פוקצ’ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

זה מסוג המתכונים שאני מכינה המון אני בכלל מאוהבת בבצקי שמרים. הפוקצ’ה חמימה זהובה רכה וממכרת, תפרסו אותן לפרוסות תסדרו יפה על צלחת ותראו איך הדבר הטעים הזה מתחסל במהירות.

6 פוקצ’ות קטנות  או 3 גדולות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
60 מ”ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמים (2/3 כוס מים)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
רוזמרין
מלח גס


הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, מלח ואת הסוכר, להוסיף את השמן מים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 30 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, להמתין 10 – 15 דקות ולמתוח כל חלק לאורך 25 ס”מ להעביר לתבנית לעשות בורות עם האצבעות ולהתפיח 10 דקות.

*3. לחמם את התנור ל 220 מעלות, להבריש את הפוקצ’ות עם שמן זית לפזר רוזמרין ומלח גס. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הפוקצ’ה מזהיבה, כשהיא יוצאת מהתנור להבריש פעם נוספת עם שמן זית ולפזר מעט מלח גס.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הפוקצ’ות, אפשר להכין בלי הרוזמרין.

15094 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

שני : “איזו אליפות!
כבר מזמן שאני יודעת שבכל מתכון שלך אני חייבת להכפיל כמויות.
בזכותך יצאה לנו ארוחה חגיגית ועשירה עם הרבה ירקות וגבינות מסביב.
שוב, תודה ענקית על האפליקציה ועל כל מתכון ומתכון”

שושנה : “פוקצ’ות רכות ומדהימות!!!”

גל : “הפוקאצ׳ות יצאו טעימות מאוד, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, תענוג!!!”

ורד : ” פעם ראשונה בחיי שהכנתי משהו עם שמרים ואני לא יודעת לעבוד עם בצק אבל יצא פשוט מעולה!! אפילו הבעל התלהב ואכל איזה 4 פוקצ’ות..”

דבש : “מ-ש-ו-ב-ח!!!! הבצק הזה מדהים במיוחד, רך וקל להתעסקות והכי חשוב טעייים!!! הכנתי ממנו גם אוזן המן גדולה עם מילוי ירקות מאודים (טסט לפני פורים…) ויצא מאלף!!! תודה ניקי!!”


153
תגובות

  הרשם  
עדכן
מעיין

היי ניקי
האם אפשרי ללוש את הבצק ביד ולא במיקסר? פשוט לעבד לבצק ולתת לו לתפוח…?

רותי ב.

חג אורים שמח ניקי, מה שלומך?
רציתי לשאול, על איזה מתכון את ממליצה, על זה או על המתכון: פוקצ’ה מעולה?
אין לי ספק שכל המתכונים שלך נהדרים. מה ההבדל ביניהם? חוץ מרוזמרין?
תודה על עזרתך

חן ס

היי ניקי, שאלה לגבי ההקפאה:
איך הכי נכון להקפיא את זה- ישר כשזה חם להכניס להקפאה או להשאיר בחוץ עד שמתקרר?
והאם מפשירים את זה אח”כ בחימום בתנור?
תודה רבה!

נטע

ערב טוב!
כמה זה 3/4 כף סוכר בגרמים וכמה זה שליש שקית שמרית בגרמים? (אני שוקלת הכל במשקל)
תודה רבה על העזרה! 🙂

ליבי

היי ניקי! יצאו לי 8 פוקצ’ות קטנות, עשיתי תוספות שונות- שום וזעתר, גמבות, פטריות ובצל מטוגן, ההכנה מהירה וטעים ממש! הקטנטונת בת ה-4 שעזרה לי להכין אמרה לי: “כשאני אהיה גדולה, יהיה לי ניקי בטלפון וככה אדע איך להכין הכל” 🙂 שיהיה חג שמח!

הילה

הי ניקח, הכנתי והבצק יצא במרקם נהדר. העניין הוא שאחרי אפייה הבצק של הפוקצ’ה יצא צהבהב ולא לבן. זה היה טעים אבל טיפה עוגתי. מה עשיתי לא בסדר? תודה רבה

מיכל

שאלה – אפשר אורגנו במקום רוזמרין?

1 8 9 10