.
פשטידת בורקס וגבינות

@nikib10130 דקות בתנור, ריח מופלא של בורקסים חמים וזהובים,? כשזה יוצא מהתנור כולם עומדים בתור לחסל אותם. ##foodblogs ##niki ##nikib ##yummyfood ##googfood ##foryou♬ original sound – Nikib – ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

שרי : “הכנתי את הפשטידה כבר פעמיים, לא נשאר פירור אחד.
כל כך טעים וקל להכנה.”

דורין :”יאמי! מהרגע שיצא מהתנור לא מפסיקה ליישר…חחח…”

לוטם : “חייבת לעדכן שעשיתי את המתכון והוא יצא פשוט מצויין. נכנסתי עכשיו כדי לקחת אותו שוב 🙂 תודה רבה!”

** : “ניקי האלופה!!!!!!
תודה ענקית! עשיתי את הבורקס הזה ל ערב לביבות משפחתית וכולם עפו על זה,זה יצא פצצה!!!!!!!
ושוב פעם תודה רבה רבה!!!!”

עידית : “מושלם!! לא קונה בורקסים יותר בחיים..”

נעמי : “הכנתי את הפשטידות בשבת לאירוע, חוסלה תוך עשר דקות…
מתכון מושלם!!”

יעל : “ניקי יצא מושלם התחסל צ’יק צ’ק”

אור : “סוף סוף הכנתי וזה פשוט טעים!!!”

הרשם
עדכן
450 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, האם אפשר להכין עם בצק פילאס?

המתכון הקבוע לשבת בבוקר!!! תודה לך ניקי

הכנתי אתמול ויצא א ל י פ ו ת!!!!

האם ניתן לעשות את זה גם עם תפוחי אדמה ואם כן מה לשים במלית(הילד שלי אלרגי לחלב) תודה

הי ניקי אפשר להוסיף תרד? אם כן כמה בערך?

היי ניקי המהממת,
אני כאן רק כדי לעדכן שהכנתי את המתכון עם בצק פילו ויצא מושששששששלם. הדבקתי כמה דפים יחד עם שמן זית וביצה בקצוות והמשך כמו במתכון ויצא מהמם! הילדים שלי זללו. אז עתיד עם בצד פילו יש גם כן!

תודה על הכל

מתכון מעולה!!! מכינה בכל ארוחה חלבית!0