יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים סדנאות

לחמניות שושנים

24 יוני 2015
(Visited 3,879 times, 1 visits today)

לחמניות שושנים

מקסים מקסים מקסים! לא קשה להכין והתוצאה יפהפייה הלחמניות פשוט נראות מדהים. תכינו לשבת ותנו לילדים הם חוטפים אותן הלחמניות טעימות מאוד.

26 לחמניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות מלח
160 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס פחות כף וטיפונת)
430 מ”ל מים ( 2 כוסות פחות רבע אפילו פחות מרבע)

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחתוך את הבצק לשניים ולרדד לעלה דק כמה שיותר. לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס”מ.

3. לשים 5 עיגולים בצורת רעפים אחד מכסה קצת את השני ונוצרת שורה, להתחיל לגלגל מהעיגול הראשון עד הסוף, מראש להכין סכין חדה ולחצות באמצע.

4. להכין תבנית שקעים ולסדר את הפרחים שהכנו. להתפיח כ 10 – 15 דקות.

5. להשתדל לעבוד מהר שהפרחים לא יתפחו מידי, אם אפשר להכין את כל העיגולים מראש מכל הבצק ואז להכין את הפרחים יותר טוב. ברגע שהעיגולים תופחים זה מקשה על העבודה

6. להבריש עם ביצה ולאפות ב 180 מעלות כ 15 – 20 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הרשם
עדכן
76 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
כמה זמן לתת לבצק לתפוח תפיחה ראשונית?

יתאים גם לילדים שלי לבית הספר, אפשר לפזר שומשום? שתי לחמניות לארוחת עשר זה סביר לא?

לזרוק ולהכין חדש??כמה זמן היה צריך להתפיח?

אני הכנתי את הבצק בבוקר ושמתי להתפיח. אני מנסה לעשות את השושנים וזה מאוד קשה ללוש. ככה זה? או בגלל שהתפחתי יותר מידי?

ניקי יקרה!
אני צירפתי כמה מתכונים למחברת המתכונים והם לא מצטרפים מדוע??

הבנות מאוהבות בלחמניות האלה..כיף גדול

הי ניקי,
שאלה קטנה, יש לי שמרים יבשים, האם אפשר להשתמש בהם ואם כן, באיזה כמות?