פוקצ'ה עם רוזמרין ומלח גס מעולה!
זה מסוג המתכונים שאני מכינה המון אני בכלל מאוהבת בבצקי שמרים. הפוקצ'ה חמימה זהובה רכה וממכרת, תפרסו אותן לפרוסות תסדרו יפה על צלחת ותראו איך הדבר הטעים הזה מתחסל במהירות.
6 פוקצ'ות קטנות או 3 גדולות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
60 מ"ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ"ל מים חמים (2/3 כוס מים)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
רוזמרין
מלח גס
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, מלח ואת הסוכר, להוסיף את השמן מים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 30 דקות.
2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, להמתין 10 – 15 דקות ולמתוח כל חלק לאורך 25 ס"מ להעביר לתבנית לעשות בורות עם האצבעות ולהתפיח 10 דקות.
*3. לחמם את התנור ל 220 מעלות, להבריש את הפוקצ'ות עם שמן זית לפזר רוזמרין ומלח גס. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הפוקצ'ה מזהיבה, כשהיא יוצאת מהתנור להבריש פעם נוספת עם שמן זית ולפזר מעט מלח גס.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הפוקצ'ות, אפשר להכין בלי הרוזמרין.
גולשים מכינים וממליצים:
שני : "איזו אליפות!
כבר מזמן שאני יודעת שבכל מתכון שלך אני חייבת להכפיל כמויות.
בזכותך יצאה לנו ארוחה חגיגית ועשירה עם הרבה ירקות וגבינות מסביב.
שוב, תודה ענקית על האפליקציה ועל כל מתכון ומתכון"
שושנה : "פוקצ'ות רכות ומדהימות!!!"
גל : "הפוקאצ׳ות יצאו טעימות מאוד, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, תענוג!!!"
ורד : " פעם ראשונה בחיי שהכנתי משהו עם שמרים ואני לא יודעת לעבוד עם בצק אבל יצא פשוט מעולה!! אפילו הבעל התלהב ואכל איזה 4 פוקצ'ות.."
דבש : "מ-ש-ו-ב-ח!!!! הבצק הזה מדהים במיוחד, רך וקל להתעסקות והכי חשוב טעייים!!! הכנתי ממנו גם אוזן המן גדולה עם מילוי ירקות מאודים (טסט לפני פורים…) ויצא מאלף!!! תודה ניקי!!"