פשטידת בורקס וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בורקס וגבינות

זה אחד המאפים הכי קלים שיש, עד שלא מכינים אותו לא מבינים כמה קל להכין. גבינות שתמיד יש בבית, 30 דקות בתנור, ריח מופלא באוויר של בורקסים חמים וזהובים. כשזה יוצא מהתנור כולם עומדים בתור לחסל אותם.
ערימת ירקות ליד וזה מתכון מנצח לאירוח או לארוחת ערב טובה. תכינו ותהנו.

מרכיבים:

חבילת פילאס / בצק עלים
250 ג’ קוטג’ (קופסא)
200 ג’ גבינה לבנה (4 כפות יפות)
2 כפות קמח
100 ג’ מוצרלה / גבינה צהובה
50 ג’ קצ’קבל / גבינה צהובה
2 ביצים בינוניות או ביצה אחת גדולה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

ביצה נוספת להברשה
שומשום

מאפה חלבי משגע!

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להניח נייר אפייה בתבנית לחתוך חצי מבצק הפילאס ולהניח על נייר האפייה.

3. לערבב את שאר המצרכים ולשטח באופן שווה על הבצק להשאיר את הדפנות “נקיות”.

4. לטרוף ביצה להבריש את הדפנות, את המחצית השנייה של הבצק להניח מעל המילוי להדק את הדפנות ולהבריש עם ביצה. לסמן ריבועים על הבצק ולפזר שומשום.

5. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב יפה.

Cheese Burekas Pie

ניקי לוחשת לספרים

94790 צפיות 65 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הפשטידה כולה מכילה 32 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). במידה ונחלק את המאפה כולו ל32 בורקסים (כמו בסירטון, 8*4) כל בורקס שווה ליחידת אנרגיה אחת- 100 קלוריות לבורקס.

בצק הפילאס והעלים הם בצקים שבהם כמות השומן ובפרט השומן הרווי גבוהה. הם בצקים נוחים לעבודה וטעימים, אך נקפיד להשתמש בהם בצורה מדודה. אפשר מדי פעם להתפנק בפשטידה כזו, אבל חשוב להוסיף כמות יפה של ירקות וסיבים תזונתיים ליד, שיגבירו את השובע בארוחה וימנעו חלק מהספיגה של השומן הרווי בכלי הדם.

תיכף תראו כמה שהפשטידה הזאת קלה. לערבב את כל המצרכים בקערה
פשטידת בורקס וגבינותלמרוח את המילוי על הבצק באופן שווה
את הדפנות להשאיר ללא מילוי שיהיה אפשר לסגור בקלות
פשטידת בורקס וגבינותתראו איזה ריבועים חמודים רגע לפני הכניסה לתנורפשטידת בורקס וגבינות פשטידת בורקס בתנור עוד רגע היא תהפוך לזהובה
פשטידת בורקס וגבינות אין על הפשטידה הזאת הכי בעולם!פשטידת בורקס וגבינות

טוב נו לא יכולתי להתאפק הייתי חייבת לטעום 🙂פשטידת בורקס וגבינות
עכשיו זה מושלם! בתאבון.
פשטידת בורקס וגבינות

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

שרי : “הכנתי את הפשטידה כבר פעמיים, לא נשאר פירור אחד.
כל כך טעים וקל להכנה.”

דורין :”יאמי! מהרגע שיצא מהתנור לא מפסיקה ליישר…חחח…”

לוטם : “חייבת לעדכן שעשיתי את המתכון והוא יצא פשוט מצויין. נכנסתי עכשיו כדי לקחת אותו שוב 🙂 תודה רבה!”

** : “ניקי האלופה!!!!!!
תודה ענקית! עשיתי את הבורקס הזה ל ערב לביבות משפחתית וכולם עפו על זה,זה יצא פצצה!!!!!!!
ושוב פעם תודה רבה רבה!!!!”

עידית : “מושלם!! לא קונה בורקסים יותר בחיים..”

נעמי : “הכנתי את הפשטידות בשבת לאירוע, חוסלה תוך עשר דקות…
מתכון מושלם!!”

יעל : “ניקי יצא מושלם התחסל צ’יק צ’ק”

אור : “סוף סוף הכנתי וזה פשוט טעים!!!”

431
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירב לוי

היי ניקי, יש אפשרות להדפיס את המתכון עם התמונות? אם כן איך עושים זאת? תודה

אושרת

היי
במילוי אפשרי להשתמש בגבינות אחרות,(בולגרית, צפתית)?

תודה רבה 🙂

יסמין

היי ניקי, המתכונים שלך תמיד מצליחים וטעימים… האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?

sharon

וואוו נראה מעולה. כמה שכבות בצק תחתון וכמה עליון?
חג שמח,שרון

רעות

אפשר להשתמש בבצק עלים?
תודה!

רותי

שלום ניקי יקרה,
המתכון נראה ונקרא טעייייייים!
יש לי שאלה שלא קשורה למתכון זה:כשצריך להשתמש במתכון כלשהו בשוקולית האם צריך להוסיף סוכר אם משתמשים בשוקולית החדש שמיועד לאפייה והוא מכיל 30% יותר קקאו מהשוקולית שהכרנו עד עכשיו?
מאחלת לך חג שבועות שמח!!!!

נעמה

הי ניקי האם אפשרי גם עם בצק פילו?

1 2 3 28