לחמניות זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ”ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס”מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

23147 צפיות 51 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה”

ימימה : “ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!”

88
תגובות

  הרשם  
עדכן
רונית

הלחמניות יצאו מאוד טעימות!!!! הבן שלי אהב מאוד. כל הכבוד ניקי ותודה!!

רחל

היי ניקי הכנתי היום את הלחמניות והן יצאו נהדר, אני מארחת מחר אפשר לשמור במקרר או להקפיא?

ציפ

בוקר טוב ניקי,
אני לא יודעת אם התגובה נשלחה או לא. אז סליחה אם שלחתי פעמיים…
ראיתי שכתבת בתגובות שכדאי להשתמש במשקל. המשקל שלי שוקל רק בגרמים. יש משקל השוקל במ”ל? או שעלי להמיר לבד? איך יודעים כמה אמורה לשקול כל כוס?

קפוצ'ינו

ניקי’לה,

את גאונה !!!

שבוע מקסים ביותר 🙂

נטלי דביר

היי ניקי השאלה קצת הזוייה
שכותבים כוס לאיזה כוס הכוונה ??? איזה גודל תמיד זה מבלבל אותי

יעח

ניקי שלום
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

ים

ניקי המהממת.
כרגיל אני אוהבת איך את לוקחת רעיון פשוט ומשדרגת אותו לגמרי.
הלחמניות יצאו כל כך מושכות את העין שאפילו סרבני האכילה שלי גמרו את כל התבנית.
חלק מהלחמניות עשיתי כמו המתכון המקורי וחלק (לטועמים הבוגרים יותר) שדרגתי עם שמן זית ושום כפי שהמליצה אחת מהמגיבות.
2 הגרסאות יצאו מנצחות!!!
התמונות בדרך
תודה תודה תודה