לחמניות זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ”ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס”מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

27883 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה”

ימימה : “ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!”

91
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוני

איזו אלופה! הן כבר במקפיא. איזה כיף

רוני

הי ניקי הלחמניות כעת בתנור ורוצה להגישן מחר בערב. האם לשמור בשקית אטומה או במקפיא? מה דעתך?

חוי א

ניקי היקרה ערב טוב. הכנתי היום את הלחמניות זברה, מה אומר, יצאו מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת! בטעם ובריח המגרה, באוריריות, ובצורה היפה והמושכת. ההכנה קלי קלות. הבצק נעים לעבודה. כולם נהנו, ובעלי לא הפסיק לשבח: אין דברים כאלה. תודה לך בזכותך כל המשפחה שמחה

אביטל

היי רציתי לדעת כמה כפות שמרים זה חצי שקית?

אילנית

שלום ניקי
אני זוכרת שהיו תמונות שמראות איך לחתוך את הריבועים
לאן התמונות נעלמו?

רותי

מוצלח מאוד. יצא בדיוק כמו בתמונה. תודה!

hadas

היי ניקי ותודה על מתכונים מעולים! במידה ואני רוצה להכין מראש לשבת עדיף להקפיא לאחר האפייה ולהפשיר בשבת או להקפיא לפני האפייה, להפשיר ואז לאפות?