לחמניות זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ”ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס”מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

24445 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה”

ימימה : “ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!”

90
תגובות

  הרשם  
עדכן
רינה

כתוב עלה בגודל 45 ס”מ מכדור פינג פונג זה הגיוני??

דנה

הי ניקי,

תודה על מתכונים נפלאים. בכל מתכוני הלחמניות/חלות/בצקי שמרים שלך אין דרישה ללשו כעשר דקות את הבצק כפי שנדרש במתרונים אחרים. באמת לא צריך לתת לישה לבצק שמרים כדי שיהיה אוורירי ורך? מפחדת לנסות ולהתאכזב ולכן שואלת

neli

ניקי צהריים טובים טרם קיבלתי את תשובתך לעניין המים והקמח כמה זה לפי כוסות. שוב תודה מראש

צביה

ניקי שלום,
האם תוכלי להמליץ לי על מתכון למילוי/ קרם לימון מהסוג שמזליפים לתוך קעריות בצק קטנות קנויות שמגישים בבר קינוחים (הקעריות ששמים בהם גם פירות/ ג’לי וכדו’).
תודה רבה
צביה

אפרת ב

מה הכמות של השמרים אם משתמשים בשמרים יבשים?

neli

ניקי בוקר נפלא לאישה נפלאה. אפשרי מצידך לרשום לפי כוסות את המצרכים. תודה והמשך יום נפלא המתכון נראה קל והתמונות מעלפות

נעמה

רעיון מקסים ביותר! אפשר על החצי הלא חתוך להבריש בתערובת של שמן זית שום כתוש ופלפל שחור גרוס וכשמגלגלים מקבלים לחמניות שום מעולות.. כנ”ל עם פסטו..

1 2 3 7