לחמניות זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ”ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס”מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

23175 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה”

ימימה : “ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!”

88
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירי

הי ניקי
המתכונים שלך מככבים אצלי ואני נהנית בטירוף!
לגבי השמרים, סליחה על הבורות, אבל אני מכירה או קובית שמרים או “חבילת” שמרים יבשים (בה אני משתמשת)
אם כן, מה הכוונה ל”חצי חבילה”? מה הכמות?
תודה מראש?

בת שבע

ניקי שבוע טוב ומבורך ! כאחת שאופה לחמניות טובות אני רוצה להגיד בקול רם שאת הלחמניות שלך לא הייתי מחליפה בשום מתכון אחר .תודה רבה

אורטל

לחמניות מעולות! עוד מתכון מנצח שאימצנו בחום. ניתן להקפיא את הלחמניות המעוצבות לפני ההתפחה השניה (ללא ביצה ושומשום). מומלץ להפשיר לילה במקרר, לסדר על תבנית, להתפיח כשעתיים, להבריש בביצה ושומשום ולאפות

חיה

היי ניקי,
הכנתי היום את הלחמניות, הן יצאו מדהימות והבצק שלהן מצוין!
על חלק מהן הברשתי סוכר וניל מומס במים רותחים והן יצאו מתוקות, ככה שאכלו אותן כמו שהן בלי תוספת בצד, ממש כמו עוגה…
הבצק מקסים ואני רוצה להכין אותו שוב מחר לחלות של שבת.

דנה

ניקי ערב טוב!
להתמוגג, אחלה רעיון פשוט וקל.
תודה לך בהחלט ננסה.

רוית

טוב, חייבת להגיב.
הלחמניות יצאו טעימות בטירוף.
פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
כל הכבוד !!!!!
חבל רק שלא הצלחתי לצרף תמונה.

נדי

היי ניקי,
רק רציתי לומר שאני בעד שיתנו לך תוכנית בישול.
למרות שאת לא רוצה להתפרסם…
יש הרבה שזקוקים לתוכניות שלך(אחד מהם זה אני).
ותודה רבה לך על כל המתכונים הפשוטים והטעימים!