יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים סדנאות

לחמניות שושנים

24 יוני 2015
(Visited 4,242 times, 1 visits today)

לחמניות שושנים

מקסים מקסים מקסים! לא קשה להכין והתוצאה יפהפייה הלחמניות פשוט נראות מדהים. תכינו לשבת ותנו לילדים הם חוטפים אותן הלחמניות טעימות מאוד.

26 לחמניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות מלח
160 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס פחות כף וטיפונת)
430 מ"ל מים ( 2 כוסות פחות רבע אפילו פחות מרבע)

אולי תאהב גם את...♥

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחתוך את הבצק לשניים ולרדד לעלה דק כמה שיותר. לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

3. לשים 5 עיגולים בצורת רעפים אחד מכסה קצת את השני ונוצרת שורה, להתחיל לגלגל מהעיגול הראשון עד הסוף, מראש להכין סכין חדה ולחצות באמצע.

4. להכין תבנית שקעים ולסדר את הפרחים שהכנו. להתפיח כ 10 – 15 דקות.

5. להשתדל לעבוד מהר שהפרחים לא יתפחו מידי, אם אפשר להכין את כל העיגולים מראש מכל הבצק ואז להכין את הפרחים יותר טוב. ברגע שהעיגולים תופחים זה מקשה על העבודה

6. להבריש עם ביצה ולאפות ב 180 מעלות כ 15 – 20 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הרשם
עדכן
76 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות