יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

לחמניות זברה

22 יולי 2015
(Visited 36,560 times, 1 visits today)

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ"ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס"מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : "ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה"

ימימה : "ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!"

הרשם
עדכן
115 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן