לחמניות זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ”ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס”מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

17763 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה”

ימימה : “ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!”

78
תגובות

  הרשם  
עדכן
מור

ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
העי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה

עדי

ניקי מדהימה את אצלינו בכל שבת המתכונים שלך פשוט מושלמים:-) אני מכינה את הלחמניות האלו והשושנים וקוצרת מחמאות בלי סוף!שלא נדבר על העוגות שמרים המופלאות שלך! יש לך אולי מתכון קציצות הודו ובקר ברוטב?שבת שלום וחיבוק גדול

טלטולה

שבת שלום . . יש לי שמרים רגילים כמה כפות אני שמה? תודה מראש.

ימימה

תשמעי סיפור,
אתמול הבת שלי בת 10 שגעה אותי “משעמם לי” ובדיוק הדפסתי את המתכון
של הלחמניות זברה ,(כמו כל מתכון טוב שאני רואה פה..- אגב יש לי כבר קלסר עבה..)
הצעתי לה לעשות אותם,
ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!

רונית

שלום ניקי
אוהבת מאוד את המתכונים שלך ומשתמשת באפליקציה המון!! תודה רבה.
הכנתי את הלחמניות והחלפתי חצי מכמות הקמח בקמח מלא. יצא טעים אבל הילדים לא מוכנים לטעום כי הם לא אוהבים את הצבע החום של הלחמנייה. שאלתי אליך היא איך אפשר לשנות את הצבע של הלחמניה מבחוץ כדי שתראה בהירה ולבנה? תודה מראש

שלומית

הי ניקי, אני מאד אוהבת את המתכונים שלך ומשתמשת בהם הרבה מאד. תודה רבה רבה לך…
שלוש שאלות בבקשה,
כמה זמן זה בערך ההתפחה הראשונה?
באיזו דרך הכי נכון ונוח להתפיח?
אני יכולה לעשות אותו הדבר לחמניות בצורת כדורים? (כדי שיהיה יותר נוח לקחת לבי”ס…)

זוהר

הבצק כלכךךך קל ונעים ורך וטוב
עשיתי את הלחמניות פשוט מושלם!