יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

לחמניות זברה

22 יולי 2015
(Visited 31,244 times, 2 visits today)

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ"ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס"מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : "ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה"

ימימה : "ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!"

הרשם
עדכן
110 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הכנתי את הלחמניות האלו עם מילוי שוקולד וריבת חלב והן יצאו נהדרות!!
תודה ניקי על המתכונים הנהדרים שלך!!

יצא מצויין. חלק מילאתי בגבינה צהובה, חלק מילאתי עם רסק עגבניות וגבנ״צ ו, חלק כמו שזה . עשיתי מטבל וירקות והכול חוסל . שוב תודה ניקי

היי ניקי האם לדעתך אפשר למלא בטונה ? ואם כן לכמה חלקים את ממליצה לחלק את הבצק ? תודה רבה

אפשר עם קמח מלא או כוסמין

אוף לא יודעת למה לא יצא לי.שמתי את כל המצרכים אבל הוא עדיין היה מאוד יבש והייתי צריכה להוסיף עוד מים…וזה בלי ביצה בבצק??

הכנתי והבצק לא תפח לי בכלל ועברו שעתיים מה אפשר לעשות?

אין לי סילאן !!!
אשמח לדעת האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש
או לגרום ללחמניות לצאת טובות וזהובות בלי סילאן !!!!