יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים

פוקצ’ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

20 מאי 2015
(Visited 11,617 times, 3 visits today)
פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

זה מסוג המתכונים שאני מכינה המון אני בכלל מאוהבת בבצקי שמרים. הפוקצ’ה חמימה זהובה רכה וממכרת, תפרסו אותן לפרוסות תסדרו יפה על צלחת ותראו איך הדבר הטעים הזה מתחסל במהירות.

6 פוקצ’ות קטנות  או 3 גדולות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
60 מ”ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמים (2/3 כוס מים)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
רוזמרין
מלח גס

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

  • מאפי תרד וגבינות אישיים

    כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
    תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
    הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
    מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
    טעים חבל על הזמן.

    16 יחידות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, מלח ואת הסוכר, להוסיף את השמן מים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כ 30 דקות.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, להמתין 10 – 15 דקות ולמתוח כל חלק לאורך 25 ס”מ להעביר לתבנית לעשות בורות עם האצבעות ולהתפיח 10 דקות.

*3. לחמם את התנור ל 220 מעלות, להבריש את הפוקצ’ות עם שמן זית לפזר רוזמרין ומלח גס. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הפוקצ’ה מזהיבה, כשהיא יוצאת מהתנור להבריש פעם נוספת עם שמן זית ולפזר מעט מלח גס.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הפוקצ’ות, אפשר להכין בלי הרוזמרין.

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

שני : “איזו אליפות!
כבר מזמן שאני יודעת שבכל מתכון שלך אני חייבת להכפיל כמויות.
בזכותך יצאה לנו ארוחה חגיגית ועשירה עם הרבה ירקות וגבינות מסביב.
שוב, תודה ענקית על האפליקציה ועל כל מתכון ומתכון”

שושנה : “פוקצ’ות רכות ומדהימות!!!”

גל : “הפוקאצ׳ות יצאו טעימות מאוד, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, תענוג!!!”

ורד : ” פעם ראשונה בחיי שהכנתי משהו עם שמרים ואני לא יודעת לעבוד עם בצק אבל יצא פשוט מעולה!! אפילו הבעל התלהב ואכל איזה 4 פוקצ’ות..”

דבש : “מ-ש-ו-ב-ח!!!! הבצק הזה מדהים במיוחד, רך וקל להתעסקות והכי חשוב טעייים!!! הכנתי ממנו גם אוזן המן גדולה עם מילוי ירקות מאודים (טסט לפני פורים…) ויצא מאלף!!! תודה ניקי!!”

הרשם
עדכן
180 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת!!!!!
אירחתי השבוע מסיבת הפתעה ליום ההולדת של אימי. הכנתי את הלזניה חצילים ועגבניות, לזניה ירקות וגבינות, פשטידת תירס, מאפינס כרובית, מאפינס קישואים, ופוקצ’ות, כולם שלך!!!
יצאה ארוחה מרשימה וטעימה בצורה יוצאת מן הכלל, תודות לך!
אין עלייך ועל האופן שבו את מנגישה את המטבח לכולם! כל חג, כל יום הולדת, כל ארוחת שבת, הן כולן יוצאות סוףףףף בזכותך! אז תודה ענקית לך, ממני, מבעלי, מילדיי, מאורחיי ואני בטוחה שמעוד המוןןןן אנשים פה שיצטרפו לתודה! ⁦❤️⁩

אפשר להשתמש בשמן אחר? שמן זית א שמן זרעי ענבים?

היי ניקי….אם אני לא רוצה לשים מלח ורוזמרין מעל האם חייב משהו אחר לשים מעל או רק למרוח שמן זית למעלה וזה מספיק?אני אוהבת בטעם טיבעי כזה

זה ילך עם קמח 80% מלא? (מחסלים את הקמח לפני פסח..)
וזעתר במקום רוזמרין? (לא אוהבים..)

תודה תודה!!
כמו תמיד יצא מוצלח
זה כבר הפך הרגל שפותחים את הצום עם הפוקצ’ות המדהימות שלך!

כמה מלח שמים על כל פוקצ’ה? אשמח לדעת שלא אשים יותר מידי

בוקר טוב
האם ניתן להשתמש בבצק הזה כבצק לפיצה?